Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Телевизора ми не разпознава външен хард.

Featured Replies

Здравейте. Имам телевизор Самсунг 32LE650. Купих си чисто нов външен хард western digital 320GB, usb 2.0. Форматирах го под ntfs, копирах си филм, но ТВ-то не го разпознава. С флашка 1 GB нямам такива проблеми. Какъв може да е проблема?

Редактирано от garigazari (преглед на промените)

Ами,като за начало проверете в книжката, дали ТВ потдържа хардиск, и ако да какъв тип, и на каква файлове система (NTFS, FAT32). Може да се окаже, че рaзпознава само флашки.

Форматирах го под ntfs

Тук ти е грешката. Телевизорите разпознават устройства форматирани само под FAT32.

Ето какво пък аз открих - успех :yanim: Медия плейъра в телевизора поддържа външен HDD до 2Tb и с консумация до 500мА. За по-големи от 2Gb файлове, диска трябва да е форматиран като FAT32 или NTFS/стига да не сте потребител на мак/. Хубаво е дисковете да имат отделно захранване, тока през усб на ТВ може да не е достатъчен. Ако диска ви е форматиран като FAT32 максималната големина на дяла може да е 2 терабайта, а максималната големина на един файл 4 гигабайта. При NTFS за практически цели може да приемете, че няма ограничения, технически погледнато и там има, но цифрите са доста големи. Освен тези неща, в упътването на телевизора е описан и USB порта на който е хубаво да включвате твърдия диск - обозначен е с едно. На този момент плейъра не подържа: •видео h264 по-висок профил High 5.0; •видео VC-1, ако профила е L3 и "Scan type: Progressive"; •аудио-кодек DTS, AMR, OGG, ALAC; (в модели 2010 година се подържа DTS). Не подържа по спецификации. В крайна сметка понякога може да тръгне и L5.1, но това не е гарантирано.

• Автор

Това го разреших, но има още един ужасен проблем. Като пусна най-големия ts файл от blu ray филми, не мога да превъртам напред. Някой знае ли програма за конвертиране на Ts към Mkv. Имам mkvtoolnix, но не мога да се справя?

Здравейте! Първо изпробайте това: http://www.cocoonsoftware.com/ Безплатно е за лична употреба, Пък ако не става ще мислим за друг конвертор. На вас ви трябва точно това - Convert MPEG2 - TRANSPORT STREAM to MKV конвертор.

Не му трябва конвертор. Трябва само да смени контейнера. Иначе ще се мъчи по 1-2 часа. Става с MultiAVC. Само не знам защо пускаш цели Блу-рей филми. Едва ли виждаш някаква разлика с 1080р mkv рип. Пък и 720р да му пускаш пак е все тая на този размер екран.

• Автор

Не му трябва конвертор. Трябва само да смени контейнера. Иначе ще се мъчи по 1-2 часа.

Става с MultiAVC.

Само не знам защо пускаш цели Блу-рей филми. Едва ли виждаш някаква разлика с 1080р mkv рип. Пък и 720р да му пускаш пак е все тая на този размер екран.

Ще ми разясниш ли какво да правя с тая програмка, не мога да отворя ts файл с нея. Гледам блу-рей заради концерти, т.е звука е уникален.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.