Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От 1 март VIVACOM премахва клаузата за автоматично подновяване на договорите

Препоръчан отговор

VIVACOM напомня, че от 1 март премахва условието срочните договори на абонатите й да се подновяват автоматично с нов срок при изтичане на първоначалния период. Така компанията спазва своя ангажимент към потребителите и първа въвежда новите правила за промяна на клаузата за автоматично подновяване на договорите. Новите условия ще важат както за бъдещите, така и за настоящите договори, сключени с тази клауза - от 1 март тя ще отпадне. След изтичането на срочния договор той автоматично се превръща в безсрочен и може да бъде прекратен с едномесечно предизвестие. Компанията очаква и другите оператори на пазара да въведат същите условия в най-кратък срок.

Тази вечер представителите на GLOBUL и M-TEL заявиха че няма да се присъединят към VIVACOM тъй като това било „двустранно“ споразумение между тях и клиента.

РР.Двустранен договор но без право на клиента да променя нещо. :)

Редактирано от roy2roy (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След изтичането на срочния договор той автоматично се превръща в безсрочен.

Нещо не се връзва с общия текст...?????
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не се връзва с общия текст...?????

Напротив, връзва се, надявам се знаеш как се прекратява безсрочен договор: с едномесечно предизвестие.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мтел отричат нямало такова нещо, договорите се подновявали автоматично.Имам изтичащи договори срока ми е до 14 март та се ослушвам още. Редакция: Дайте да се организираме и да притиснем Мтел и Глобул. Нямам представа как може да стане това, имам някои идеи :) Да ги засипем с имеили? Да си изключим телефоните за 24 часа? Или пък в един определен час всички да почнем да набираме оператора, предполагам че мрежата ще блокира. И така докато отстъпят. Кой орган в държавата отговоря за това, към кого да адресираме оплакването си? Само не ме препращайте към групи във Фейсбука че ми е писнало от клавиатурни рамбовци.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мтел отричат нямало такова нещо, договорите се подновявали автоматично.Имам изтичащи договори срока ми е до 14 март та се ослушвам още.

Редакция:

Дайте да се организираме и да притиснем Мтел и Глобул.

Нямам представа как може да стане това,

........................

Начина е само един и на герба го пише:- Публикувано изображение

Което означава че ако до 14 март се съберете поне 50 човека на които им изтичат договорите и демонстративно да им хвърлите предизвестие накуп че не желаете да подновявате договора си може и да се замислят.

За да има по голям ефект няма ще е добре да си осигурите някоя телевизия да ви снима.Ако ли не може и сами да го направите и да качите видеото в интернет. Мисля че ефектът ще е катстрофален за тях. :down:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи още 47 имам 3 изтичащи договора към Мтел :down: Търся 47 човека от Поморие или Бургас среща на 10 март пред офис на Мтел да се отказваме.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

roy2roy, евала. Така е, ама май сме го забравили това, че като се съберем, тогава сме сила! А за тоя виваком - много са мизерни. Имах по едно време договор с тях, и и интернет, който не ставаше за нищо. На леля ми й пратиха от 'безплатните' телефончета, и сега трябва да плаща 2 години по 16лв такса... Как ви се струва това? А и доста други хора разбрах, че са се сблъскали с тази невероятна оферта.... Така, че това, че първи премахват автоматичното подновяване, специялно мен ама хич не ме впечатлява, даже ми се струва като жалък опит да се издигнат в очите на потребителите.... :rolleyes:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

roy2roy, евала. Така е, ама май сме го забравили това, че като се съберем, тогава сме сила!

А за тоя виваком - много са мизерни. Имах по едно време договор с тях, и и интернет, който не ставаше за нищо. На леля ми й пратиха от 'безплатните' телефончета, и сега трябва да плаща 2 години по 16лв такса... Как ви се струва това? А и доста други хора разбрах, че са се сблъскали с тази невероятна оферта.... Така, че това, че първи премахват автоматичното подновяване, специялно мен ама хич не ме впечатлява, даже ми се струва като жалък опит да се издигнат в очите на потребителите.... :rolleyes:

Никой не е карал друг насила да взема телефон срещу подписване на договор.

Аз пък имам познати, на които доставиха с куриер телефон - наистина безплатен, без договор, само защото са дългогодишни потребители.

Дай някаква алтернатива на Vivacom, за безплатни и неограничени разговори с чужбина, и по-надежден интернет за провинцията ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Никой не е карал друг насила да взема телефон срещу подписване на договор.

.

е как никой. Толкова долно и подмолно действат, наистина.Ти не четеш ли новини?: http://www.blitz.bg/news/article/100077

не мога да се сетя къде гледах репортаж с една баба от някво село, накоято така и казали, че получава безплатен апарат. И й дали да подпише нещо, тя жената откъде да знае, казали са й че това е гаранционната карта, а всъщност бил договор за 5 лв месечна такса. Жената почти се разплака. И много други подобни случаи има.... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Те и по-телевизията казват, че цените на горивата у нас не били изкуствено завишени. И на това ли вярваш ? Аз мога да гарантирам за това, което казвам, защото съм знам от първа ръка. Става въпрос за мои много близки роднини. А Блиц.бг не е сред фаворитите ми за научаване на новините.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

да, това за блиц си е така, но не намерих репортажа който търсих. А аз по принцип не се доверявам така на приказките на хората, но за виваком нали ти казвам, имам познати пострадали от тях, и за това вече съм склонна да вярвам, ако някой каже нещо кофти за тях, Имаше даже някакъв случай във варна, в който човек отшъл в клон на виваком, да си плати сметката. @0 лв от сметката обаче искал на стотинки да плати, защото нямал друга възможност. Станал супер скандал, служителката даже викнала управителката, тя пък няква охрана, която едва ли не с тупаници го завлачила към някаква кола. Щели да го стрелят, но човека имал късмет и имало полиция на близо. Ето докъде може да стигне наглостта .... много е тъжно, че хората правят такива неща за пари... :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мтел отричат нямало такова нещо, договорите се подновявали автоматично.Имам изтичащи договори срока ми е до 14 март та се ослушвам още.

Редакция:

Дайте да се организираме и да притиснем Мтел и Глобул.

Нямам представа как може да стане това,

имам някои идеи ;)

Да ги засипем с имеили?

Да си изключим телефоните за 24 часа?

Или пък в един определен час всички да почнем да набираме оператора, предполагам че мрежата ще блокира.

И така докато отстъпят.

Кой орган в държавата отговоря за това, към кого да адресираме оплакването си?

Само не ме препращайте към групи във Фейсбука че ми е писнало от клавиатурни рамбовци.

Няма какво да ги притискате, отивате и им хвърляте договора и се прехвърляте на Виваком :) Те само от това разбират.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

и по-надежден интернет за провинцията ?

Ти бъзикаш ли се? Какво разбираш под "провинция"?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти бъзикаш ли се? Какво разбираш под "провинция"?

Градче с няколко хиляди жители, на няколко десетки километра от областния център.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Градче с няколко хиляди жители, на няколко десетки километра от областния център.

Аз живея в такова градче, население под 5000, разстояние до областния център около 50 км. Има налични 3 доставчика на интернет, включително БТК. Последните предлагат и най-ниските скорости.За надеждност няма какво да говорим, последното спиране на интернета ми е от времето когато БТК ги нямаше на пазара. Това май е единствената полза от тях, засилиха конкуренцията.

П.П Отмяната на АП важи ли са абонатите на фиксирани телефони?

Редактирано от m75 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...