Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сериозен проблем с HP Pro Book 4515s

Featured Replies

След преинсталиране на Windows XP всичко беше наред, но след това инсталирах някакви BIOS update и го прекъснах понеже нещо ми правеше в телефона (който беше включен към PC) а през цялото време на инсталацията всичко ми вървеше на кадри. След рестартирането повече не се пусна картина но PC-то се включва... Само Caps Lock мига постоянно. А компютъра е само долната част и си няма вграден монитор за това ползвам външни монитори. Предполагам заради това не мога да видя къде е проблема.. надявам се на малко помощ от вас!

Редактирано от Jared89 (преглед на промените)

След преинсталиране на Windows XP всичко беше наред, но след това инсталирах някакви BIOS update и го прекъснах понеже нещо ми правеше в телефона (който беше включен към PC) а през цялото време на инсталацията всичко ми вървеше на кадри. След рестартирането повече не се пусна картина но PC-то се включва... Само Caps Lock мига постоянно. А компютъра е само долната част и си няма вграден монитор за това ползвам външни монитори. Предполагам заради това не мога да видя къде е проблема.. надявам се на малко помощ от вас!

Два бързи въпроса:

1. след като е работил защо сте му инсталирали ъпдейти?

2. след като е стартирана ъпдейт процедурата с какъв акъл сте я прекъснали?

Ъпдейт на БИОС не се прекъсва. За това се казва да се внимава да не мигне тока, защото оставаш без дъно.... Нека някой по-компетентен се изкаже, но мисля си направил голяма беля равна на загуба на лаптоп-а. Вс епак не взимай мнението ми напълно на сериозно, защото не съм 100% убеден, че прекъсването на обновяването може да доведе до това. За спирането на тока обаче съм сигурен, че води до това. Сигурен съм и че БИОС не се пипа освен ако не е крайно наложително!

• Автор

Два бързи въпроса:

1. Ами компютъра не е мой и не съм запознат с Drivers и т.н. за това ги изтеглих всичките за този модел от сайта на HP и започнах инсталацията.

2. Ами инсталираше ми се в телефона който беше включен в компютъра по време на инсталацията на drivers.

Два бързи въпроса:

3.Чували ли сте въобще, че хората се молят да не им мигне тока докато ъпдейтват биоса, а не да го прекъсват принудително?

ЕДИТ: Изпреварили са ме. Иначе стореното не е непоправимо, но си трябва истински специалист.

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

• Автор

Ъпдейт на БИОС не се прекъсва. За това се казва да се внимава да не мигне тока, защото оставаш без дъно.... Нека някой по-компетентен се изкаже, но мисля си направил голяма беля равна на загуба на лаптоп-а. Вс епак не взимай мнението ми напълно на сериозно, защото не съм 100% убеден, че прекъсването на обновяването може да доведе до това. За спирането на тока обаче съм сигурен, че води до това. Сигурен съм и че БИОС не се пипа освен ако не е крайно наложително!

А ако е така значи няма спасение така ли ?

Има разбира се. Ново дъно. И той като лаптоп не е като настолен трябва да се вземе от HP и струва колкото 1 лаптоп +/- 50 лв.

1. Ами компютъра не е мой и не съм запознат с Drivers и т.н. за това ги изтеглих всичките от сайта на HP и започнах инсталацията.

2. Ами инсталираше ми се в телефона който беше включен в компютъра по време на инсталацията на drivers.

1. И карате next->next->OK АМи понякога е хубаво мааааааааалко са се чете. И още повече след кат не е ваш трябва мног внимателно да четете кое за какво е.

2. какво ви е инсталирал на телефона, още малко ще ми кажете че и него е ъпдейтнал? И чий го крепи телефона ви в закачен за компютъра когато ъпдейтвате БИОС?

Според мен следва една разходка до сервиза за подмяна на дънна платка или закупуване на нова машина. Дано не се окажа прав

• Автор

Има разбира се. Ново дъно. И той като лаптоп не е като настолен трябва да се вземе от HP и струва колкото 1 лаптоп +/- 50 лв.

Ами значи съм прецакан... но п ри положение че инсталира в телефона как е възможно да ми прецака компютъра ?

3.Чували ли сте въобще, че хората се молят да не им мигне тока докато ъпдейтват биоса, а не да го прекъсват принудително?

ЕДИТ: Изпреварили са ме. Иначе стореното не е непоправимо, но си трябва истински специалист.

Ох, при лаптоп си е жива мъка и не съм сигурен че си заслужава нервите и усилията....

Че си прецакан, прецакан си. Сега на сервиз със специалисти, не кварталното. И се моли да не е колкото нов лаптоп... Както казах нова дънна платка, което не е никак евтино, или за друго което се сещам, като отново не заставам зад думите си, че е възможно, да се разпои чипа с БИОС-а и да се запои нов на негово място.

• Автор

Значи ако си намеря някой който разбира може и да го оправи ? Защото е малко трудно понеже не съм си в България а съм в Австрия и тук не познавам такива хорица...

Аз на сервиз в Австрия даже бих се доверил повече. Поразпитай за някой добър и отивай. Шанс винаги има. БИОС-а работи така: когато натиснеш копчето на компютъра, това е 1-вата програма която се задейства, когато е повредена- нищо не тръгва. Не може да се сложи диск/флашка или каквото и да е. Това е проблема да се прецака БИОС-а. Но го занеси, провери цените за ремонт, те хората ще ти кажат какво и колко и дали може. Вероятно ще сменят дъното.

• Автор

Аз на сервиз в Австрия даже бих се доверил повече. Поразпитай за някой добър и отивай. Шанс винаги има. БИОС-а работи така: когато натиснеш копчето на компютъра, това е 1-вата програма която се задейства, когато е повредена- нищо не тръгва. Не може да се сложи диск/флашка или каквото и да е. Това е проблема да се прецака БИОС-а. Но го занеси, провери цените за ремонт, те хората ще ти кажат какво и колко и дали може. Вероятно ще сменят дъното.

Хмм значи все още нищо не е сигурно и е напълно възможно всичко да си е наред и просто да няма BIOS или го води неправилно инсталиран, непълен или нещо такова... ? Ами ще поразпитам тук и ще видим.

То БИОС-а повреден ли е, няма да тръгне нищо и няма как да се достигне до него...

Хмм значи все още нищо не е сигурно и е напълно възможно всичко да си е наред и просто да няма BIOS или го води неправилно инсталиран, непълен или нещо такова... ? Ами ще поразпитам тук и ще видим.

Тоя лаптоп не е ли гаранционен? ако не е водете го в оторизиран сервиз, и попитайте има ли оправия (което не ми се вярва!) , но да не те обезкуражавам винаги има начин по принцип , дано да е еФтин!

При налична гаранция пак в гаранционния сервиз и се правите на ударени че нещо му е станало - не че хората пасът трева ама не пречи да се пробва!

Пробвай да го включиш и помпай F11.

Пробвай това:

• Remove AC power
  • Remove laptop main battery
  • Hold power button for fifteen seconds
  • Plug the AC back
  • Don't plug in the battery yet
  • See if it will boot
Ето и линкове за четене(сложно е! и по добре да го направи специалист все пак ето матерял):

http://forums.mydigi...-possible-names

http://www.fixya.com...6045-hp_probook

http://linux.aldeby....ios-update.html

Редактирано от CbuGHaT (преглед на промените)

• Автор

Тоя лаптоп не е ли гаранционен? ако не е водете го в оторизиран сервиз, и попитайте има ли оправия (което не ми се вярва!) , но да не те обезкуражавам винаги има начин по принцип , дано да е еФтин!

При налична гаранция пак в гаранционния сервиз и се правите на ударени че нещо му е станало - не че хората пасът трева ама не пречи да се пробва!

Пробвай да го включиш и помпай F11.

Пробвай това:

• Remove AC power
  • Remove laptop main battery
  • Hold power button for fifteen seconds
  • Plug the AC back
  • Don't plug in the battery yet
  • See if it will boot
Ето и линкове за четене(сложно е! и по добре да го направи специалист все пак ето матерял):

http://forums.mydigi...-possible-names

http://www.fixya.com...6045-hp_probook

Нямам монитор и за това ползвам външен монитор но не излиза картина... само Caps Lock мига и компютъра си работи но няма картина. :) Възможно ли е ако си имаше капака(монитора) да видя грешката ?

И между другото обърнах внимание на това:

Copy the file to usb fdd,or usb flash stick. DO NOT MAKE anything etc. ONLY COPY

Remove battery, adapter (power cord) , mouse etc.

Attach usb fdd, or usb flash stick

Hold down <Fn> + <Esc>, Edit by Yen: At other Notebooks it's <windows> key + <B>

Plug In the Ac Power adapter, wait about 3-5 secs

Press the power button

Now release the buttons.

It took about 2-3 minutes and notebook powered down itself.......

Then plug in the battery simply power it on.

That’s all. Now normal screen appears and acer is alive

Pls. say it works for u or no.

Как да разбера кои файлове точно ми трябват за моя лаптоп и от каде да ги сваля?

• Автор
http://linux.aldeby.org/hp-pavilion-recover-from-failed-bios-update.html това ми направи впечатление но за съжаление няма как да стане с дискета(иска Disk A: за да направя флашката боотваща но нямам такъв Disk A: ... )

това ми направи впечатление но за съжаление няма как да стане с дискета(иска Disk A: за да направя флашката боотваща но нямам такъв Disk A: ... )

http://h20000.www2.h...5&swEnvOID=2095 - ето

Да ти кажа чесно нямам познанията да ти помогна напред, четеш и действаш по полезни матеряли от тези неможах да открия... но щом не ти дава и грешка на екрана bios-a тотално е смазан... пробвай с линка по горе да свалиш биоса и с B1800_crisis_recovery_disk . Не намирам нещо подобно на дуал-биос което е лошо но все пак мисля че има шанс, ако не успееш обърни се към сервиз! (няма непоправими работи при компютрите!)

Успех!

Редактирано от CbuGHaT (преглед на промените)

Мигането на Caps Lock-a е код за проблема.Преброй колко пъти мига и GOOGLE. На един HP7635s така разбрах че му е отишла видео картата.Дано и за теб да ти е полезно.

Редактирано от vatzov (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.