Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ФТП сървър - проблем

Featured Replies

• Автор

Има 3 пуснати сървъра на ЦС, но друго няма пуснато освен базовите програми. wscntfy.exe inetinfo.exe spoolsv.exe TeamViewer.exe Другите са базовите.. свц хостове и прочие.

Има 3 пуснати сървъра на ЦС, но друго няма пуснато освен базовите програми.

wscntfy.exe

inetinfo.exe

spoolsv.exe

TeamViewer.exe

Другите са базовите.. свц хостове и прочие.

Start->run->cmd

netstat -an
netstat -b

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Автор

Пуска се и се гаси моментално и не мога да видя кои са програмите.

• Автор

0.0.0.0:21 --> 0.0.0.0:0 --> LISTENING FileZilla Interface.exe --> localhost:14147 --> established ---> 1896 FileZilla Server.exe --> localhost:14147 --> established --> 1528 Това са, има и други, но не мога да ги пиша всичките.Тези просто ми се набиха на очи.Само в ТЦП има 0.0.0.0:21, но в УДП го няма този порт 21, а всички други портове които съм ги отварял ги има там. Промених порта на 22, добре вече се свързван чрез браузера към сървъра, обаче няма никакви папки там, а УЖ съм ги добавил - ftp://78.83.98.81/ . През филезила не става нещо да се свържа.

Редактирано от dtakov (преглед на промените)

0.0.0.0:21 --> 0.0.0.0:0 --> LISTENING

FileZilla Interface.exe --> localhost:14147 --> established ---> 1896

FileZilla Server.exe --> localhost:14147 --> established --> 1528

Това са, има и други, но не мога да ги пиша всичките.Тези просто ми се набиха на очи.Само в ТЦП има 0.0.0.0:21, но в УДП го няма този порт 21, а всички други портове които съм ги отварял ги има там.

Не трябва да има UDP, това не се използва доколкото знам в FTP протокола

ИО вие се опитвате да пуснете filezilla на порт 21 а там има друго, увеличете нивото на дейтайлност, не си играйте с други насторйки!!!

Има пуснати и FileZilla и майкрософтския FTP сървър.

Не знам защо е пуснал и двата и опитва да се върже, към който успее :speak:

Или използвай само един FTP сървър, или настрой другия да слуша на друг порт.

Нали си отворил два порта на рутера ?

Този - вторият порт, трябва да се добави и в изключенията на firewall.

Всъщност този порт - 14147 се използва за администраторски достъп.

Промяна на порта се прави някъде от настройките. Не мога точно да кажа.

намерих го : Settings - General settings - Listen on these ports - и задай друг номер на нпорт.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

• Автор

Само порт 22 е отворен, не мога да го сложа на 21, тъй като има друга програма на него и ще го оставя на 22.Пуснал съм само един ФТП клиент, всмисъл то е фтп интерфейс и фтп сървър, само те са пуснати, когато изключа един от двата и другия се гаси автоматично.Незнам защо сега не дава да се свърже със сървъра, оправил съм фире лала да се допуска достъп от външно ип, но аджеба не става..

Зарязах филе зилата и толко.Инсталирах Хоме ФТП Сървър, тръгна на домашния ми компютър там няма рутер, но при хоста ми има рутер пред него.Дава, че се конектва седи около 15 секунди и после го дропва.Явно има някакъв проблем с портовете, но всеки път е с различен порт и незнам какво да правя.Идеи ?

Оправих го, заключвайте !

Редактирано от dtakov (преглед на промените)

Само порт 22 е отворен, не мога да го сложа на 21, тъй като има друга програма на него и ще го оставя на 22.Пуснал съм само един ФТП клиент, всмисъл то е фтп интерфейс и фтп сървър, само те са пуснати, когато изключа един от двата и другия се гаси автоматично.Незнам защо сега не дава да се свърже със сървъра, оправил съм фире лала да се допуска достъп от външно ип, но аджеба не става..

Зарязах филе зилата и толко.Инсталирах Хоме ФТП Сървър, тръгна на домашния ми компютър там няма рутер, но при хоста ми има рутер пред него.Дава, че се конектва седи около 15 секунди и после го дропва.Явно има някакъв проблем с портовете, но всеки път е с различен порт и незнам какво да правя.Идеи ?

Оправих го, заключвайте !

Идеи ?

Използвай само един FTP сървър, и изчети ръководството за работа с него.

• Автор

Деинсталирал съм ги другите и останах само с този вмомента.Накрая не намерих решение и се разтърсих и открих коя програма седи под ПИД 512 и деактивирах процеса и воала, под 21 порт всичко тръгна по мед и маслко :super:

Деинсталирал съм ги другите и останах само с този вмомента.Накрая не намерих решение и се разтърсих и открих коя програма седи под ПИД 512 и деактивирах процеса и воала, под 21 порт всичко тръгна по мед и маслко :)

И каква беше причината за проблема ? Коя беше тази програма ?

Има рутер пред машината, но уж съм отворил главния порт на фтп-то, но явно има и други портове, които не знам кои са.

Здравейте, скоро инсталирах на файл зила ФТП сървъра, но нещо имам проблеми.Създал съм акаунт, но като се опитам от отдалечен компютър да се конектна към сървъра - е аджеба не става.Уж съм задал всичко точно, лимита на интернет скороста към фтп-то е 5 мега бита и не, мисля че е малко.Ето от къде гледах как се настройва фтп сървъра - http://www.kaldata.com/articles.php?action=show&showarticle=172

Всякакви идеи са добре дошли !

Времето за изчакване за свързването изтече

Грешка: Неуспешно свързване със сървър

Състояние: Изчакване за нов опит...

Състояние: Свързване към 78.83.98.81:21...

Грешка: Времето за изчакване за свързването изтече

Грешка: Неуспешно свързване със сървър

Състояние: Свързване към 78.83.98.81:21...

идеи:

Активен и пасивен режим и настройка на защитна стена - от трета страница на линка от който си гледал за настройките. (use custom port range, примерно от port 20000 до 20020 и ги пренасочи в рутера)

еди порт не е остатъчен, настрой го в пасивен режим и окажи порт рейндж (10-20 порта са достатъчни) и пренасочи и него от рутера. (причината да има таймаут е че по един порт се прави заявка, а листването и тегленето, както и управлението е по порт -1, тоест ако сървъра слуша на порт 22000, тегленето става по 21999. това е при активно фтп, обаче зад NAT не работи коректно, така че варианта е пасивно ftp и то такова, на което може да се укаже порт рейндж, в противен случай фтп сървъра отваря останалите портове на random, и няма как да ги пренасочиш щото са различни при всяко свързване)

за тестването от вънка ползвай тоя линк:

http://www.g6ftpserver.com/en/ftptest

ако има проблеми гледай си и логовете във filezilla...

ако има проблеми пусни тука и log-a от g6ftptest , но от съображения за сигурност си редактирай ип-то, не е задължително ftp-to да ти е на порт 21 или 22, може да е всеки порт, който не се ползва...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Ами незнам, но само на 21 порт тръгна на всички други не тръгваше.Вмомента работи всичко нормално под порт 21.Явно проблема е идвал от самия порт или настройката на сървъра.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.