Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

мулти-устр.

Featured Replies

Спрял съм се на това мулти-устр. .Добро ли като качество и после зареждането горе долу колко излиза.3в1 съм избрал и лазерно да е.Ако имате др.по добри предложения като качество и консуматив до 250лв. кажете.

Ами според мен Brother DCP-7030е по-удачно решение от гледна точка на консуматив.

Оригинална черна тонер касета Samsung MLT-D1042S/ELS с капацитет 1.500 страници е около 125лв. с ДДС, а за Brother DCP-7030 - TN2110 с капацитет 1.500 страници е около 100лв. Brother DCP-7030 може да работи и с тонер касета с голям капацитет (до 2,600 страници A4 при 5% покритие) на цена около 147лв.

По ниската цена е от това, че оптичен барабан се сменя на 12 000 страници и е с цена около 170лв, но сигурно се продават и съвместими на по-поносима цена.

Иначе зареждане на тонер шпула за 2600 копия, TN 2120 е около 38лв., а зареждане на тонер касета за 1500 kопия, MLT-D1042S е около 48лв.

Ако имаш възможност да се разделиш с малко повече средства според мен отличен избор е CANON I-SENSYS MF4010!

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

• Автор

Мерси за мнението.Принтера ще е за домашно ползване.Тази тонер касета не я ли дават заредена заедно с принтера.Казаха само ,че е на 50% заредена.После само не трябва ли да се зареди, не да се купува нова касета.Не знам дали е верно но зареждането на касетата после ми казаха ще струва окло 40лв.Така казаха от магазина.

Да прав си на 50% е пълна за около 800 копия при 5% запълване. Да пълни се и ориентировъчните цени съм ти ги дал в предният си пост.

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

в други теми съм го казал и сега го повтарям ! Не си купувайте мулти ! По-добре отделно да се скенер и принтер за да не останете в един момент и без двете :rolleyes:

в други теми съм го казал и сега го повтарям ! Не си купувайте мулти ! По-добре отделно да се скенер и принтер за да не останете в един момент и без двете :rolleyes:

Моето мнение е точно обратно и ще кажа защо.

-1. Защото човека ще си го купува за домашно ползване.

-2. Няма да го натоварва както ако е за офис.

-3. С него най-вероятно ще работят 1-2 човека и ще го пазят.

-4. Няма да заема място за разлика от 3 или 4 отделни устройства на които и цената ще е доста повече.

-5. Цената е по ниска.

Освен това бих си избрал не лазерен принтер а мастиленоструен от рода на hp photosmart или подобен.Ето защо: -

-1.Ще може да печата снимки с отлично качество за разлика от лазерния

-2.Мастилото ще излезе по евтино ако си го зарежда сам./например с консумативи от Метро,Техномаркет и т.н./

-3.Лазерния принтер прави евтини копия но има смисъл само ако е натоварен а за дома едва ли ще е така.

За съжаление имат и един минус:- Мастилото засъхва ако не се ползва дълго време. Затова трябва да печатате по нещо за да не се случи това.

Какви 3,4 у-ва ?! Говорим за скенер и принтер само ! И когато на това мулти му се прецака скенера остава без принтер или обратното ! И в двата случая остава на сухо ! Да не споменавам , че единствените евтини консуматива за мастиленоструйни принтери са за Canon ! Всичко друго не си заслужава ! А и не всеки е навит да се цапа с мастило и да си зарежда мастилници ! Много е важно да се прецени искаш ли цветен печат или не и от там да се тръгне ! Относно снимките - по евтини ще ти излезе с флашка и да ги занесеш да ти извадят в някое фото ! Това със снимките много хора са го пробвали и 99% са се отказали !

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Аз също мисля че за домашно ползване 3 в 1 е по-добър вариянт - пести много място... Да, наистина ако се повреди 1 не работят и трите, но ползването в къщи предполага ниско натоварване, тоест рядко би се повреждало... По отношение на Brother само бих споделил че имат проблеми с барабанните модули... много са капризни и често се налага почистване, дори и само при ползване на оригинални консумативи. И аз съм за Canon MF 4010 - но мисля е спрян от производство....

Какви 3,4 у-ва ?! ..........................

ПРИНТЕР, КОПИР, СКЕНЕР и защо не ФАКС .Като добавим че може да копира и печата без компютър.Ако е с wireless и не му трябват кабели.И всичко под 250 лв.

И не съм казал точно марката на принтера а посочих HP photosmart защото печата отлични снимки за разлика от лазарните.А това за прецакването на принтера го говориш защото не си имал такова устройство All-In-One.Повтарям ако се ползва у дома няма разваляне.

За едно наистина си прав - нямам такова у-во ! Продал съм на 100 такива у-ва(работил съм в мамагзин-сервиз за комп. техника). Имам представа що за боклук са така наречените мултиу-ва ! Като имаш скенер и принтер - не ти трябва нито копир , нито факс :speak: Тези две у-ва в комбинация могат да бъдат и копир и факс - кой в наше време ползва факс :whist:

.................................- кой в наше време ползва факс :whist:

Аз не ползвам но 80% от фирмите имат факс колкото и да не ти се вярва.Отделен е въпроса кой колко го употребява.Има дори фирми които пращат кореспонденцията си само чрез факс.Звучи като виц ама не е :speak:

А това е моя All-In-One HP Photosmart 2575 който е поне на 4 г и не съм имал проблем.Нека пак да повторя че тия устройства ги защитавам с уговорката за ползване у дома.

Публикувано изображение

Редактирано от roy2roy (преглед на промените)

• Автор

Днес в промоцията на Технополис пуснаха това мулти,което "DoGa" ми предложи ,Самсунга там е на същата цена без да е на промоция.Последно дайте мнение кой от двата да вземам утре.

Ти наистина си решил да си вкараш автогол с едно 3 in 1 shit ! Помисли пак ! Да не споменавам , че сервизното обслужване на Техно-то е под всякаква критика !

• Автор

Ти наистина си решил да си вкараш автогол с едно 3 in 1 shit ! Помисли пак !

Да не споменавам , че сервизното обслужване на Техно-то е под всякаква критика !

Искам като вземам нещо да е функционално.Виждам че си работил в такъв такъв магазин и знаеш как стоят работите,но висчко е до късмет и изполване.За вкъщи все си мисля че няма да ми направи проблеми,пък и самсунга е с 2г. гаранция ,а BROTHER DCP 7030 с 3г.Така ,че кое от двете да избера.

Ех... Толкова пъти е коментирано, ама айде пак да го кажем:

- място не се пести, това, че пести място, са глупости;

- ако го вземеш това 3в1 с мастиленоструен, след време мастиленоструйния принтер ти излиза по-скъп, да не говорим за мръсотията, обслужването, хамалогията по пълнене и поддържане;

- не са 3, 4 или 5 устройства, а две - принтер и скенер;

- ако някой ти иска факс и не ползва e-mail и нямат един прост скенер, то тази фирма определено трябва да ходят да се прегледат, начело с шефа;

- от Техно... компютърна и офис техника е по добре да не се купува, има толкова много други възможности;

- roy2roy, лазерните, за твое сведение, печатат отлични снимки, вземи се информирай малко, не говори наизуст, а за цветна графика са много по-добро решение;

- не размазват и не им засъхват мастилата - още две причини да избереш лазерен.

Ако има изискване за цветен печат, инвестицията в цветен лазерен принтер е малко по-скъпа, но във времето определено си заслужава, а и цените вече не са толкова високи. Аз съм с CANON LBP 5050N COLOR LAN - сега гледам, значително му е паднала цената, Ето този (CANON LBP 5050 COLOR) също е отлично решение. Скенера си го държа в чекмедже на бюрото (CANON LIDE) и не заема никакво място, а захранването му е от USB. Общо двете ще ти струват 480 лева, колкото ще ти струва и мултифункционално устройство с цветен лазерен. Едноцветен лазерен и скенер или мулти 3в1 устройство пак са на близки цени, тъй че и това не е аргумент за покупка на 3в1.

п.п. Съгласен съм с iliev72, само за скенер бих предпочел друг модел на CANON LIDE, примерно този - http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=42928

• Автор

взехте да ме разубеждавате.Ще помисля и ще видя какво ще решя.Да се събудим утре пък ще видим. :mad::baby:

Според мен HP LaserJet Pro M1132 MFP ще е по добре. Има два сериозни минуса, началната касетата е само за 700 бройки а максимума до който се зарежда е 1600. Консумативи или зареждането са осезаемо по-евтини при HP. В случая ~40лв, а бутилката е от 5-12лв.

Видях че някой предлагат LIDE серията на Canon, моето скромно мнение е че трябва голямо търпение или просто да се ползва много рядко скенера.

..................

- roy2roy, лазерните, за твое сведение, печатат отлични снимки, вземи се информирай малко, не говори наизуст, а за цветна графика са много по-добро решение;

..............................

Щом го казваш вземи и посочи конкретен модел лазерен принтер за отлични снимки и цената за него.Мисля че цената няма ти хареса . :speak:

ПП.И само принтер нали и един хубав скенер добави към цената.

Щом го казваш вземи и посочи конкретен модел лазерен принтер за отлични снимки и цената за него.Мисля че цената няма ти хареса . :speak:

Моя принтер. Казал съм го кой е по-нагоре. Достатъчно съм печатал на него, щом преди няколко месеца взех консумативи за около 500 лева. Цената ми харесва, особено след като има и спад в цената. Не е фото принтер, но печата отлични снимки, за моите нужди повече от достатъчно добри.

Работил съм няколко месеца и с принтер за над 10к и за твоя информация, моя печата не по-лошо. Разликата в цената идва от друго.

ПП.И само принтер нали и един хубав скенер добави към цената.

Че на моя скенер какво му е? 2400 x 4800 dpi са много повече от достатъчно.

...

Видях че някой предлагат LIDE серията на Canon, моето скромно мнение е че трябва голямо търпение или просто да се ползва много рядко скенера.

Какви са минусите на LIDE, според теб? За мен, това е отлична серия, изключително компактна, бърза, че дори и енергийно ефективна. За домашни нужди, лично за мен, това е прекрасен избор.

Според мен HP LaserJet Pro M1132 MFP ще е по добре. Има два сериозни минуса, началната касетата е само за 700 бройки а максимума до който се зарежда е 1600. Консумативи или зареждането са осезаемо по-евтини при HP. В случая ~40лв, а бутилката е от 5-12лв.

Ползвал съм 2г LIDE20 - страхотен скенер и то не само за домашно ползване !

Точно затова гледах да подбера малък модел - евтин и много ефективен и лесен за работа !

Но и LIDE110 върши работа , ако му се дават повече пари за скенер :help wanted3:

Моя принтер. Казал съм го кой е по-нагоре. Достатъчно съм печатал на него, щом преди няколко месеца взех консумативи за около 500 лева. Цената ми харесва, особено след като има и спад в цената. Не е фото принтер, но печата отлични снимки, за моите нужди повече от достатъчно добри.................

Разделителна способност при цветен печат на твоя принтер е Up to 600 x 600 dpi - отлични снимки но според теб.А защо не даваш за пример лазерен принтер за снимки и цената му?

....................

Че на моя скенер какво му е? 2400 x 4800 dpi са много повече от достатъчно.................................

Само дето не си го добавил към цената.

Нали си прочел че човека разполага с 250 лв.Твоето предложение не надвишава ли сумата? :help wanted3:

Аз давам предложение за цветен лазерен, а такова с едноцветен лазерен се вмества отлично в цената. Аз бих отделил допълнително малко повече за цветен и за това го посочвам като алтернатива. Моя е мрежов, а другия е стотина лева по-евтин и цветен лазерен + скенер = 390 лева, а ако се взима на дилърски цени, както пазаруват доста хора от форума, ще е поне 30-40 лева надолу и излиза, че за стотина лева отгоре, получаваш доста повече. Относно качеството, трябва да го видиш на живо някъде как печата, щом на мен не вярваш, но пак казвам, недей наизуст да говориш. Качеството на печат е по-добро от това на качествено списание. Растер не се вижда, освен ако не го гледаш през лупа. Разбира се, по-добре да се ползва и качествена хартия. Аз съм си взел и ламинатор и крайния продукт става не по-зле от фотоателие, дори става доста по-добре, ако знаеш какво правиш. Ще направя уговорката, че не всеки принтер за същите пари дава същото качество; зет ми е с мрежов цветен лазерен на HP и аз по принцип харесвам марката, имам два едноцветни на HP, но конкретно неговия печата по-лошо от моя, което може и да е до отделната бройка.

Не знам как ги правите тия заключения след като всяка машина си има технически характеристики.

Един най-обикновен мастиленоструен принтер All-in-One като моя е с 4800 x 1200 dpi печата снимки и с днешна цена най-много 150 - 200лв /а дори и по малко/

Лазерен цветен принтер с 1200 x 1200 dpi има цена около 2000 лв. а ниския клас 600 x 600 dpi за който говорите пак са с висока цена и това е само принтер без скенер и т.н.

Ето характеристики и цени на Цветни лазерни принтери и сами си направете сметката.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.