Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

AM3 охлаждане за ATHLON X4 635

Featured Replies

Четох вече във форума подобните теми и получих съвет вече в една друга тема ,но съм малко объркан.Трябва ми добро и тихо охлаждане на цена 50-60 лв,с което да сменя стоковото.Предложиха ми: Arctic Cooling Freezer 7 PRO Rev.2 - 42 лв.,но като прочетох тук там разбрах,че има известен проблем и трудност при монтажа,който засяга скобите за захващане.Дайте някакви предложения.Захранването е разположено в горната част на кутията. Със стоковото охлаждане и оригиналната паста положението беше:41 С без натоварване ,но не минаваше 61 С при 100% на еверест,смених пастата с някаква българска,но сега е по-зле -още на втората минута стига 65 с и го спирам.

А сравнявал ли си го пряко с Thermalright Ultra-120A и как мислиш, кой е по-добър? Тая логика "моето си е най-добро, нищо, че не съм пробвал друго" е неправилна и подвеждаща.

Четох вече във форума подобните теми и получих съвет вече в една друга тема ,но съм малко объркан.Трябва ми добро и тихо охлаждане на цена 50-60 лв,с което да сменя стоковото.Предложиха ми: Arctic Cooling Freezer 7 PRO Rev.2 - 42 лв.,но като прочетох тук там разбрах,че има известен проблем и трудност при монтажа,който засяга скобите за захващане.Дайте някакви предложения.Захранването е разположено в горната част на кутията.

Със стоковото охлаждане и оригиналната паста положението беше:41 С без натоварване ,но не минаваше 61 С при 100% на еверест,смених пастата с някаква българска,но сега е по-зле -още на втората минута стига 65 с и го спирам.

ревизия 1, ревизия 2 не си струва парите отгоре за усложнения монтаж и калпавата пластмаса...

А сравнявал ли си го пряко с Thermalright Ultra-120A и как мислиш, кой е по-добър? Тая логика "моето си е най-добро, нищо, че не съм пробвал друго" е неправилна и подвеждаща.

Thermalright Ultra-120A охлажда по-добре на ясно съм с това, но в комплекта няма термо паста, трябва да си вземе болт кит който е още 8лв и вентилатор 10 - 15лв о отиваме на 75лв.

Thermalright Ultra-120A По-добрия и скъп охладител.

Cooler Hyper 212 Напълно достатъчно охлаждане за неговия процесор за 45лв получава всичко.

Дори и най-скапаните охладители по 8 лева има в комплекта паста, като в комплекта на Ultra-120A e Thermalright Chill Factor, а ако 60лв. са му много по-добър избор от Hyper 212 е Akasa Nero AK-967 за 39,60лв.

• Автор

В Мост намерих CM -а и мисля до го взема утре, ще се върже към 48 лв. ама няма да се занимавам с куриери.Тая паста дето замених с нея оригиналната обаче много ме е яд ,че я сложих.Има някакви по-едри твърди частици,уж сребърни вътре, които са ми одраскали процесора.Silver Al NM Electronics пълно кенефче е

Редактирано от celebrator (преглед на промените)

А аз може ли да предложа COOLER MASTER Hyper N520 - 58.49 лв. Малко е над бюджета май, но си заслужава да се погледне. Аз лично съм му хвърлил око, ама нз кога ще мога да го взема.

А аз може ли да предложа COOLER MASTER Hyper N520 - 58.49 лв. Малко е над бюджета май, но си заслужава да се погледне. Аз лично съм му хвърлил око, ама нз кога ще мога да го взема.

Може, но какъв е смисъла от 92мм перка с/у 120мм на предложените по-горе(по-малък въздушен поток и повече шум заради по-високите обороти).

• Автор

Взех го и го монтирах току що.Резултата е 31 градуса на празно и 39 на макс,като температурата е константа.Качвам и две снимки .После ако искате мога да кача още някоя снимка.Благодаря за помощта.Сега целта ми е да клокна малко процесора до 3,2-3,3

post-286114-0-91622200-1298484491_thumb.

post-286114-0-81778500-1298484501_thumb.

Взех го и го монтирах току що.Резултата е 31 градуса на празно и 39 на макс,като температурата е константа.Качвам и две снимки .После ако искате мога да кача още някоя снимка.Благодаря за помощта.Сега целта ми е да клокна малко процесора до 3,2-3,3

Честито! Как мина монтирането? Аз бая се озорих, защото скобите не пасваха, но в крайна сметка накрая стана.

• Автор

Врътня си е,определено си трябва някой да ти помага.Свалих дъното и баща ми ми придържаше и с негова помощ стана лесно.Всичко пасва уж,останаха ми две скоби и някаква хартия.

Да и аз имах проблем със закрепването на вентилатора, но като го схванеш е лесно.

За вента и аз се уплаших, в първия момент помислих, че сая забравили да сложат болчета в комплекта. Имах предвид, скобите за дъното. Трудно си пасваха отворите и се захващаха накриво ;) , но след прилагане на трикове, се справих с инстала. :)

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

Гледай да не ти стане навик да демонтираш и слагаш наново в тая тясна кутия!Mойта беше по орязана и пак захранването пречеше.Много съм се зорил и аз на 2 месеца чистя перки само :offtopic_s: .Откакто си смених кутията с по-широка нямам проблеми вече. А и ми стана интересно,че от първият път си го сложил правилно охладителя,а не наобратно както аз бях направил първият път.

Редактирано от GigabyteFen (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.