Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за компютър

Featured Replies

Здравейте... компютърчето ми тотално умирга,даже не съм сигурен дали ще успея да пусна тази тама,и дали ще успея да видя отговорите. Имам проблеми с видеокартата.. явно и самата система за охлаждане.. гасне монитора постоянно,но това помежду другото... Просто е доста стар компютъра Пентиум 4-ка се води,сглобяван е преди 7 години ако не са и 8. Записвачката не ме интересува особено,наскоро зехме някаква двд.. аз рядко записвам дискове Процесора е пентиум 2.2 Видеокартата (от нея идва и проблема) Nvidia Geforce 64mb Рам паметта е 2х 512мб,не знам дд2-ки ли 3-ки ли,надали са 3-ки,защото е стара Хард диска е 120 гб. Искам малко да го подобря.. някъде да поръчкам. Тук идва първия ми въпрос (аз не разбирам от компютъри) къде мога да отида и да си поръчам компютър без да ме изчеластар като.... Иска ми се да сменя видеокартата.. мисля че каквото и да зема ще е по-добро от това? Преди бях с 128мб пак същата но умря и в един сервиз имаха 64 и сложих нея.. в интерес на истината ми тръгват мега много игри с нея,не знам ако сложа по-добре сигурно ще лети тоя компютър. Но идея си нямам каква видеокарта да сложа.. Според мене най-добре е от този да зема хард диска,записвачката и евентуално да ми дадат някой лев за рам паметта,другото май не струва нищо вече? (Май забравих дънната платка идея си нямам каква е) Искам малко по-добър компютър не нещо от тия дето ги правят за нз си какви пари чуда се дали тоя да го продам и да зема готов от 400-500 лева (но не ми се дават толкова много) или да намера място (ако помогнете и къде) където да може да земат тоя и с части от него да се направи нещо по-добро.. Не знам длаи ме разбра някой... пък и се улях много дълго стана мерси

Здравейте... компютърчето ми тотално умирга,даже не съм сигурен дали ще успея да пусна тази тама,и дали ще успея да видя отговорите.

Имам проблеми с видеокартата.. явно и самата система за охлаждане.. гасне монитора постоянно,но това помежду другото...

Просто е доста стар компютъра

Пентиум 4-ка се води,сглобяван е преди 7 години ако не са и 8.

Записвачката не ме интересува особено,наскоро зехме някаква двд.. аз рядко записвам дискове

Процесора е пентиум 2.2

Видеокартата (от нея идва и проблема) Nvidia Geforce 64mb

Рам паметта е 2х 512мб,не знам дд2-ки ли 3-ки ли,надали са 3-ки,защото е стара

Хард диска е 120 гб.

Искам малко да го подобря.. някъде да поръчкам.

Тук идва първия ми въпрос (аз не разбирам от компютъри) къде мога да отида и да си поръчам компютър без да ме изчеластар като....

Иска ми се да сменя видеокартата.. мисля че каквото и да зема ще е по-добро от това?

Преди бях с 128мб пак същата но умря и в един сервиз имаха 64 и сложих нея.. в интерес на истината ми тръгват мега много игри с нея,не знам ако сложа по-добре сигурно ще лети тоя компютър.

Но идея си нямам каква видеокарта да сложа..

Според мене най-добре е от този да зема хард диска,записвачката и евентуално да ми дадат някой лев за рам паметта,другото май не струва нищо вече?

(Май забравих дънната платка идея си нямам каква е)

Искам малко по-добър компютър не нещо от тия дето ги правят за нз си какви пари

чуда се дали тоя да го продам и да зема готов от 400-500 лева (но не ми се дават толкова много)

или да намера място (ако помогнете и къде) където да може да земат тоя и с части от него да се направи нещо по-добро..

Не знам длаи ме разбра някой... пък и се улях много дълго стана

мерси

Ако търсиш по-добър компютър от този и не ти се дават пари , намери някъде втора ръка за 200 лева мисля , че ще намериш все някъде нещо . За подсилването на този според мен няма смисъл . Да видим съветите и на колегите

Ако мислиш че 400 или 500 лева са много, по-добре ли е според теб да го носиш на сервиз 2 3 пъти и с тия антични части да те одрусат? За малко да забравя не вярвам да намериш някой да земе нещо друго освен кутията или записвачката на стария ти комп. Моето мнение е че трябва да събереш малко пари и да си земеш нов. Може и слаб но със сигурност ще е по-добър от сегашният ти. =]

• Автор

ако ще давам повече пари по-добре да зема лаптоп.. а имам много хубав монитор и ми е удобно да си ползвам настолен.. ама неща да давам много пари.. не ми трябва някаква звезда машина случва ми се да играя я диабло 2 я, total overdose,които вървят дори и на тая карта... предимно интернет ползвам,но просто се появи стария проблем почна пак да спира сигнала към монитора. и накрая и монитора ще прецакам,затва си мисля леко да го променя,но да не се изхвърлям с някакви нови неща ама просто не знам къде да отида абе тука няма ли търговци? :) занимаващи се с по стари работи беденс студент съм :D

Редактирано от Sobieskimania (преглед на промените)

Какъв точно е процесора?

Ако е сокет 775.

Бих си купил ново дъно с вградено видео + 1gb DDR2 рам памет + захранване за около 200лв.

Редакция: опа прочетох пак първия пост и няма как процесора да е сокет 775. :)

Към автора изтегли си един излекуван EVEREST и даи пълна информация за компютъра кажи и колко пари можеш да похарчиш за обновяването.

Ако пазариш онлайн ще се справиш ли със сглобяването ако не имали кои да помогне?

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

• Автор

сега ще се пробвам да намеря тая програма и да дам инфо

защото найстина не съм запознат много

:)

http://prikachi.com/images/86/2883086K.jpg

Мисля че това трябва да дам като инфо

ако съм дал нещо в повече кажете да махна :DDD

Какъв точно е процесора?

Ако е сокет 775.

Бих си купил ново дъно с вградено видео + 1gb DDR2 рам памет + захранване за около 200лв.

Редакция: опа прочетох пак първия пост и няма как процесора да е сокет 775. :)

Към автора изтегли си един излекуван EVEREST и даи пълна информация за компютъра кажи и колко пари можеш да похарчиш за обновяването.

Ако пазариш онлайн ще се справиш ли със сглобяването ако не имали кои да помогне?

http://prikachi.com/images/86/2883086K.jpg

виж за какво иде реч :)

в интерес на истината не съм сигурен дали това е видео картата по спомен е 64мб

ама кой съм аз да споря с еверест? :DD

До тук добре а на другите два въпроса ще отговориш ли?

колко пари можеш да похарчиш за обновяването.

Ако пазариш онлайн ще се справиш ли със сглобяването, ако не имали кои да помогне?

Излишните части след ъпгрейда може да разпродадеш, във форума има тема купува продава.

• Автор

Парииии..... Много относително :DD не ми се иска да давам повече от 200 лева Няма да мога да си го сглобя,за жалост нямам и приятели,които да рабират от това идеята ми беше дали знаете място като сервис където да могат да го пооправят... без да ми одрежат главата и без да ме гледат с поглед - тоя луд ли е,що не иска най-новотo :Д пп: Основния проблем в момента е скапанта видео картата.. която явно сдава.. и почва да гасне и спира не знам може да имат и други части проблеми а за сканиране за вируси няма да говоря.. всички програми са толкова тежки,че чистене от вируси не е виждал тоя пц от половин година,просто забива. Затова съм решил директно да трия windows и да сложа нов.. май ще е по-лесно :DD

Редактирано от Sobieskimania (преглед на промените)

Пфф.. Аз бих взел нов компютър. Този ще ти излезе златен :P Upgrade-ът на този е безсмислен според мен. Заервиз... Зависи къде ти е повредата. По-старите части като твоите са и по скъпи, а и трудно се намират. Може да няма смисъл и от ремонт. Иначе най-доброто което можеш да направиш е да го занесеш за една цялостна диагностика и да ти кажат какво му има, колко струва и има ли смисъл да се поправя (това ще решиш ти като ти изцепят една висока сума). Да ти кажа няма такова нещо като сервиз който да не реже глави :whist: Аз имах един комп като твоя и така взе да се скапва. Занесах го на един сервиз да ми нааправят една такава диагностика за 5лв, защото нямах време да се занимавам с него. Казаха ми че видеото ми неработи, ззахранването е изгоряло, харддиска ми забивал, и съм имал дефект на дъното. След месец имах малко свободно време и викам да го погледна аз. Смених захранването, форматирах харда и всичко тръгна. Така че пак се опитаха да ме резнат, макар че трябва да си луд да го поправяш с тези проблеми...

Редактирано от twist69 (преглед на промените)

• Автор

Пфф.. Аз бих взел нов компютър. Ще ти излезе по ефтино :P Upgrade-ът на този е безсмислен според мен.

да де ама тоя няма кой да ми го купи.. не знам ако му сменя 1-2 части няма ли да е по ефтино отколкото да зема нов? :whist:

да де ама тоя няма кой да ми го купи.. не знам ако му сменя 1-2 части няма ли да е по ефтино отколкото да зема нов? :whist:

Не!Не се занимавай с тоя чипсет да ъбгрейдваш патил съм си като изгаряше част по част докат не си купих нов.

Слушай съветите на по-знаещите писали по горе в темата.

Парииии.....

Много относително :DD

не ми се иска да давам повече от 200 лева

Няма да мога да си го сглобя,за жалост нямам и приятели,които да рабират от това

идеята ми беше дали знаете място като сервис където да могат да го пооправят... без да ми одрежат главата

и без да ме гледат с поглед - тоя луд ли е,що не иска най-новотo :Д

пп: Основния проблем в момента е скапанта видео картата.. която явно сдава.. и почва да гасне и спира

не знам може да имат и други части проблеми

а за сканиране за вируси няма да говоря.. всички програми са толкова тежки,че чистене от вируси не е виждал тоя пц от половин година,просто забива.

Затова съм решил директно да трия windows и да сложа нов.. май ще е по-лесно :DD

Ако компютъра беше мой за около 200лв. щях да направя следното.

Задължително ново захранване нещо евтино но качествено - FORTRON FSP300-60EP, 300W, Active PFC - 40лв

дъно - ASRock N68-GE3 UCC - 80-85лв

щом досега си карал с тази стара карта вградената в това дъно ще ти се струва супер.

процесор - AMD Sempron 140 2.70 GHz - 62-63лв

клоква се с лекота пък и имаш шанс да го отключиш до двуядрен.

Не гледай че е с по ниска честото от твоя става въпрос за съвсем различни технологии този е няколко пъти по бърз.

Рам една плочка от Kingston 1GB DDR3 1066 за 24-25лв. би трябвало да ти стигне за начало, пък като разпродадеш старите части може да добавиш още една.

Не знам от кой град си за да те насоча към сервиз.

Петьо то това си е направо нов комп. :whist: Само кутията дето няма да смени :P

Ако компютъра беше мой за около 200лв. щях да направя следното.

Задължително ново захранване нещо евтино но качествено - FORTRON FSP300-60EP, 300W, Active PFC - 40лв

дъно - ASRock N68-GE3 UCC - 80-85лв

щом досега си карал с тази стара карта вградената в това дъно ще ти се струва супер.

процесор - AMD Sempron 140 2.70 GHz - 62-63лв

клоква се с лекота пък и имаш шанс да го отключиш до двуядрен.

Не гледай че е с по ниска честото от твоя става въпрос за съвсем различни технологии този е няколко пъти по бърз.

Рам една плочка от Kingston 1GB DDR3 1066 за 24-25лв. би трябвало да ти стигне за начало, пък като разпродадеш старите части може да добавиш още една.

Не знам от кой град си за да те насоча към сервиз.

Един глас и от мен в подкрепа на това предложение :whist:

Щом си от София можеш да си вземеш (ако решиш) новите части на място от някоя фирма по избор (тук също можем да те насочим) и да занесеш и стария, за да вземат от него каквото може и направо да ти сглобят новия :whist:

• Автор

Ако тука е неудобно да се пише такава информация драсни ми едно ЛС :whist:) Мерси!

Ако тука е неудобно да се пише такава информация

драсни ми едно ЛС :P)

Мерси!

казвал съм го и преди, ще го кажа пак, частите са така направени че да пасват само на тяхното място, няма как да сгрешиш

и все пак

щом си от София, ако ти е наблизо отиди тук http://www.bgmaps.com/old/map.aspx?city=sofia&tip=1&lang=bg питаш портиера къде е сервиза за принтери, там съм носил принтер, носил съм и една стара VC нещо от рода на нвидия 5600, и за 5 лв с негови кондензаори ми ги смени, дава 1 месец гаранция за всичко, и картата работи вече година.

Редактирано от swenstyle (преглед на промените)

казвал съм го и преди, ще го кажа пак, частите са така направени че да пасват само на тяхното място, няма как да сгрешиш

и все пак

щом си от София, ако ти е наблизо отиди тук http://www.bgmaps.com/old/map.aspx?city=sofia&tip=1&lang=bg питаш портиера къде е сервиза за принтери, там съм носил принтер, носил съм и една стара VC нещо от рода на нвидия 5600, и за 5 лв с негови кондензаори ми ги смени, дава 1 месец гаранция за всичко, и картата работи вече година.

Ми то по тая логика дай да си носим компютрите в сервизи за печки и перални. И какво излиза по тази логика? Купуваш си дъно,рам,процесор и захранване от една фирма. Отиваш, взимаш си ги и се прибираш. После си вадиш от стария компютър каквото е останало за да се сглоби компютъра и ги носиш в сервиза за печки. Казваш им искам да ми сглобите компютъра и после чакаш с неизвестни резултати какво ще се получи.

Аз не бих посъветвал автора да прави подобни експерименти.

Майтапа настрана, но NVIDIA видеокартите могат да се оправят и в печките :ph34r: . Има доста информация в нета за това, а наскоро и един съфорумец си оправи неговата 8800GT след изпичане във фурна. Та идеята ми е, че никой не се поинтересува точно от проблема на пусналия тая тема. Той казва, че не разбира от компютри, но твърди, че проблемът е във видеокартата. Знам, че много от вас се занимават с подобни проблеми. Преди два дена и аз имах подобне проблем с моята GTX460, която гасеше монитора цял ден. Писах в една тема как се оправи - по най-неочаквания за мен начин. Просто пуснах две програмки за тест на ядрото и видеопаметта. Цък, цък и вече не си мисля да изгася тоя монитор. Иначе и аз съм за нов комп, но след като тоя удовлетворява колегата, не виждам смисъл. Ако наистина проблемът е във видеокартата и това се установи със сигурност, то има и вариант да се дадат 20-30 лева за подобна AGP. ПП: Разбира се на старо. Има много такива. Дори аз имам две, но не съм от София.

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

• Автор

Благодаря много за съветите и идейте :help:)) Успях да намеря човек Обеща първо да намери проблема и след това да мислиме за подновяване на части. Наистина благодаря на всички! Доста ми помогнахте и със съвети и идей Живи и здрави :())))))))

Ми то по тая логика дай да си носим компютрите в сервизи за печки и перални. И какво излиза по тази логика? Купуваш си дъно,рам,процесор и захранване от една фирма. Отиваш, взимаш си ги и се прибираш. После си вадиш от стария компютър каквото е останало за да се сглоби компютъра и ги носиш в сервиза за печки. Казваш им искам да ми сглобите компютъра и после чакаш с неизвестни резултати какво ще се получи.

Аз не бих посъветвал автора да прави подобни експерименти.

ами може би в твоя свят, майка ти и баща ти, ти купуват всичко ново и най-скъпото, но в реалния не е така!

и казах принтери! не можеш да четеш ли?

ами може би в твоя свят, майка ти и баща ти, ти купуват всичко ново и най-скъпото, но в реалния не е така!

и казах принтери! не можеш да четеш ли?

За да не превръщаме темата в спам и да си го отнесем и двамата, си позволявам да отговоря на неоснователно агресивния ти коментар само веднъж.

Първо, нищо не знаеш за моя свят. Тук говорим за коренно различни неща. Както аз не се интересувам от личните въпроси на когото и да било тук и не си позволявам да си правя заключения за хора, които не познавам, така би следвало да бъде и за останалите.

Кой какво купува си е личен въпрос. Хората тук на абсолютно доброволни начала споделят мнения и задават въпроси.

Известно е, че нивото на лична култура и възпитание на всеки е различно, но не смятам, че тук е мястото да демонстрираме тези си качества. По всичко личи, че не си разбрал смисълът на това, което съм написал в поста си, за да реагираш толкова агресивно. Отлично мога да чета, а също така и да разбирам смисъла на написаното. На теб явно второто не ти се отдава, затова ще разясня.

Това, което исках да кажа, с цел да предпазя авторът или който и да било друг, който чете тази тема, от некоректни търговци, неизвестни сервизи и съмнителни услуги. Убеден съм, че не само аз, но и доста други хора са си патили от подобни хора и фирми. Препоръката ми беше да се използват услугите единствено на проверени и оторизирани фирми и сервизи, където опасността да те излъжат е по-малка.

Другото ми съображение беше, че могат да се спестят излишното разкарване по фирми и сервизи и цялата манипулация да се извърши с по-малко загубено време и нерви.

Силно се надявам вече да си разбрал какво съм имал предвид. И още по-силно се надявам да насочиш агресията си в друга посока, а не тук.

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.