Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За управлението

Featured Replies

Искам да се изкажа: България е най - скапаната държава за която знам в момента, всичко скача, за инфалацията да не говорим, на всички стоки им се вдигат цените качеството им става по гадно а заплатите едва едва лекичко със стотинки мръдват нагоре. Направо не е истина какво правителство имаме и сме имали(за последните 10 год.) а ние само седим и нищо не правим а като гледам в другите държави да се вдигне на нещо цената и президенти свалят, война правят а ние сме убитници от където и да погледнеш. Култура, природа и всичко останало имаме но управление никакво. Чух по новините че горивото имало вероятност да стане 3 лева, ами незнам за вас но това за мене е не чувано помня на времето когато бензина беше стотинки а сега ?! Мисля че това е за сега не беше кой знае колко не съм някой "комплексар" но ми писна, до преди няколко дни си мислех че има поне мъничко бъдеще в тази държава ама к*р. Не искам да мислете че съм против някой управляващ (и това го има де) просто всички казват "временно" а това "временно" вече трае десет години, на всичко цената поскъпва но не пада. Иначе имаме голямо самочуствие ама сигорно Европейския Съюз вече съжелява че ни е приел.

Тук нищо няма отдавна.

Всички управници забравят, че преди да станат такива,са били част от народа, който ги е избрал по-късно. Разликата между нас и европейците е в това, че там това им го напомнят, а ние не... В резултат няма комуникация и чуваемост. ... Това още Хитлер го е обяснил в "Моята борба", но това е друга опера...

Че управляващите ни не са стока - хубаво. Но има и един такъв момент, че някои отрицателни неща се дължат и на манталитета ни. :)

И аз не харесвам много неща в наща родна България... Но нека ти обясня защо е толкова сложно положението с няколко прости икономически закона: 1. Инфлация винаги има, това е неизбежно и в малки размери е даже полезна за икономиката. Лошо е когато е голяма. Същото важи и за дефлацията, която е изключително трудно постижима! За това- нормално е да има инфлация. 2. Всяко покачване на заплати, пенсии и тн води до допълнително увеличаване на инфлацията. За това тези стъпки трябва да се предприемат много внимателно. Много хора не могат да разберат това и искат всичко и сега. 3. България не е изолирана страна! Световните процеси засягат и нас. Петрола когато поскъпва на световните пазари, няма как да не поскъпне и в България, защото не си го произвеждаме ние... Икономическата криза не я предизвикахме ние, но ни достигна и тя причини рецесия. Погледнете Гърция, мисля, че сме по-добре от тях... 4. В момента икономически сме по-добре от Испания, Гърция и други европейски страни. Даже имаме похвали за това, ако не четете докладите на Евро-Комисията. 5. Проблемите са ни толкова много, че няма как да се решат на куп, а всеки дърпа чергата и казва колко по-важен е бил. Аз лично бих степенувал нещата така: Медицина, Полиция, Пътища и тн... Но един професор от БАН ще каже, че науката трябва да е на 1-во място, после ще стане някоя ЕКО организация и ще каже, че екологията трябва да е на 1-во място, ами ако се изкаже някой друг? Важно е да се изгради стратегия и да се следва, защото не може всичко на веднъж, а сами виждате нуждата от пари на всякъде! Положението е тежко, но за всичко си има обяснение. И аз искам да карам нова кола на всеки 3-4 години по гладки, широки и безопасни пътища с качествено здравеопазване, високи заплати и какви ли още не хубави неща... Но във всички бивши комунистически държави положението е такова. Защото за тези 30-40 години ние сме б или на едно място, а света се е развивал. И проблемите започват още от тогава.

2. Всяко покачване на заплати, пенсии и тн води до допълнително увеличаване на инфлацията.

А може да доведе и до повишаване на потреблението и икономически ръст. :)

Да, покупателната способност се увеличава, но на практика повишава инфлацията. Причината е, че когато има едно количество пари в обръщение и пазара се наглася според тях, когато с повиши минималната заплата/пенсия парите в обръщение се увеличават, повишава се търсенето като цяло а търсенето и предлагането са в равновесие и това довежда до увеличаване на цените, защото фирмите могат да приберат повече пари от свойте клиенти.

Че управляващите ни не са стока - хубаво. Но има и един такъв момент, че някои отрицателни неща се дължат и на манталитета ни. :)

Ами пет века под турско робство явно не се заличават

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Искам да се изкажа:

България е най - скапаната държава за която знам в момента, всичко скача, за инфалацията да не говорим, на всички стоки им се вдигат цените качеството им става по гадно а заплатите едва едва лекичко със стотинки мръдват нагоре. Направо не е истина какво правителство имаме и сме имали(за последните 10 год.) а ние само седим и нищо не правим а като гледам в другите държави да се вдигне на нещо цената и президенти свалят, война правят а ние сме убитници от където и да погледнеш. Култура, природа и всичко останало имаме но управление никакво. Чух по новините че горивото имало вероятност да стане 3 лева, ами незнам за вас но това за мене е не чувано помня на времето когато бензина беше стотинки а сега ?!

Мисля че това е за сега не беше кой знае колко не съм някой "комплексар" но ми писна, до преди няколко дни си мислех че има поне мъничко бъдеще в тази държава ама к*р.

Не искам да мислете че съм против някой управляващ (и това го има де) просто всички казват "временно" а това "временно" вече трае десет години, на всичко цената поскъпва но не пада. Иначе имаме голямо самочуствие ама сигорно Европейския Съюз вече съжелява че ни е приел.

Не съм съгласен, че заплатите се вдигат даже и със стотинки :)

Много ми е чудно, защо бензина в момента е 2,50 като казаха, че в България само 2% от петрола пристига от Либия :speak:

Ами пет века под турско робство явно не се заличават

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

И каква е връзката да попитам м/у Твоя ( лично твоя ) нещастен " български " манталитет с вековете под управлението на султаните и манталитета на турците ?? ... Като махнем историческите комплекси разбира се...

Не съм съгласен, че заплатите се вдигат даже и със стотинки :)

Много ми е чудно, защо бензина в момента е 2,50 като казаха, че в България само 2% от петрола пристига от Либия :speak:

За България идва само 2%, но за света идват (може и да ме лъже паметта) 9% и това се отразява на цените на световната борса. Сега ако ние не се съгласиме да платиме същата цена, много ясно, че наще доставчици ще предпочетат да продадат петрола си на тези световни цени. В края на крайщата цената се определя от глобалното търсене. Представи си го така имаш 5 банички един иска да ти ги купи на цена 50 стотинки, а друг иска да ги вземе на цена 40 стотинки. Ти на кого би ги продал? Петрола се определя в глобален мащаб...

О и още нещо, когато намалеят доставките (както сега) всеки иска да се запаси, също така се търси повече петрол от другите доставчици, след като единят е вън от играта и те 1-во не им достигат количества. Така или иначе търсенето се увеличава, а от там и цената. Ако се чудиш какво е общото...

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

Да, покупателната способност се увеличава, но на практика повишава инфлацията. Причината е, че когато има едно количество пари в обръщение и пазара се наглася според тях, когато с повиши минималната заплата/пенсия парите в обръщение се увеличават, повишава се търсенето като цяло а търсенето и предлагането са в равновесие и това довежда до увеличаване на цените, защото фирмите могат да приберат повече пари от свойте клиенти.

Типична гледна точка на монетарист. :P

Когато има повече пари в обръщение, инфлацията не е единственото възможно последствие. Може, например, да се повиши потреблението, оттам фирмите да задействат повече производствени ресурси, за да задоволят потреблението, което да доведе до повече произведени стоки или, с други думи, до повече добавена стойност. Инфлация има тогава, когато парите в обръщение нямат съответния еквивалент от стоки и инфлацията коригира този дисбаланс.

.......................................

По въпроса за това какви управници имаме. Ще припомня само, че на повечето избори за парламент се случва една политическа сила да спечели с убедителна преднина и към нея да има сериозни очаквания, които след това преминават в разочарование. Това е доста показателно за някои неща, струва ми се. :)

То за това има различни икономически теории и школи. Ама много вече се отклоняваме от темата. Но то това само да ни беше проблема на нас... Според мен най-лошо е че всички бягат... Малкото хора които имат потенциал бягат, защото условията в България не са хубави. Аз също съм си мислил и си мисля за чужбина. Ако тези хора по някакъв начин бъдат убедени да се върнат, нещата може и да почнат да се оправят. Бях гледал репортаж по телевизията, жена, работила 37 години в България и 3 години в Италия, взима от италианска страна почти същата пенсия, колкото и за работата си в България...

По въпроса за това какви управници имаме. Ще припомня само, че на повечето избори за парламент се случва една политическа сила да спечели с убедителна преднина и към нея да има сериозни очаквания, които след това преминават в разочарование. Това е доста показателно за някои неща, струва ми се.

В България, никога, не е имало "политическа сила" (това е просто смешно), която да е избрана на обективна преценка, а не на общонародното недоволство.

Не знам защо е толкова трудно, някои (болшинството) хора да разберат, че живеем в държава без никаква (НИКАКВА) икономика

И каква е връзката да попитам м/у Твоя ( лично твоя ) нещастен " български " манталитет с вековете под управлението на султаните и манталитета на турците ?? ... Като махнем историческите комплекси разбира се...

Не позна-Твоя е нещастен манталитет!

A95 - 1,31 Eur; A98 - 1,33 Eur. Толкова струват в момента в Люксембург.

Benzin Super - 1,57 Eur; Benzin Super Plus - 1,63 Eur, Disel - 1,46 Eur; Ultimate Disel - 1,56 Eur; Autogas LPG - 0.82 Eur. Толкова струват в момента на бензиностанция ARAL на autobahn в Германия. Преписани от таблото на бензиностанцията.

Нещата са простички, огледани дори само от един аспект.

Като погледнем магистралите ни колко време е нужно за построяването им, си даваме сметка колко години (х100 years отгоре) ще са нужни, за да оправят държавата България. Само, че с тази вметка, че оправят България отвън навътре, дискриминирайки българите по всички направления, лишавайки ни от всички човешки условия за битуване.

По телевизиите все се изказват българи, живеещи извън България. Все ахват колко обичат България, изказват се, че ще се оправи България, липсвала им. Виждали промяна. Обаче я виждали отвън. А отвътре, където сме ние, е прогнило. Това само ние си го виждаме.

Както се казва: "Горд съм, че съм българин, но живеещ в чужбина".

Китайците построиха магистрали върху море и океан.

Вижте за колко дни китайците построяват 15 етажна сграда:

Показах тази тема на един приятел, цитирам реакцията му:

европейския съюз несъжалява че ни е приел, на него му трябват такива балъци като нас. ние съжаляваме че сме влязли :cool:

Ние живеем не за да живеем, а за да правим политиците ни по-богати, както и монополистите още по-богати.

Размисъл за всички: Безработните са задължени да плащат здравни осигуровки. В задачата се пита как ? Да крадат ? Ако и това е вариант да се плати ДЪРЖАВНИЯ РЕКЕТ, то държавата стимулира престъпността.

Богатите все по-богати, бедните - все по-бедни, а вече и беззащитни и без защита от държавата си.

Престъпници, убиици - на свобода, хванатите в престъпления в особено големи размери - все невинни, конфликт на интереси има, но според решенията на българския съд - няма.

Истината е, че нито държавен глава, нито заместника му, нито парламент с 240 лобиращи ни трябват. Нито ни трябва да плащаме по-високи данъци и такси, за да живеем по-добре. Да си плащат онези 240 всички разходи, а не ние.

Лобиране какво значи ? - Значи прокарване на чужди интереси, без значение дали са в ущърб на България, но за прокарването на тези чужди интереси се прибират огромни за българския стандарт на живот комисионни в собстевената сметка на всеки депутат.

Депутатите са недосегаеми по закон, за което ние спим и мълчим, и не предприемаме действия.

Депутатите са РОБИ на избирателите, защото са в парламент, пратени от НАШЕ име и по НАША воля. Нали ? Обаче е точно обратното.

В тази държава всичко е обратно.

Очаквам политиците да започнат с нов похват, който да гласи: Плащайте си данъците, таксите, за да живеете по-добре.

Всеки сам си прави извод кой живее по-добре, ние долу, или онези горе.

Всеки сам си прави извод в икономическата криза кой живее по-добре - ние долу или онези горе.

Всеки сам си прави извод в икономическата криза при увеличаване на данъци, такси, цени - кой живее по-добре .. ние долу или онези горе.

Тази тема е със заглавие: За управлението.

Управлението на нашата държава България се извършва отвън.

България е сметището /задния двор/ на ЕС.

Не знам дали сте уловили, но е забранено да се споменава ....

Трети март мина, по всички медии и навсякъде се говори за честване на освобождението. Обаче не се казва от кого, от какво.

Това отново е външна намеса и от поне 5 .. 6 години е така. Честваме освобождение, но младите и малките деца да не знаят от какво и от кого сме освободени.

Скоро ще пренапишат историята ни, политиците ще ни придумат да се откажем от миналото си, за да сме пълноправни "европейци".

Трети март мина, по всички медии и навсякъде се говори за честване на освобождението. Обаче не се казва от кого, от какво.

Честваме освобождение, но младите и малките деца да не знаят от какво и от кого сме освободени.

:cool:

Освобождение ли-та ние сме си все същите роби-

какво освобождение.

"Всеки народ си заслужава управниците!"

Ние сами си избраме кой да ни управлява,а после се оплакваме...

"Всеки народ си заслужава управниците!"

Ние сами си избраме кой да ни управлява,а после се оплакваме...

Управници,управници-едни и същи от 22 години насам.Само се сменят за да Управят себе си и родата покрай тях.Вариантите са два-да си внесем от вън управляващи или друг да ни ги избере(разбирай-назначи),пак от вън.Защото аз отдавна съм спрял да ги избирам.И с какво сме заслужили всички тези некадърници да ни правят на маймуни?

Редактирано от gyps (преглед на промените)

Положението е такова, че ние сме оглозганите. Положението е такова, че ще настъпи момент, когато тук ще са събитията, каквито са в Либия. Дано са по-скоро. А много лошото е, че всичките политици са с много сметки и много пълни сметки. Всички те ще духнат в чужбина да се укриват, да укриват и краденото. А ние пак ще сме си тука и пак бедни, и пак ще си казваме, че пак почваме отначало. И така затворен кръг. Пак няма да има справедливост. Те ще духнат, а дълговете пак за нас. А другото е, че: Всичките политици сега крадат по много, в особено големи размери, обаче те правят законите, а законите са доказано пробити, затова винаги съдът прави заключение, че престъпникът е доказано невинен, няма конфликт на интереси. Това е така, защото знаят, че техния момент да бъдат съдени иде и чрез сегашните си закони ще са доказано невинни и те, също няма да се установят конфликти на интереси ... Това ми е мъката и ми тежи. Друг много важен аспект: Премиерът на България, сегашния, се беше изказал, че много важно било за него да разбере как ще реагирали "европартньорите" на България по повод истиността на мафиотския път и подход с разгласените истини за биреното лобиране. Не се ли чувствате засегнати, омерзени, потъпкани, смачкани, пренебрегнати, прецакани от факта, че Премиерът на България, сегашния, не се допитва до Избирателя, българския, да го поинтересува какво му е мнението ?!?! Как е възможна таква арогатност от Премиер ? Как може такава наглост ? Да не те интересува мнението на народа ти, който го водиш на някъде, а да те вълнуват в чужбина какво мислели ? Като настъпят избори, Премиер, поинтересувай се какво мислят европартньорите ти, а не избирателите. Прикани "европартньорите" ти да гласуват за теб. Няма нужда да се сещаш за народа си, като разтворите бюджета за правенето на избори и корупционните схеми на манипулативност. Това е безхабербна наглост на висш държавен служител, който трябва да е РОБ на държавата и на народа си.

• 2 седмици по-късно...

Парламентът зачеркна правосъдието

Съдебномедицинските експертизи спират - няма пари! Това са фактите.

Резултатът: делата отиват във фризера, правосъдието блокира.

Въпросите са: какво да се прави и кой е виновен? Отговорите само изглеждат лесни.

Щом парламентът е гласувал неизпълним закон, най-логичното е да го поправи. Да отмени непосилните за съдебния бюджет харчове за експертизи, като не е отпуснал пари за тях. От добрата воля на депутати и на министри зависи да поправят гафа и правосъдието да не блокира.

Подобни сигнали няма. Темида да се оправя! Жертвите и близките им да чакат финал на делата на куково лято.

Все е било сеч по съдебната власт - кадрова, финансова, структурна...

Но да оставиш делата без експертизи, а престъпленията ненаказани, е виртуозност.

Излиза, че властта с умисъл зачертава правосъдието?!

Източник: Парламентът зачеркна правосъдието.

Още едно потвърждение, че властта в България (антидържавността) стимулира престъпността.

Интересен коментар:

Г-н президент на САЩ, l Европа има една държава, в която вече 22 години властта прилага ГЕНОЦИД над собствения си народ. Има едни управници, които формално уж са различни, но всъщност изпълняват един и същ план наречен Ран-Ът за унищожението на един малък, но древен народ. В тази държава се нарушава основното конституционно право на гражданите - това на достоен живот. Съдебната власт се ръководи от потомци на видни комунистически родове и е станала убежище на червените кхмери. От над 20 години съдебната власт не крепи държавата, а е над държавата! Магистрати прикриват дела, съдии съдят както им хрумне; за такива не подбират хора, издържали тест за пригодност, за психическа устойчивост, да нямат склонност към корупция; вземат на слежба Сульо и Пульо; сетне ние,целокупният народ го отнасяме. Нарушават се и редица други права на образование, здравеопазване и т.н. Господин Обама,чакаме самолетите ви! Нали с тях правите износ на демокрация! Посл.Уорлик ща ви каже къде се намират целите!

Сега очаквам европолитиците ни (защото не са български политици, милеещи за България, а милеят за Европа) да намерят пари, както уж все няма за българите в България, и да пратят братята миротворци в Либия, за се борят да освободят местното население от петрола им ...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.