Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рутерски проблеми

Featured Replies

NOD-а се спира от Task manager-а - търсиш процес "equi.exe" и го спираш.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Така... открих проблема, сега се надявам Вие да помогнете малко с решаването му. Проблема ми се оказа не в мрежата, а в лаптопа, към който искам да се вържа. Когато от друг комп в win explorer-а му въведа IP: \\192.168.1.193, виждам всички шернати папки, но в тези които не съм дал "full Acc" не мога дори да вляза, а тея в които има пълни права мога и към принтера не мога се закача. Сега става интересно, когато от проблемния лаптоп напиша \\192.168.1.193 (т.е. неговото си IP),ми се отваря прозореца с всички шернати папки и принтера и папката Printers and Faxes и то някакси се "рефрешва" и вече мога нормално да се вързвам към него от останалите компове. Въпроса ми е как мога да избегна тази операция с влизането и излизането? П.П. Вариант е някак да му добавя в стартъпа като се стартира да отваря прозорец \\192.168.1.193 и после да се затваря (не знам дали може да се направи такова нещо). Не ме кефи много, ама ако нямам друг избор така ще е.

Така... открих проблема, сега се надявам Вие да помогнете малко с решаването му. Проблема ми се оказа не в мрежата, а в лаптопа, към който искам да се вържа. Когато от друг комп в win explorer-а му въведа IP: \\192.168.1.193, виждам всички шернати папки, но в тези които не съм дал "full Acc" не мога дори да вляза, а тея в които има пълни права мога и към принтера не мога се закача. Сега става интересно, когато от проблемния лаптоп напиша \\192.168.1.193 (т.е. неговото си IP),ми се отваря прозореца с всички шернати папки и принтера и папката Printers and Faxes и то някакси се "рефрешва" и вече мога нормално да се вързвам към него от останалите компове. Въпроса ми е как мога да избегна тази операция с влизането и излизането?

П.П. Вариант е някак да му добавя в стартъпа като се стартира да отваря прозорец \\192.168.1.193 и после да се затваря (не знам дали може да се направи такова нещо). Не ме кефи много, ама ако нямам друг избор така ще е.

Tова с правата за шеринга добре, а правата за достъп? Погледни в "security" какви права има задени за папките и достъпа до принтера.

• Автор

Tова с правата за шеринга добре, а правата за достъп? Погледни в "security" какви права има задени за папките и достъпа до принтера.

Ползвам "Simple Sharing", ако това те интересува.

Ползвам "Simple Sharing", ако това те интересува.

Може би точно в това е проблема, защото както вече казах съществуват два вида права: за споделяне и за достъп. За да сме сигурни дали това е проблема предлагам да дадеш снимка на съобщението за грешка.
  • Автор

Може би точно в това е проблема, защото както вече казах съществуват два вида права: за споделяне и за достъп. За да сме сигурни дали това е проблема предлагам да дадеш снимка на съобщението за грешка.

Тъй като не мога да намеря снимките с грешката, ще те помоля да погледнеш на първата страница пост №9.

Редактирано от qpqpqp (преглед на промените)

Тъй като не мога да намеря снимките с грешката, ще те помоля да погледнеш на първата страница пост №9.

Погледнах, но за съжаление това не потвърждава моите съмнения. Ще помисля за други идеи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.