Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да помечтаем заедно за PC

Featured Replies

Всъщност 8800GT е с G92. :yanim:dksan, като си решил да купуваш нещо и държиш на нещо защо питаш и ни занимаваш тук. Хората ти казаха кое е по-добро, ама твоя си работа.

• Отговори 81
  • Прегледи 11,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

@xactoR ти в моя хард ценна информация няма да видиш biggrin.gif най много някоя яка игра... обаче току що реших да спестя малко от хард и да взема 250GB щото брат ми каза че не му трябвал голям хард и щял да остави стария ни и да го ползва него (за мое огромно щастие) :yanim: Пък за видеото... надали ще се намери по-добро за до 300лв... поне аз не знам пък и аз много много не ги чаткам тея работи biggrin.gif

За 300лв. изборът е един - Sapphire HD3850 256MB.

Да ви кажа честно не мечтайте за върха на сладоледа,щото като достигнете там няма да има за какво да мечтаете и бързо ще ви стане скучно cool.gif Аз мечтая до 7-8 дена да се сбъдне мечтата ми.И година след това като си видя PC-то там под бюрото да си викам-Добре че послушах kokomil :P

edit: dksan послушай хората,небързай cool.gif

Редактирано от jorji (преглед на промените)

Пич убий ме ATI не вземам :P

Не робувай на марки, целта на асамблирането на компютъра е конфигурацията да даде максимална производителност при минимална цена. Слушай какво ти казва Людмил, пък после се самоубивай. Само дето ако вземеш 8600 вместо HD3850 ще се каеш. Хората тук не говорят празни приказки, прочети внимателно написаното от тях. Всичко е подкрепено с доводи и практика. Поразходи се из форума, и ще разбереш.

Редактирано от hattamotto (преглед на промените)

Аз съм фен на Intel, nVidia и ASUS така че не взимам компоненти от други марки... Като ще вземам дъно вземам ASUS. Като ще вземам процесор вземам Intel. Като ще вземам видео вземам nVidia. Нито съм имал ATI или AMD или сякви други шитни нито пък ще имам... сичките ми приятели са с разни разбъркани конфигурации дето при Athlon (както му викам аз КОТЛОН) 64 X2 4200+ и някво видео на ATI с 256MB не могат да подкарат ProStreet... Пък аз сега съм с Intel Pentium4 1.7GHz, 2x256MB SDRAM, nVidia GeForce MX440 64MB и Quake 4 почти не ми засича... така че... да не съм чул ати, мати.

Редактирано от dksan (преглед на промените)

Ти си първия, който не иска да разбере какво му се говори. Твоя си работа. Само имам няколко въпроса по последните постове:

1 - Можеш да дедеш 600 лева за 2 8600 (не на веднъж), но не можеш да дедеш 450 лева за една 8800.

2 - Ще сложиш един нов и един стар, незнайно колко пробит диск на нова геймърска конфигурация.

3 - jorji, хубаво е, че си оцелил човека, на който да се довериш. Съгласен съм и с това, че не трябва да се мечтае за най-доброто, но не съм съгласен със становището ти. Дори и НАЙ-НАЙ-ДОБРОТО да се вземе днес, утре ще има по-добро и пак ще има за какво да се мечтае!

4 - dksan, нищо лично, но ти и приятелите ти сте безнадежни. При тях проблема с ПроСтрийт идва от това, което седи зад клавиетурана (демек от самите тях), а не от компютрите им. А ти ... взимай каквото решиш. Само после да не кажеш ... "Еееее имаше едно време едни xactoR, pit, Lyudmil, jorji и hattamotto от някакъв си форум, дето ми казваха да не бързам и да не си ръся парите за неща, дето не струват, но не ги послушах и сега игрите ми вървят с 10 кадъра, вместо с 50, ноооо какво да се прави." Ти няма да го кажеш това, ще си го запазиш за себе си. Човек се учи от грешките си. :)

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Аз съм фен на Intel, nVidia и ASUS така че не взимам компоненти от други марки... Като ще вземам дъно вземам ASUS. Като ще вземам процесор вземам Intel. Като ще вземам видео вземам nVidia. Нито съм имал ATI или AMD или сякви други шитни нито пък ще имам... сичките ми приятели са с разни разбъркани конфигурации дето при Athlon (както му викам аз КОТЛОН) 64 X2 4200+ и някво видео на ATI с 256MB не могат да подкарат ProStreet... Пък аз сега съм с Intel Pentium4 1.7GHz, 2x256MB SDRAM, nVidia GeForce MX440 64MB и Quake 4 почти не ми засича... така че... да не съм чул ати, мати.

Първо си мери приказките.

Второ когато вземеш да разбираш тогава давай такива сравнения и такива заключения. Има редица причини поради които на твоята сегашна конфигурация някои игри вървят по-добре отколкото на другата която си посочил.

Трето щом си си наумил да си купиш каквото там си писал, защо ни занимаваш? Всъщност виждам че ти си се похвалил и колегите са решили да се опитат да ти обяснят как да похарчиш по-добре парите. Ако няма да слушаш просто не пиши повече.

Предпочитам да си взема комп с 8600GTS след около 1 месец и после да добавя още една от колкото да трябва да чакам 5-6 месеца докато имам пари за 8800GT... Така ще трябва да си взема целия комп след около 5-6 месеца... Аз съм крайно нетърпелив така че...пък и МНОГО ме съмнява колкото и да е добра 8800GT да е по-добра от 2х8600GTS... Е за парите си може да е по-добра, но както казах не ми се чака... така и така след няма смисъл да пръскам много пари за карта поддържаща DirectX 10 защото DirectX 10.1 тепърва навлиза... по-добре да изчакам да излезе DirectX 11 заедно със Windows Vienna и карта която да го поддържа така и така до тогава ще имам бая пари ще мога да си позволя карта последен модел:) Да се надяваме:)

Виж сега, аз също не бях фен на АТИ, но наскоро си взех SAPPHIRE HD2600PRO и дори Pro Street върви прилично. А тази видеокарта сериозно може да се сравнява с една 8600GT...

По - бавна е, да, но не много... А като цена е мнооого по-евтина... Сега процесорите АМД наистина не са на висота, но да се нядяваме, че ще се оправят!

П.П. Игри за DX 10.1 няма да имаш проблем да си ги пуснеш на видео с DX 10... разликата е минимална...

Не разводнявайте темата, тука е за мечти...

Да взема и аз да помечтая...

Дъно - ASUS P5E LGA 775 Intel X38 ATX Intel Motherboard

Процесор - Intel Core 2 Extreme QX9650 Yorkfield 3.0GHz 12MB L2 Cache, охладен от ZEROtherm Nirvana NV120

Рам памет - 2 х Patriot Enhanced Performance 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1866

Видео - 2 х MSI RX3870-T2D512E OC Radeon HD 3870 512MB 256-bit GDDR4 PCI Express @ CrossFire

Дискове - SUPER TALENT FSD28GC25M 2.5" 128GB SATA Internal Solid state disk (SSD) + 2 х ITACHI Ultrastar A7K1000 HUA721075KLA330 (0A35771) 750GB 7200 RPM 32MB @ RAID 0

Звукова карта - Creative's Sound Blaster® X-Fi Fatal1ty FPS

Оптично устройство - LG SATA Blu-ray/HD DVD-ROM

Всичко това събрано в LIAN LI PC-V2100BPlus II Black и захранено от ENERMAX Galaxy EGX1000EWL.

Монитор - Dell UltraSharp 3008WFP

Клавиатура - Microsoft Natural 4000

Мишка - RAZER RZ01- Banshee

Озвучителна система - Creative GigaWorks S750

Псукаш го, и му се наслаждаваш.....

Редактирано от hattamotto (преглед на промените)

Предпочитам да си взема комп с 8600GTS след около 1 месец и после да добавя още една от колкото да трябва да чакам 5-6 месеца докато имам пари за 8800GT... Така ще трябва да си взема целия комп след около 5-6 месеца... Аз съм крайно нетърпелив така че...пък и МНОГО ме съмнява колкото и да е добра 8800GT да е по-добра от 2х8600GTS... Е за парите си може да е по-добра, но както казах не ми се чака... така и така след няма смисъл да пръскам много пари за карта поддържаща DirectX 10 защото DirectX 10.1 тепърва навлиза... по-добре да изчакам да излезе DirectX 11 заедно със Windows Vienna и карта която да го поддържа така и така до тогава ще имам бая пари ще мога да си позволя карта последен модел Да се надяваме

Прав ти път и после драсни една добра дума за машинката която ще сглобиш. Все пак важното е да си доволен от компа, а не какъв е.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Процесор - Intel Core 2 Extreme QX9650 Yorkfield 3.0GHz 12MB L2 Cache, охладен от ZEROtherm Nirvana NV120

Рам памет - 2 х Patriot Enhanced Performance 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1866

Видео - 2 х MSI RX3870-T2D512E OC Radeon HD 3870 512MB 256-bit GDDR4 PCI Express @ CrossFire

Дискове - SUPER TALENT FSD28GC25M 2.5" 128GB SATA Internal Solid state disk (SSD) + 2 х ITACHI Ultrastar A7K1000 HUA721075KLA330 (0A35771) 750GB 7200 RPM 32MB @ RAID 0

Всичко това събрано в LIAN LI PC-V2100BPlus II Black и захранено от ENERMAX Galaxy EGX1000EWL.

Харесва ми :) ако може и да вмъкна и тази кутия

Харесва ми :) ако може и да вмъкна и тази кутия

Ох. Тая кутия първия път като я видях ми заприлича на 2 в 1 тостер и стерео уредба. Иначе мечтата на hattamotto почти съвпада с мечтата на всеки, който се интересува от компютри. За жалост - 99,99% от нас ще си останем с мечтите :P

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Дам,аз бих променил само няколко неща-бих сменил оперативната памет и отделно видео картите бих ги заменил с двечки 8800 Ултра.Те тогава вече кой кат мен :) Защо да не прибавя към всичко това и два 150ГБ Раптор в Раид 0,използвайки един качествен външен контролер.Ах,мечти,мечти.И въпреки всичко-нямам нужда от такава машина.Компютърът от подписа ми е предостатъчен на този етап.

Дам,аз бих променил само няколко неща-бих сменил оперативната памет и отделно видео картите бих ги заменил с двечки 8800 Ултра.Те тогава вече кой кат мен :) Защо да не прибавя към всичко това и два 150ГБ Раптор в Раид 0,използвайки един качествен външен контролер.Ах,мечти,мечти.И въпреки всичко-нямам нужда от такава машина.Компютърът от подписа ми е предостатъчен на този етап.

SSD - то от мечтата е определено бая по - бързо от райд на раптори...

На това дъно 8800 ултра няма да тръгнат в SLI.... чипсета е Интел... а оперативната памет май е една от най - бързите, които са в продажба....

Хич не погледнах останалите компоненти.Отгоре,отгоре казах това,което бих променил.Хич не обърнах внимание на дъното.Пфу,май съм за леглото.А относно рам паметта-какво ще кажеш за новите отрочета на А-дата 2000Мхз cool.gif

Новите отрочета на А-дата не ги открих по шоповете....

Мainboard: Asus P5E3 Deluxe, X38, LGA775, DDR3, 2xPCI Express, SB7.1, 2xLan1000, SerialATA, Raid 0,1,5, 2x1394, ATX

CPU: CPU Intel Q9650 (Yorkfield) 3.0 GhZ 12MB L2 Cache

VGA: 2xSapphire HD3870 512MB , GDDR4, PCI Express, TV Out (Crossfire)

RAM: 4GB OCZ DDR3 PC3-14400 Intel® XMP Ready Titanium Edition

PSU: Enermax Galaxy 1000W

Case: Thermaltake Xaser VI - VG400LBWS, Transperant Panel

HDD: 4x 146GB, Seagate, Serial Attached SCSI, 15000, 8048k

Cooling: Thermaltake Liquid Cooling BigWater 760i , D-TEK FUZION CPU BLOCK , 2x FuZion GFX & UNI-Sink Combo VGA BLOCK , Chipset & Mofset BLOCK, 4xAqua Bay HDD COOLING

Optical Drive: LG SATA Blu-ray/HD DVD-ROM

Other: SCSI Controller, Creative X-Fi Elite Pro

Monitor: EIZO 24,1'' Wide S2411W BK

Mouse: Logitech MX Revolution

Keyboard: Logitech diNovo Edge

Speakers: Logitech Z-5500 Digital 7.1

С голяма въздишка ви показвам за какво мечтая :yanim:

7x8nv6g.jpg

8-CoreMacPro32GB.gif

Toва не е ли сървърска машина?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.