Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изтриване на Linux Suse и инсталиране на Win 7

Featured Replies

Здравейте пичове имам едно запитване ,на лаптопа имам фабрично инсталиран Linux Suse enterprise 11 desktop искам да го махна и да сложа Уиндоус 7 32 бита какво трябва да направя моля обяснете ако можете. П.С. съжалявам,че съм постнал темата 2 пъти

Редактирано от ElectroniX (преглед на промените)

С лайф CD трябва да изтриеш дяловете и да създадеш нови.

Преди самото инсталиране на уиндолс триеш дяловете и създаваш нови (C: - 40GB ). C: се форматира при самата инсталация, а D: го форматираш допълнително през уиндолс.
  • 1 година по-късно...

затънал съм в същата каша. поне 10 пъти пробвах.. и не става. трия дяловете и инсталирам - работи до първото изключване на уиндоуса. при новото включване отново се появява черен екран с весдесъщия grub, който казва, че има грешка. през уин 8 вече видях че има един неизтриваем дял 350 Мв (пише "резервиран"!). Някакви идеи как да се справя с този линукс сусе11.... ???? Ако някой има възможност да ме консултира през скайп утре - да ми прати лично съобщение - ще му дам скапа си.

Редактирано от Калоян Иванов (преглед на промените)

затънал съм в същата каша. поне 10 пъти пробвах.. и не става. трия дяловете и инсталирам - работи до първото изключване на уиндоуса. при новото включване отново се появява черен екран с весдесъщия grub, който казва, че има грешка. през уин 8 вече видях че има един неизтриваем дял 350 Мв (пише "резервиран"!). Някакви идеи как да се справя с този линукс сусе11.... ???? Ако някой има възможност да ме консултира през скайп утре - да ми прати лично съобщение - ще му дам скапа си.

използвайте някой жив диск и изтрийте всичко с него

пробвах с лайфСД, но не ги вижда тези дялове. Пък и в него нямаше никакви програми - само уин7. (200-300 мв) някакво по-голямо ли ми трябва?

Не виждам на тази страница нищо за сваляне!

за това ли говориш? - Parted Magic 2012_10_10

Ако пак не ги вижда дяловете? С каква програма да пробвам от СД-то? или просто през ДискМениджъра на уиндоуса?

Ако пак не ги вижда дяловете? С каква програма да пробвам от СД-то? или просто през ДискМениджъра на уиндоуса?

Ако този софтуер не види диска можете да обявите лаптопа за продажба като нещо с уникален твърд диск

То вижда диска, но не всички партишъни... Има скрит и резервизан партишън! Ако го вижда - него не иска да го изтрие!!!! НЕ ДАВА - КАЗВА "УНДОУСА НЕ МОЖЕ ДА ГО ИЗТРИЕ"...

То вижда диска, но не всички партишъни... Има скрит и резервизан партишън!

Ако го вижда - него не иска да го изтрие!!!!

НЕ ДАВА - КАЗВА "УНДОУСА НЕ МОЖЕ ДА ГО ИЗТРИЕ"...

През линукс диска?

Не виждам на тази страница нищо за сваляне!

за това ли говориш? - Parted Magic 2012_10_10

избираш това,което е най-подходящо за теб

не, досега съм ползвал диск със уин. Ако този е линукс - не знам дали ще се справя, щото не мога да работя със линукс

то всичко е графично,просто като запишеш диска и го стартираш,програмата,която ще трябва да стартираш след това е GParted П.П. Какъв ти е процесора?

Почвате инстанлацията на уиндоус 7 .Изтривате всички дялове правите нови дялове и сте готов.Лесно и Просто.

то всичко е графично,просто като запишеш диска и го стартираш,програмата,която ще трябва да стартираш след това е GParted

П.П. Какъв ти е процесора?

АМД - КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА ПРОЦЕСОРА?

(Почвате инстанлацията на уиндоус 7 .Изтривате всички дялове правите нови дялове и сте готов.Лесно и Просто. )

точно това правя.. .НО НЕ СТАВА.... НАПИСАЛ СЪМ КАКВО СЕ СЛУЧВА СЛЕД РЕСТАРТИРАНЕ.

точно това правя.. .НО НЕ СТАВА.... НАПИСАЛ СЪМ КАКВО СЕ СЛУЧВА СЛЕД РЕСТАРТИРАНЕ.

не викайте, ще получите наказание!!!

Пробвайте с линукс!

АМД - КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА ПРОЦЕСОРА?

(Почвате инстанлацията на уиндоус 7 .Изтривате всички дялове правите нови дялове и сте готов.Лесно и Просто. )

Внимавай ,че това хъски щом е тука ще ни накаже всичките.

ако нямате работещи идеи - не ми повтаряйте това, което вече съм направил! - не работи!!!!

С линукс диска, който ви предложиха не става?

Ами пробвай тогава с хирен буут сд

пробвах и с Хирен, и с партишън меджик 8 .................. не става. сега ще видя с линукс диск дали ще се справя. само че не знам как се работи с линукс... 10 пъти пробвах - е става. трия дяловете и инсталирам - Новия Уиндоус си работи, но до първото изключване на лаптопа. при новото включване отново се появява черен екран с весдесъщия grub, който казва, че има грешка. през уин 8 видях, че има един неизтриваем дял 350 Мв (пише "резервиран"!). Никоя програма не може да ги изтрие или премахне. Не позволява!!!! Ако толкова разбирате - кажете ми що за програма е тази grub ???

1.Запиши партед маджик на CD 2.Сложи CD и не прави нищо 3.Рестартирай компютъра 4.Докато се стартира натисни няколко пъти F2,докато не влезеш в БИОС 5.Там би трябвало да видиш едно меню наречено boot 6.Нагласи си записвачката да се стартира първа и запази промените,след това,като се стартира компютъра ще влезеш в партедмаджик,след това отваряш GParted и от там действаш

Редактирано от fastsam (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.