Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

избор на харддиск

Featured Replies

OK благодяря с нетарпение чакам новата придобивка не че е кои знаи какво,но аз се радвам и на малките неща

Сега ти видях темата и жалко, че си избързал! Трябваше да вземеш ТОЗИ !

Сега ти видях темата и жалко, че си избързал! Трябваше да вземеш ТОЗИ !

:)

Автора търси хард ДО 80лв.

предложете ми някои около 80лв ако може 500гб сата2

Е защо да не остане? Единствената разлика м/у черната и синята са годините гаранция и шума... Аз съм със синия WD и съм доволен.

• Автор

здравеите отново днес си взех новия диск и изкам да попитам. На диска има крачета за джампер но няма поставен такъв и върху диска пише - jumpered pins 3-4 enebles PUIS , pins 5-6 limits PHY to 3Gbps това пише на него трябва ли да поставям някакъв джъмпер? ПС в момента инсталирам виндоуса ,за сега сичко си върви нормално.

• Автор

кажете моля ви и каде мога да видя как работи ся диска на сата 1,5 или на сата2 3гбс и ако може някаоя програмка за тестване на диска в смисал да няма лоши сектори или нещо друго което не е наред ,защото има много такива оплакващи се ,че уж диска е чисто нов пак дефектен с бад сектори ит.н

здравеите отново днес си взех новия диск и изкам да попитам. На диска има крачета за джампер но няма поставен такъв и върху диска пише - jumpered pins 3-4 enebles PUIS , pins 5-6 limits PHY to 3Gbps това пише на него трябва ли да поставям някакъв джъмпер?

ПС в момента инсталирам виндоуса ,за сега сичко си върви нормално.

Никакви джъмпери не ти трябват.

Програма - HD Tune.

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

Готово всичко стана,но не осещам разлика напротив сега два пати по бавно зарежда виндоуса като го зареди няма проблем ама защо така бавно го зарежда незнам .Виндоуса е сащия като на стария диск програми всичко е сащото :mad: Пуснах тая програма HD Tune. проверих за грешки няма такива ,а каде да видя на сата или на сата2 работи диска ето една снимка от инфото на програмата ПС и ето пак не пиша от моя си профил (трябва да взема мерки по тоя въпрос :rolleyes: )

Редактирано от @com (преглед на промените)

Е защо да не остане? Единствената разлика м/у черната и синята са годините гаранция и шума... Аз съм със синия WD и съм доволен.

Не е само това разликата! "Черните" дискове на WD са и по-бързи от "сините"!

Редактирано от agentpat (преглед на промените)

ОФ, стига с това SATA 1,2,3.. има SATA 1.5 GB/s, 3 GB/s и т.н. Както някой беше казал.. "That's marketing and it's like sex, drugs, rock music and the devil all rolled into one"

Диска ти работи на 1.5 GB/s, щом дъното ти не поддържа по-висока скорост. Но това едва ли е от голямо значение. И като казваш, че бавно зарежда - колко е бавно това "бавно" ? Едва ли е от харда. По-скоро от инсталацията на Windows или иначе казано, от задклавиатурното устройство.

• Автор

като казвам бавно имам предвид,като включа компютъра първо ми излиза видеокартата и колко рам има тя и нещо си там друго следващия екран е този с марката на дъното и там кадето пише да натисна дел ,за да влвзна в биос- именно на този екран стои около10 секунди , а дори един път си стоеше така около минута и аз го рестартирах (преди го показваше за секунда и веднага продължаваше) после идва прозореца кадето зарежда самия виндоус и тук също е значително повече чакането също около 10 секунди.Да възможно е да е от задклавиатурното устроиство ,но невиждам къде съм сбъркал , виндоуса ми е оригинален доста пъти съм преинсталирал както моя така и на приятели компютрите и никога не съм имал подобен проблем

Редактирано от CHUPAKABRA (преглед на промените)

благодаря на всички отделили време да ми помогнат :blink:

Най накрая се досети. И още нещо. Постарай се да пишеш от личният си акаунт, не ползвай чужди, та макар и на много близки хора /визирам брат ти/

• Автор

Най накрая се досети. И още нещо. Постарай се да пишеш от личният си акаунт, не ползвай чужди, та макар и на много близки хора /визирам брат ти/

е накрая де нали наи накрая се благодари.Да вече си оправих акаунтите съжелявам за обърквацията. Още веднъж благодаря

като казвам бавно имам предвид,като включа компютъра първо ми излиза видеокартата и колко рам има тя и нещо си там друго следващия екран е този с марката на дъното и там кадето пише да натисна дел ,за да влвзна в биос- именно на този екран стои около10 секунди , а дори един път си стоеше така около минута и аз го рестартирах (преди го показваше за секунда и веднага продължаваше) после идва прозореца кадето зарежда самия виндоус и тук също е значително повече чакането също около 10 секунди.Да възможно е да е от задклавиатурното устроиство ,но невиждам къде съм сбъркал , виндоуса ми е оригинален доста пъти съм преинсталирал както моя така и на приятели компютрите и никога не съм имал подобен проблем

На чисто ли инсталира или прехвърли стария Windows?

Драйвъри за SATA инсталира ли?

БИОС как разпознава харда?

• Автор

На чисто ли инсталира или прехвърли стария Windows?

Драйвъри за SATA инсталира ли?

БИОС как разпознава харда?

да на чисто инсталирах,а за драйвърите не съм слагал за сата,(и наистина и аз се замислих за тия драйвъри ,но си помислих ,че ако ги няма по време на инсталация ще ги поиска,но това не се случи) биоса си го разпознава ,че е свързан към сата порта

моля ви кажете ми , ако трябват сата драйвъри да си ги изтегля от някъде и да ги инсталирам

Здравейте! От прикачената миниатюра по - горе ( на HD Tune ) e видно, че в момента диска работи в режим UDMA Mode 5, при поддържан UDMA Mode 6. Ако приемем, че UDMA Mode 6 е 100 %, то в момента пърформънса ( производителността ) на диска е 75 %. Влезте в БИОС-а и ръчно задайте UDMA Mode 6 или AUTO на диска и вижте дали има някаква промяна. Пуснете си HD Tune и проверете дали диска работи вече в UDMA Mode 6 режим. Успех!

Ако приемем, че UDMA Mode 6 е 100 %, то в момента пърформънса ( производителността ) на диска е 75 %.

Yeah, right!

Публикувано изображение

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

• Автор

Здравейте! От прикачената миниатюра по - горе ( на HD Tune ) e видно, че в момента диска работи в режим UDMA Mode 5, при поддържан UDMA Mode 6. Ако приемем, че UDMA Mode 6 е 100 %, то в момента пърформънса ( производителността ) на диска е 75 %. Влезте в БИОС-а и ръчно задайте UDMA Mode 6 или AUTO на диска и вижте дали има някаква промяна. Пуснете си HD Tune и проверете дали диска работи вече в UDMA Mode 6 режим. Успех!

да ,но в биос UDMA mode е на ауто ,а ако изкам ръчно да избера има само UDMA1,UDMA2,UDMA3,UDMA4,UDMA5 ако сменя портовете на дъното имали значение имам 4 порта два червени и два черни каде да го включа тоя диск или няма значение .Ето ми го отново дъното може то да не потдържа тази функция http://ca.asus.com/product.aspx?P_ID=6nnVb6RBxd7PhGmt&templete=2

С каква операционна система сте / от миниатюрата ми изглежда XP /? Това първо, второ - като влезете в БИОС - а вижте в опциите за диска AHCI и напишете кои са опциите, които ви се предлагат за AHCI и ги пуснете тук / по спецификации чипсета на дъното поддържа AHCI /. Относно кой порт да ползвате за САТА - кабела - започнете с I - ви канал и ги изредете. Мисля, че няма никакво значение кои канал използвате - поне при мен е така. Иначе САТА - дисковете по подразбиране би трябвало да работят на UDMA Mode 6 режим.

• Автор

С каква операционна система сте / от миниатюрата ми изглежда XP /? Това първо, второ - като влезете в БИОС - а вижте в опциите за диска AHCI и напишете кои са опциите, които ви се предлагат за AHCI и ги пуснете тук / по спецификации чипсета на дъното поддържа AHCI /. Относно кой порт да ползвате за САТА - кабела - започнете с I - ви канал и ги изредете. Мисля, че няма никакво значение кои канал използвате - поне при мен е така. Иначе САТА - дисковете по подразбиране би трябвало да работят на UDMA Mode 6 режим.

да с XP сам ,но немога да намеря никаде в биоса това AHCI моля ако може да ми кажете каде точно да търся

там в опциите на диска има само:

LBA/Large Mode [ auto]

Blok(Multi-sector Transfer)M [auto]

PIO Mode [auto]

DMA mode [auto]

SMART Monitoring [auto]

32bit transfer [enebled]

Редактирано от CHUPAKABRA (преглед на промените)

deke, стига си обърквал човека с такива неверни изказвания. CHUPAKABRA, ползвай си харда със здраве и не се притеснявай изобщо за такива "настройки" в BIOS, Windows и т.н.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.