Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за конфигурация Sandy Bridge

Featured Replies

Здравейте, бих искала ми дадете мнение за една конфигурация която планирам да закупя много скоро: Дънна платка : Asus P8P67 LE Procesor: intel Core i6-2500K Ram: ADATA 2x4GB 1333 DDR3 Диск: WD 1024GB 64MB SataIII Black Видео Карта: Palit 1024M GT440 DDR 5 Кутия: CM ELITE 335 Захранване:CM GX 550W, Active PFC Много е беден изборът на дънни платки и избрах тази на асус тъй като нямаше друга в sky.bg. Цената на конфигурацията е 1247.11лв, може ли да ми кажете дали за тези пари си заслужават тези компоненти? Ще се радвам да видя вашите забележки. Компютъра ще е със всестранно използване, Autocad, изчислителни програми, CorelDraw, PhotoShop и тнт. Моля изпратете ми вашите предложения,който да не надвишават тази цена, която и без това ми се вижда висока. Очаквам вашите отговори. Благодаря предварително.

Редактирано от violinchi (преглед на промените)

Не искам да се изказвам относно качеството на системата. Причината с дъната и липсата им е, че имат дефект. Всички платки на всички производители, засягащи САТА-тата и нейната деградация със време. За това бяха изтеглени за преработка. Най-вероятно няма и да намериш налична. Изчакай да се появят новите ревизии щом държиш на Санди Бридж.

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

• Автор

Не искам да се изказвам относно качеството на системата. Причината с дъната и липсата им е, че имат дефект. Всички платки на всички производители, засягащи САТА-тата и нейната деградация със време. За това бяха изтеглени за преработка. Най-вероятно няма и да намериш налична. Изчакай да се появят новите ревизии щом държиш на Санди Бридж.

Дънната платка - B3

Публикувано изображение

Редактирано от violinchi (преглед на промените)

Здравейте, бих искала ми дадете мнение за една конфигурация която планирам да закупя много скоро:

Дънна платка : Asus P8P67 LE

Procesor: intel Core i6-2500K

Ram: ADATA 2x4GB 1333 DDR3

Диск: WD 1024GB 64MB SataIII Black

Видео Карта: Palit 1024M GT440 DDR 5

Кутия: CM ELITE 335

Захранване:CM GX 550W, Active PFC

Много е беден изборът на дънни платки и избрах тази на асус тъй като нямаше друга в sky.bg.

Цената на конфигурацията е 1247.11лв, може ли да ми кажете дали за тези пари си заслужават тези компоненти?

Ще се радвам да видя вашите забележки.

Компютъра ще е със всестранно използване, Autocad, изчислителни програми, CorelDraw, PhotoShop и тнт.

Моля изпратете ми вашите предложения,който да не надвишават тази цена, която и без това ми се вижда висока.

Очаквам вашите отговори.

Благодаря предварително.

Аз да питам , дали ще овърклокваш , че си сложил този мвероятно 2500к , защото в твоя случай един и7 2600 с неговия хипер трейдинг ще бъде по-полезен?Захранването сложи http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=14459
  • Автор

Аз да питам , дали ще овърклокваш , че си сложил този мвероятно 2500к , защото в твоя случай един и7 2600 с неговия хипер трейдинг ще бъде по-полезен?Захранването сложи http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=14459

овърклока не е първостепенна важност, нов в бъдеще може да се пробва. Това дъно на Асус май не е най-доброто за овърклок, но друго не намерих с нормални размери и p67.

Предложенията ти са хубави но и доста по-скъпи.

овърклока не е първостепенна важност, нов в бъдеще може да се пробва. Това дъно на Асус май не е най-доброто за овърклок, но друго не намерих с нормални размери и p67.

Предложенията ти са хубави но и доста по-скъпи.

На такава система си е грехота да сложиш такова захранване. Не е много балансирано i5 и P67 дъно с това захранване. Daredevil ти е предложил отлично захранване, особено ако ще се прави клок ще е нужно. Може и 500 ватовата версия да се вземе, пак ще върши отлична работа, ако 600 ватовото идва скъпо. Харда може да се смени със син и да се вземе по-хубаво захранване. Видеото също не е много добър избор, макар че ще върши работа.

На мене пък не ми харесват паметите ! Такава машина с памети, които може и да не тръгнат след поставянето .............. :yanim: Захранването също е малко "куцо" , в смисъл, че другите серии ( без Extreme) са дости по-добри като качество и характеристики. А, и евентуално може да се спести някой лев ако вместо черната серия на диска се вземе синята. ( процесорът си е супер за работа и с клок и без клок)

• Автор

На мене пък не ми харесват паметите ! Такава машина с памети, които може и да не тръгнат след поставянето .............. :yanim: Захранването също е малко "куцо" , в смисъл, че другите серии ( без Extreme) са дости по-добри като качество и характеристики. А, и евентуално може да се спести някой лев ако вместо черната серия на диска се вземе синята.

( процесорът си е супер за работа и с клок и без клок)

Захранването не изглежда толкова зле. Какво му е куцото? Дайте някое хубаво захранване на по-приемлива цена. с другото захранване отива 1300+, доста ми се струва. А хард диска - държа да е надежден и бърз. Не ми се прави компромис точно с него - информацията е най-важното нещо, много по-важно от скоростта.

За паметта ми е ясно че е кръгла 0, ама пък е евтина и на първо време ще върши работа. Не мислите ли?

А и с това дъно не съм убеден че ще може да се клоква добре...

Ще се клоква не се притеснявай :wors: Разбира се няма да го подкараш на 5к ама но все пак гониш бюджет нали :cool: Не може и вълка сит и агнето цяло :yanim:

Захранването не изглежда толкова зле. Какво му е куцото? Дайте някое хубаво захранване на по-приемлива цена. с другото захранване отива 1300+, доста ми се струва.

COOLER MASTER SILENT PRO M500, 500W. Много пъти сме говорили, че от захраване не трябва да се спестява, защото е гръбнака на системата. GX са от по-ниския клас, а за система с P67 и K процесор (с опция да се клоква) си е още по-важно захранването да е надеждно.

А хард диска - държа да е надежден и бърз. Не ми се прави компромис точно с него - информацията е най-важното нещо, много по-важно от скоростта.

Blue сериите на WD са предостатъчно надеждни, а и щом скоростта е на второ място, според мен правилният избор е този - WD 1024GB 32MB SATA III Blue

За паметта ми е ясно че е кръгла 0, ама пък е евтина и на първо време ще върши работа. Не мислите ли?

А и с това дъно не съм убеден че ще може да се клоква добре...

Именно, че е евтина - ASUS дъната са малко претенциозни откъм памет и както каза kokomil, може и да не тръгне от раз. Super Talent 2 x 2GB DDR3 1333 KIT

Да предложа памети - 8GB Exceleram DDR3-1866 (CL 9-11-10-27), Edition Sandy Bridge, Dual Channel с 10 години гаранция и захранването предложено от Daredevil_666. Далеч не всичко е ватове и хартиени характеристики. GX серията е най-ниския клас на CM с доста гадни излизащи извън спецификациите пулсации на напреженията, особено при по-голямо натоварване. SilentPro е OEM на Enhance и е едно от най-добрите в този ценови клас. Дори конфигурацията заслужава повече, ама айде да не се изсилваме. Кутията също е добре да е по-висок клас, което разбира се ще доведе до по-добър въздушен поток, който пък обуславя и доста по-ниски температури на компонентите и съответно по-дълъг живот и по-тиха работа на охладителите. Просто е грях да набуташ компоненти за 1000лв. в кутия за 60лв.

• Автор

Да предложа памети - 8GB Exceleram DDR3-1866 (CL 9-11-10-27), Edition Sandy Bridge, Dual Channel с 10 години гаранция и захранването предложено от Daredevil_666. Далеч не всичко е ватове и хартиени характеристики. GX серията е най-ниския клас на CM с доста гадни излизащи извън спецификациите пулсации на напреженията, особено при по-голямо натоварване. SilentPro е OEM на Enhance и е едно от най-добрите в този ценови клас. Дори конфигурацията заслужава повече, ама айде да не се изсилваме. Кутията също е добре да е по-висок клас, което разбира се ще доведе до по-добър въздушен поток, който пък обуславя и доста по-ниски температури на компонентите и съответно по-дълъг живот и по-тиха работа на охладителите. Просто е грях да набуташ компоненти за 1000лв. в кутия за 60лв.

Хубава памет:cool: И захранването е екстра.

Ама всичко много излиза извън бюджета. Накрая ще взема да купя i5-2400 + h67 да спестя и от вграденото видео :cool: То без Digi+Vrm това дъно на Асус май не си заслужава.

Някой да ми даде крайна конфигурация която да не надвишава 1300.

И не е задължително от sky да се купи, ако има някъде другаде добра оферта.

ECS Black Deluxe Series P67H2-A2 195лв. http://iskampc.com/ecs-p67h2-a2-black-socket-1155.html

Intel Core i5-2500K 405лв. http://iskampc.com/intel-core-i5-2500k-processor-6m-cache-3-30-ghz-socket-lga1155-box.html

2x4GB Patriot Signature DDR3-1600 (CL 9-9-9-24) 200лв. http://iskampc.com/4gb-patriot-signature-ddr3-1600-cl-9-9-9-24-single-channel-n.html

1TB Western Digital WD Caviar Blue, 32MB cache, SATAIII 110лв.

Palit GeForce GTS 450 512MB GDDR5 176лв. - http://iskampc.com/palit-geforce-gts-450-512mb-gdr5-pci-e.html

NZXT Gamma Tower - PURE BLACK 86лв. http://iskampc.com/nzxt-gamma-tower-pure-black-nnnn-onnn.html

Seasonic SS-600ET 154лв. http://iskampc.com/seasonic-ss-600et-600w-power-supply.html

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.