Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да помечтаем заедно за PC

Featured Replies

Само искам да те попитам, SLI технологията кой я е изработил и за какви видео карти е предназначена? А какви карти са показани. Никой не оспорва факта, че на това дъно може да се сложат 2 карти. Само че NVIDIA. За АТИ карти трябва не SLI, a CrossFire. Така се казва тяхната технология за 2 карти.

Редактирано от Carcass (преглед на промените)

• Отговори 81
  • Прегледи 11,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Само искам да те попитам, SLI технологията кой я е изработил и за какви видео карти е предназначена? А какви карти са показани. Никой не оспорва факта, че на това дъно може да се сложат 2 карти. Само че NVIDIA. За АТИ карти трябва не SLI, a CrossFire. Така се казва тяхната технология за 2 карти.

<{POST_SNAPBACK}>

Да прав си, не обърнах внимание на факта, че картите са ATI. Поздрави, rainov!

Ето, че могат ATI видеокарти да работят две на SLI:

AIW-X1800-Dual.jpg

А ето и форума:

Форума

Та както се вижда това са две ATI X1800 на nForce 4 SLI чипсет.

Могат да работят, но биха се чувствали по-комфортно на Asus A8R-MVP CrossFire дънна платка.

В интерес на истината изобщо не ми харесва, че и видеокартите взеха да се делят по разни стандарти. Простотия голяма е според мен. А ако пук не ги направят двата стандарта съвместими ще е още по-голяма простотия - т.е ATI чипсета да подържа nForce SLI и nVidia nForce да подържа CrossFire.

Сигурен съм, че накрая ще остане един стандарт. Производителите на дънни платки и асемблаторите ще го наложат, нямат интерес от два стандарта.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

е, двата стандарта са напълно оправдани, ако сметнеш каква кървава и оспорвана битка водят двете компании. която предостави категорично по-добра платформа, към нея ще се насочат производителите на дъна, и съответно допълнително ще разхлабят позициите на опонента. няма как да се поддържа вечно това равновесие, все някой някога ще изостане, и в момента в който и производителите на платки го изолират, ще се свърши веднъж завинаги. защо се засилиха и двете компании да правят сами чипсети? едва ли е само за по-добро interoperability

Наистина много си се постарал за за тези снимки и надписи.

:) Но прекалено много неща си сложил.За да се отговори пълно и ясно на ваъпроса ти препоръчвам да не задълбаваш толкова.Питаи за наи общи неща. :)

Mога само да си мечтая за следното към момента:

CPU: K8 Athlon 4400+ DUAL CORE Socket 939 2MB

MB: Asus A8N-SLI DELuxe, NFORCE4 SLI, S939, DDR400/Dual/, PCI-Express, SB7.1, Lan1000, ATA133, Serial ATA, Raid, 1394

RAM: KIT 2x 1GB Corsair 400

HDD: 147GB, U320, SCSI, 15000rpm, 16MB, HITACHI

GPU: 2x GF7800GTX TOP, 256MB Asus EN7800GT/2DHTV PCI Express

Monitor: SONY 42" Pearl White Progressive LCD Panel Display

FWD-42LX1/W

:love_puter:

Mога само да си мечтая за следното към момента:

CPU: K8 Athlon 4400+ DUAL CORE Socket 939 2MB

MB: Asus A8N-SLI DELuxe, NFORCE4 SLI, S939, DDR400/Dual/, PCI-Express, SB7.1, Lan1000, ATA133, Serial ATA, Raid, 1394

RAM: KIT 2x 1GB Corsair 400

HDD: 147GB, U320, SCSI, 15000rpm, 16MB, HITACHI

GPU: 2x GF7800GTX TOP, 256MB Asus EN7800GT/2DHTV PCI Express

Monitor: SONY 42" Pearl White Progressive LCD Panel Display

FWD-42LX1/W

:love_puter:

<{POST_SNAPBACK}>

Включи и един SCSI адаптер към конфигурацията си, че иначе тоя диск няма как да го ползващ. Въпреки, че не виждам смисъл от SCSI диск след като имаш SATA II на дънната платка и ще ти излезе по-евтино да си вземеш SATA II дискове с 16MB кеш.

A8N-SLI Deluxe

2 x asusExtreme AX1300PRO/TD

2x 1GB 900MHz DDR2 Non-ECC CL5

AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core Processor

Creative Audigy 4

това е моето предложение другите компоненти са по избор на всеки един от потребителите

Nick, нали мечтаем!? За какво ми е да го включвам този SCSI adapter като изобщо едва ли ще го видя тоя комп в домашният ми риълм, иначе си прав че излиза по евтино със SATAII дискове. cool.gif

тези мечти само ме натъжават. rusimonov присъединявам се към твоята мечта понеже по-добро и аз не мога да измисля в момента. само трябва да реша къде да го сложа тоя 42 инчов "прозорец" - някъде по стената ще е явно ...

Редактирано от MasterRalf (преглед на промените)

тези мечти само ме натъжават. rusimonov присъединявам се към твоята мечта понеже по-добро и аз не мога да измисля в момента. само трябва да реша къде да го сложа тоя 42 инчов "прозорец" - някъде по стената ще е явно ...

<{POST_SNAPBACK}>

Защо 42-инча екран? Не е ли по-добре проектор :wors: Както си имам голяма стена вкъщи бяла и чиста :) БТВ има ли проектор, който да изкара по-добра картина от HD plasma???

CPU:OSA175CDBOX Dual-Core AMD Opteron™ Processor Model 175

MB:Sapphire Xpress 200 CrossFire (939) PC-A9RD480Adv

VGA:1.Sapphire RADEON X1900 CrossFire Edition 512MB GDDR3 PCI-Express Dual DVI

2.Sapphire Radeon X1900XTX 512MB

Cooler: ZALMAN CNPS 7700CU

PSU: OCZ ModStream OCZ52012U

RAM:OCZ Gold Revision 2 1GB (2 x 512MB) 184-Pin DDR SDRAM DDR 500 (PC 4000) Unbuffered Dual Channel Kit System Memory Model OCZ5001024ELDCGER2-K

HDD:2x Seagate 3500641AS 500GB SATAII 7200rpm 16MB NCQ Hard Drive RAID0

За останалите гевезелъци се сетете сами дотука с мечтите за производителна система като си представа какво може подобно нещо събрано на едно място направо лошо ми става.

• 1 година по-късно...
  • Автор

Нещо по-реално:

PC.png

:)biggrin.gif

А и като цена излиза към 3 000 BGN, който ги има да тича...

Последната нещо не ми харесва - с тая умряла видеокарта, смешни колонки и дъно с по-стар чипсет. Виж, една или све 8800 ГТ, Лоджитек Z серията и Х38 дъно по-стават

• 4 седмици по-късно...

Това е машинката за която мечтая и в най-скоро време ще взема :)

Дъно:Asus P5B-V, G965, LGA775, DDR2, VGA+2xPCI Express, SB7.1, Lan1000, SerialATA, Raid 0,1 1394

MBASP5BV_250x250.jpg

Процесор:Intel Core 2 Duo E6420 2.13GHz 4MB shared L2 Cache LGA 775 BOX

core2duo.jpg

Рам:APOGEE GT DDR2 1066MHz 4x1GB (охх дано да намеря в БГ)

t_m1-20070514-001.jpg

Хард:Samsung, 400, SATA2, 7200, 16MB, HD401LJ/403LJ

Untitled-22.jpg

Звукова карта:Creative X-FI XTREME GAMER

Untitled-1.jpg

И видеокартата по която съм луд: 2х nVidia GeForce 8600GTS Chaintech 256MB DDR3 675MHz CoreClock

VCA256MBGF8600GTS_680x680.jpg

И после ще мрънкам за Logitech G25 :) защото сега съм с едно тъпо Genius SPEED WHEEL 3

logitech-g25-wheel.jpg

Редактирано от dksan (преглед на промените)

Остарял чипсет и две тъпи видео карти. Човече, ще дадеш много пари и нищо няма да ти е у ред. Първо се насочи към дъно с Р35 чипсет (поне), процесора може и да запазиш, но по-добре вземи Е6550 и най-важното - бягай от "любимата" ти видео карта. 8800GT или HD3870. Изобщо не си обмислил добре инвестицията. Да не кажа, че и тия 4ГБ РАМ няма да ги осетиш, защото не можеш да ги напълниш. 2ГБ са предостатъчни в момента.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Остарял чипсет и две тъпи видео карти. Човече, ще дадеш много пари и нищо няма да ти е у ред. Първо се насочи към дъно с Р35 чипсет (поне), процесора може и да запазиш, но по-добре вземи Е6550 и най-важното - бягай от "любимата" ти видео карта. 8800GT или HD3870. Изобщо не си обмислил добре инвестицията. Да не кажа, че и тия 4ГБ РАМ няма да ги осетиш, защото не можеш да ги напълниш. 2ГБ са предостатъчни в момента.

A дали има пари за 8800GT и P35...?

2 x 8600GTS 256МВ ~ 600 лева. 1 х 8800GT 512МВ = 450 лева. (цени от JAR)

GB GA-P35-DS3L e 165 лева, а посоченото от теб е 170. Ти кажи дали има пари. И като намалиш обема памет от 4 на 2 ГБ дори ще ти останат пари за по-добро дъно.

Edit: И за тоя хард Samsung бих поспорил, но ... Western Digital или Hitachi, избора е твой.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Олеле! Нямам думи! angry.gif По-голяма шина, по-бързи ядро и памет, повече стрийм процесори, по-нов чип >>> МНОГО по-добри резултати. И не задавай тъпия въпрос дали 2х8600GTS е по-добре от 1х8800GT, щото не е!

И една поправка на предишния ми пост - ако вземеш 2ГБ РАМ вместо 4ГБ ще ти останат пари за Е6750, а дъното си е достатъчно добро.

Добре има по-нов чип и по-голяма шина... обаче как G80 500МHz/1800MHz (8800GT) ще е по-бързо от G84 675MHz/2000MHz (8600GTS)...?

Aми те принципно са несравними... 80 е ядро по-горен клас от 84 ;) Слушай какво ти говорят хората, няма да сгрешиш!

Оуу... ми не знаех че G80 e по-ново от G84 не ги чаткам много тея работи sad.gif Обаче аз първо ще взема едната карта защото нямам достатъчно пари за 2те също така ще започна със 1GB рам и по малко по малко ще добавям... в мечтата ми написах крайния резултат който ще е след около 5-6 месеца... пък за харда... не ми се дават много пари за хард... да има там 500GB пък да изтрае 2-3 години после нов :yanim:

Не съм сътласен с това, дето си замислил. Първо харда ти е важен. Не зе знае какво ще почнеш да правиш. Ако се развали на десетия месец и си го напълнил с ценна информация?! Другото, което не ми харесва е това, че ще го събираш малко по малко. Така не се прави. Докато го събереш съвсем ще остарее и няма да е на нивото, на което ще е сега. По-добре събирай още 6 месеца и пусни тема, в която да ти предложим нещо по тогавашните стандарти.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.