Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смяна на памет

Featured Replies

Системата е следната: GB 770TA-UD3 AMD ATHLON X4 635 2X1 GB DDR3 1333 9 9 9 24 Kingston HyperX SAPHIRE HD4550 512 MB DDR3 500 GB HITACHI Работи добре вече една година,но целта е малко да го засиля,че на моменти се замисля Искам да попитам дали да взема 2х2 GB памет на 1600 или да добавя още 2 х 1 gb на 1333 за по-евтино Харесал съм това http://www.reichelt.de/?ACTION=3;GROUP=E139;GROUPID=3766;ARTICLE=105961;SID=12TVgi@H8AAAIAAE0EcSgb2cd9f2f15677891a676f1fa6f406798 или http://www.reichelt.de/?ACTION=3;GROUP=E139;GROUPID=3766;ARTICLE=104288;SID=12TVgi@H8AAAIAAE0EcSgb2cd9f2f15677891a676f1fa6f406798 Предварително благодаря за съветите

Редактирано от celebrator (преглед на промените)

• Автор

Използва се за интернет ,музика,hd филми,много рядко игри.Захранването е FORTRON 420 W В КУТИЯ НА FOXCONN 3GTS001 май беше За сумата 100-тина лева +/- не повече

Редактирано от celebrator (преглед на промените)

Като ти гледам характеристиките и сравнявам с това, за което се ползва компютъра, мога спокойно да кажа, че забавянето, за което говориш, е софтуерно, а не хардуерно. Ако все пак ще взимаш още RAM, гледай да е същата като тази, която имаш в момента, за да нямаш проблеми със съвместимостта. Ето такова нещо: KINGSTON 2 x 1GB DDR III 1333 HyperX

• Автор

Не съм казал ,че има забавяне,просто искам по-добър перформънс .Дефрагментирам редовно,чистя всичко ненужно,всички излишни приложения са спряни и т.н..Поддържам си кутията чиста.Windows-а е 64 bit Windows Ultimate.Зарежда за 40 сек,но си мисля ,че с 4 GB ще е по-добре,може и да греша

Работи добре вече една година,но целта е малко да го засиля,че на моменти се замисля

Това така се разбира. Щом искаш повишение в производителността - вземи още RAM. Не мисля, че за нуждите, за които се използва компютърът такъв ъпгрейд е критичен - ще усетиш по-добра работа при по-натоварващи приложения от филми,музика или интернет. За такива цели и компютър от преди 3-4 години се справя отлично.

Зарежда за 40 сек,но си мисля ,че с 4 GB ще е по-добре,може и да греша

Разбира се, че е по-добре. Винаги е хубаво, когато машината се подсили, дори и да няма реална нужда от подобно нещо в момента.

А относно RAM-а няма какво толкова да те съветваме. Просто сваляш стария и слагаш новия. Като детски конструктор е.

Редактирано от Gonrah (преглед на промените)

Просто сваляш стария и слагаш новия. Като детски конструктор е.

И защо трябва да сваля стария, при положение, че може просто да си прибави новия, ако вземе още 2 плочки по 1 GB ?

• Автор

Идеята ми е дали има смисъл да минавам на памет с по-висока честота,дали реално си струва да го правя.Иначе знам ,че процедурата не изисква много

Идеята ми е дали има смисъл да минавам на памет с по-висока честота,дали реално си струва да го правя.Иначе знам ,че процедурата не изисква много

С по-висока честота - не. Повече обем - да.

Зарежда за 40 сек,но си мисля ,че с 4 GB ще е по-добре,може и да греша

40 секунди са доста добре :) ако искаш да зарежда по-бързо от това може да си вземеш SSD и да си инсталираш ОС на него.

И защо трябва да сваля стария, при положение, че може просто да си прибави новия, ако вземе още 2 плочки по 1 GB ?

Да, прав си. В бързината не обмислих какво пиша. Когато подменям елементи обикновено поставям по-добрите на "главния" компютър, а старите прехвърлям на другия, за да не се "чувства" ощетен. :) Не съобразих, че при него не е така. Грешката е моя.

Използва се за интернет ,музика,hd филми,много рядко игри.Захранването е FORTRON 420 W В КУТИЯ НА FOXCONN 3GTS001 май беше

За сумата 100-тина лева +/- не повече

захранването ти не е фортрон а iso - този боклук няма нищо общо с фортрон (все пак е по добре от codegen, rex power, jnc, delux), като играеш рядко игри, а се ползва само за нет и филми по добре изхарчи парите за нещо по смислено, полза от 4гб рам няма да видиш ама никаква... или да е 2-3% не си струва, купи си твърд диск или качествено захранване или ако щеш по безшумно охлаждане за видеото и процесора... ако минеш на 32 битов windows ще спре да се замисля...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Ами хард диск на този етап няма да сменям.,но май наистина няма смисъл да взимам такава скъпа рам.Видео картата е с пасивно охлаждане,нарочно взех такава ,че да е по тиха машината.Охлаждането на процесора наистина е отврат.Предложете някакъв добър охладител,с който да го заменя. Захранването знам ,че не е кой знае какво,но сравнено с много други и като се има предвид цената му не знам с какво друго може да се замени. Отказвам се от рам-та,ще търся охлаждане на процесора ,с което да мога да вдигна малко честотата на процесора до 3,2-3,3 Гхц

• Автор

А колко можеш да отделиш за охладител ? Ето този е добър:

Arctic Cooling Freezer 7 PRO Rev.2 - 42 лв.

И аз към този се бях насочил ,дали знаеш някъде в Пловдив дали го имат?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.