Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

съвет за нова конфигурация

Featured Replies

Здравейте, сигурен съм, че това правилното място за да искам съвет за ново pc. Конфигурацията която съм намислил е следната: дъно: ASROCK 890GM PRO3 ( с вградено видео за начало, по-нататък ще взема отделно видео !!!) процесор: AMD Phenom II X2 555 BE рам: KINGSTON 2GB DDR III 1600 HyperX твърд диск: WD 1024GB 32MB SATA III Blue кутия+захранване: COOLER MASTER ELITE 430 BLACK with 400W PSU Монитор, мишка, клавиатура, аудио система и записвачка си имам(LG DVD-RW) си имам. Това всичко прави 605.81 лв , но искам да я взема на изплащане за 6 месеца !!! Така че чакам мнения и предложения от къде, колко и как, и нека да е в рамките на 600лв +- 10лв ( защото при изплащане за няколко месеца знам че се оскъпява). Благодаря предварително !

Къде си гледал тия цени? Предполагам в Sky, макар аз като смятах, да ми излязоха малко повече. Може и да съм сгрешил. Ами ходи там поръчвай. Щото ако отидеш на друго място, ще ти излезе доста над тия 605 лева. Ако не си от София, просто вземаш парите на заем и поръчваш по пощата. Обаче имаш и доставка.

значи доста трудно ще успееш да я вземеш с толкова малко оскъпяване :lick lips:. За 6 месеца ще се вдигне цената някъде с 100 - 120 лв, но не съм много сигурен. Мисля че с TBI е най - добре да се вземе на изплащане (поне така го уча за сега), но никога недей вземай с джет кредит ще я объркаш много. Зависи на какви проценти ти смятат фирмата изплащането, защото някъде за 6 месеца като съм ходил е било 150 лева над цената, другаде 80лв . И кажи за какво ще я използваш конфигурацията. Иначе виж аз какво бих ти предложил за 610лв.

дъно:ASROCK M3A770DE, AMD 770 - 106лв

процесор:AMD Athlon II X3 Triple Core 445 - 132лв

рам:ADATA 2GB DDR III 1333 - 38лв

хард:WD 500GB 7200 16MB SATA II Blue - 72лв

видео карта:SAPPHIRE 512M HD5670 DDR 5 HDMI PCI-E - 137лв

кутия + захранване:COOLER MASTER ELITE 430 BLACK with 400W PSU - 112лв

излиза 597лв, но пък си имаш външна видео карта и добър процесор

• Автор

Значи цената която видях е от Sky - 605лв , а след оскъпяване става 680.97 лв. С TBI за 6 месеца вноската е по 113.49 лв. Компа ще се ползва за всичко - филми, игри(не тежки и не на макс детайли), интернет и малко работа. Много държа харда да е 1 терабайт sata 6Gb/s (никога не ми стига мястото), и дъното да е добро за бъдещ upgrade !!!

еми за 600 лева толкова аз лично бих закупих конфигурацията, която сглобил и след време да купя един хард. Дъното, което съм предложил не е лошо за цената си. Мисля че няма да напълниш толкова бързо харда ако си го разделиш правилно по дялове. Аз съм с 500гб имам 45 в С и 440 в D, тегля ХД филми, инстралирам големи игри, но за сега не съм го напълнил :lick lips:. Не знам аз бих взел конфигурацията с външно видео, но ти си решаваш

Мисля, че може да се сглоби нещо не лошо за тези пари:

Дъно - ASUS M4A88T-V EVO - 172 лв. Добро дъно, с вградено видео, с което да караш за начало, докато си вземеш външно. Ако не те притеснява липсата на поддръжка на SATA III, дъното си има всичко друго.

Процесор - AMD Athlon II X3 Triple Core 445, 3.10GHz - 133 лв. За цената си мисля, че няма равен, а освен това се представя почти на нивото на някои от 4-ядрените Атлони. В бъдеще спокойно можеш да го смениш с който и да е Phenom.

RAM - ADATA 2 x 2GB DDR III 1333 - 72 лв. 4GB RAM в dual-channel на доста добра цена.

Хард диск - SAMSUNG 1000GB SpinPoint F3 7200rpm - 103 лв. Не отстъпва по нищо дори на черната серия на WD, да не говорим за синята, която си посочил и в същото време пак си получаваш 1 терабайт на доста добра цена.

Кутия - COOLER MASTER ELITE 335 BLACK - 66 лв. Cooler Master кутия, мисля, че няма нужда от особен коментар.

Захранване - FORTRON FSP400-60APN, 400W - 65 лв. Ще ти стигне за тази конфигурация, за бъдещ ъпгрейд вероятно ще трябва да го смениш.

Общо: 611 лв.

Можеш евентуално да смениш кутията и захранването с комплекта, посочен по-горе (кутия+захранване).

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.