Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От 1 март VIVACOM премахва клаузата за автоматично подновяване на договорите

Featured Replies

VIVACOM напомня, че от 1 март премахва условието срочните договори на абонатите й да се подновяват автоматично с нов срок при изтичане на първоначалния период. Така компанията спазва своя ангажимент към потребителите и първа въвежда новите правила за промяна на клаузата за автоматично подновяване на договорите. Новите условия ще важат както за бъдещите, така и за настоящите договори, сключени с тази клауза - от 1 март тя ще отпадне. След изтичането на срочния договор той автоматично се превръща в безсрочен и може да бъде прекратен с едномесечно предизвестие. Компанията очаква и другите оператори на пазара да въведат същите условия в най-кратък срок.

Тази вечер представителите на GLOBUL и M-TEL заявиха че няма да се присъединят към VIVACOM тъй като това било „двустранно“ споразумение между тях и клиента.

РР.Двустранен договор но без право на клиента да променя нещо. :)

Редактирано от roy2roy (преглед на промените)

Сега Виваком,скоро (кога?) и другите оператори.

Нещо не се връзва с общия текст...?????

Напротив, връзва се, надявам се знаеш как се прекратява безсрочен договор: с едномесечно предизвестие.

Мтел отричат нямало такова нещо, договорите се подновявали автоматично.Имам изтичащи договори срока ми е до 14 март та се ослушвам още. Редакция: Дайте да се организираме и да притиснем Мтел и Глобул. Нямам представа как може да стане това, имам някои идеи :) Да ги засипем с имеили? Да си изключим телефоните за 24 часа? Или пък в един определен час всички да почнем да набираме оператора, предполагам че мрежата ще блокира. И така докато отстъпят. Кой орган в държавата отговоря за това, към кого да адресираме оплакването си? Само не ме препращайте към групи във Фейсбука че ми е писнало от клавиатурни рамбовци.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

• Автор

Мтел отричат нямало такова нещо, договорите се подновявали автоматично.Имам изтичащи договори срока ми е до 14 март та се ослушвам още.

Редакция:

Дайте да се организираме и да притиснем Мтел и Глобул.

Нямам представа как може да стане това,

........................

Начина е само един и на герба го пише:- Публикувано изображение

Което означава че ако до 14 март се съберете поне 50 човека на които им изтичат договорите и демонстративно да им хвърлите предизвестие накуп че не желаете да подновявате договора си може и да се замислят.

За да има по голям ефект няма ще е добре да си осигурите някоя телевизия да ви снима.Ако ли не може и сами да го направите и да качите видеото в интернет. Мисля че ефектът ще е катстрофален за тях. :down:

Значи още 47 имам 3 изтичащи договора към Мтел :down: Търся 47 човека от Поморие или Бургас среща на 10 март пред офис на Мтел да се отказваме.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

roy2roy, евала. Така е, ама май сме го забравили това, че като се съберем, тогава сме сила! А за тоя виваком - много са мизерни. Имах по едно време договор с тях, и и интернет, който не ставаше за нищо. На леля ми й пратиха от 'безплатните' телефончета, и сега трябва да плаща 2 години по 16лв такса... Как ви се струва това? А и доста други хора разбрах, че са се сблъскали с тази невероятна оферта.... Така, че това, че първи премахват автоматичното подновяване, специялно мен ама хич не ме впечатлява, даже ми се струва като жалък опит да се издигнат в очите на потребителите.... :rolleyes:

roy2roy, евала. Така е, ама май сме го забравили това, че като се съберем, тогава сме сила!

А за тоя виваком - много са мизерни. Имах по едно време договор с тях, и и интернет, който не ставаше за нищо. На леля ми й пратиха от 'безплатните' телефончета, и сега трябва да плаща 2 години по 16лв такса... Как ви се струва това? А и доста други хора разбрах, че са се сблъскали с тази невероятна оферта.... Така, че това, че първи премахват автоматичното подновяване, специялно мен ама хич не ме впечатлява, даже ми се струва като жалък опит да се издигнат в очите на потребителите.... :rolleyes:

Никой не е карал друг насила да взема телефон срещу подписване на договор.

Аз пък имам познати, на които доставиха с куриер телефон - наистина безплатен, без договор, само защото са дългогодишни потребители.

Дай някаква алтернатива на Vivacom, за безплатни и неограничени разговори с чужбина, и по-надежден интернет за провинцията ?

Никой не е карал друг насила да взема телефон срещу подписване на договор.

.

е как никой. Толкова долно и подмолно действат, наистина.Ти не четеш ли новини?: http://www.blitz.bg/news/article/100077

не мога да се сетя къде гледах репортаж с една баба от някво село, накоято така и казали, че получава безплатен апарат. И й дали да подпише нещо, тя жената откъде да знае, казали са й че това е гаранционната карта, а всъщност бил договор за 5 лв месечна такса. Жената почти се разплака. И много други подобни случаи има.... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Те и по-телевизията казват, че цените на горивата у нас не били изкуствено завишени. И на това ли вярваш ? Аз мога да гарантирам за това, което казвам, защото съм знам от първа ръка. Става въпрос за мои много близки роднини. А Блиц.бг не е сред фаворитите ми за научаване на новините.

да, това за блиц си е така, но не намерих репортажа който търсих. А аз по принцип не се доверявам така на приказките на хората, но за виваком нали ти казвам, имам познати пострадали от тях, и за това вече съм склонна да вярвам, ако някой каже нещо кофти за тях, Имаше даже някакъв случай във варна, в който човек отшъл в клон на виваком, да си плати сметката. @0 лв от сметката обаче искал на стотинки да плати, защото нямал друга възможност. Станал супер скандал, служителката даже викнала управителката, тя пък няква охрана, която едва ли не с тупаници го завлачила към някаква кола. Щели да го стрелят, но човека имал късмет и имало полиция на близо. Ето докъде може да стигне наглостта .... много е тъжно, че хората правят такива неща за пари... :)

Мтел отричат нямало такова нещо, договорите се подновявали автоматично.Имам изтичащи договори срока ми е до 14 март та се ослушвам още.

Редакция:

Дайте да се организираме и да притиснем Мтел и Глобул.

Нямам представа как може да стане това,

имам някои идеи ;)

Да ги засипем с имеили?

Да си изключим телефоните за 24 часа?

Или пък в един определен час всички да почнем да набираме оператора, предполагам че мрежата ще блокира.

И така докато отстъпят.

Кой орган в държавата отговоря за това, към кого да адресираме оплакването си?

Само не ме препращайте към групи във Фейсбука че ми е писнало от клавиатурни рамбовци.

Няма какво да ги притискате, отивате и им хвърляте договора и се прехвърляте на Виваком :) Те само от това разбират.

• 4 седмици по-късно...

и по-надежден интернет за провинцията ?

Ти бъзикаш ли се? Какво разбираш под "провинция"?

Ти бъзикаш ли се? Какво разбираш под "провинция"?

Градче с няколко хиляди жители, на няколко десетки километра от областния център.

Градче с няколко хиляди жители, на няколко десетки километра от областния център.

Аз живея в такова градче, население под 5000, разстояние до областния център около 50 км. Има налични 3 доставчика на интернет, включително БТК. Последните предлагат и най-ниските скорости.За надеждност няма какво да говорим, последното спиране на интернета ми е от времето когато БТК ги нямаше на пазара. Това май е единствената полза от тях, засилиха конкуренцията.

П.П Отмяната на АП важи ли са абонатите на фиксирани телефони?

Редактирано от m75 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.