Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при четене на DVD R Dual layer диск!

Featured Replies

Здравейте, проблема е следният. Преди малко си взех няколко двуслойни двд дискове за да запиша едни игри. Слагам диска, записвачката го отваря пускам програмата, избирам играта, записвам и всичко е точно. Накрая си ми изписва, че диска е записан успешно и когато го пусна пак да видя какво съм записал записвачката ми изписва следния надпис. Windows can't format this type or disk. Insert a different disk and try again! Пробвах да форматирам, но изписа същия надпис. Записвачката е LG GSA H55N, а програмата е Ashampo burning studio. Във спецификациите на записвачката пише, че чете и записва DVD R+/- dual layer дискове. Моля помагайте и благодаря предварително!!!

на колко време е тази записвачка ?! колко диска си записал с нея ?!

• Автор

Записвачката е на 3 години. А между другото току що пуснах диска на лаптопа на един приятел и го отвори без проблем. Сега като пуснах на моята един CD диск и него не го отвори. Работата е ясна, ще трябва нова DVD RW записвачка, дай боже и BLU-Ray RW. :yanim: Все пак мерси за бързата реакция!

• Автор

На 4-та скорост.

Това може би е най скапания модел на ЛГ . Аз имам същата която е може би на същите години , да е записала най-много 30/40 диска и почна да дава грешки , почна да не разпознава дискове , то не беше чистене / смяна на фирм и нищо а сега вече не отваря нищо . Сега ми запълва дупката на компютъра понеже съм си изгубил капачето :P . На другия компютър имам също ЛГ но по стар модел от преди 6 години когато бяха по 80лв до сега да не кажа голяма дума но съм записъл поне 500/600 диска и работи още . Та , да използвам темата - дайте препоръки за нещо евтино и хубаво :ph34r: - по други форуми четох за Асус . ПП . http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=17223

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Вече няма значение марката :P С Асус съм , но виждам кой знае каква разлика ог ЛГ :) Гледай цената и какво подържа и това е :ph34r:

Здравейте, проблема е следният. Преди малко си взех няколко двуслойни двд дискове за да запиша едни игри. Слагам диска, записвачката го отваря пускам програмата, избирам играта, записвам и всичко е точно. Накрая си ми изписва, че диска е записан успешно и когато го пусна пак да видя какво съм записал записвачката ми изписва следния надпис. Windows can't format this type or disk. Insert a different disk and try again! Пробвах да форматирам, но изписа същия надпис. Записвачката е LG GSA H55N, а програмата е Ashampo burning studio. Във спецификациите на записвачката пише, че чете и записва DVD R+/- dual layer дискове. Моля помагайте и благодаря предварително!!!

С каква ОС си?Имах подобен проблем за който съм писал много пъти.Бях с ХP и имах проблеми със записвачката.Никакви дискове не четеше.Сложих Виста върху ХР-то и всичко се оправи.Може и да е от Windows проблема.Не от фърмуер.
  • Автор

С каква ОС си?Имах подобен проблем за който съм писал много пъти.Бях с ХP и имах проблеми със записвачката.Никакви дискове не четеше.Сложих Виста върху ХР-то и всичко се оправи.Може и да е от Windows проблема.Не от фърмуер.

Със windows 7 ultimate/32 bit, но не мисля че той е проблема, защото записвачката не отваря CD и DVD DL, а обикновените DVD (4,7 GB) ги чете без проблем! Както казаха в по горните постове тоя модел наистина май е най - гадния, защото има записани не повече от 50 диска на тази записвачка.

Сега се амбицирах и почнах с проби ДВД RW , R +/- , поне 10 вида малки /големи - чете ги без проблеми , нямам за пропа двуслойни . Не чете никакви СД - нито оригинални нито записани . До сега бях чувал че като се скапва почва от RW , но от ЦД ? Модела ми е от октомври 2007 г .

Сега се амбицирах и почнах с проби ДВД RW , R +/- , поне 10 вида малки /големи - чете ги без проблеми , нямам за пропа двуслойни . Не чете никакви СД - нито оригинални нито записани .

До сега бях чувал че като се скапва почва от RW , но от ЦД ?

Модела ми е от октомври 2007 г .

Това е често срещан проблем при ЛГ-тата, учудвам се че не го знаеш.

• 1 месец по-късно...

Искам да попитам нещо относно DVD записвачките и по точно имам лаптоп с записвачка Slimtype dvd ds8a1h Ata как да разбера може ли да записва двуслойни двд-та.Искам да си запиша иГРА ЗА XBOX.И всъщност записах на 16x но диска не се чете от играта. Моля за съвет :cool:

Искам да попитам нещо относно DVD записвачките и по точно

имам лаптоп с записвачка Slimtype dvd ds8a1h Ata

как да разбера може ли да записва двуслойни двд-та.Искам да си запиша иГРА ЗА XBOX.И всъщност записах на но диска не се чете от играта.

Моля за съвет ;)

всъщност скороста с която записвах е х2.и прогрАмата е CloneCD.Разбрах и че записвачката ми записва двуслойни така че бъркам някъде в процеса на записване?Ако някои е записвал с тази програма или да ми препоръчате някоя друга...

Как записваш диска ? Би трябвало файла, който ще записваш да е в *.iso, *.mdf или друг подобен формат. Избираш като метод на записване "burn image". Така на Nero, но и с други програми ще е нещо подобно. Скоростта трябва да е възможно най-ниската.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.