Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изтриване на Linux Suse и инсталиране на Win 7

Featured Replies

Това го знам и съм го направил вече 4 пъти с разни дискове. Какво да правя след това ДЕЙСТВАЙ!???? Нищо не мога да действам, защото този партишън не дава нищо да го изтрие!

Редактирано от Калоян Иванов (преглед на промените)

.................

10 пъти пробвах - е става. трия дяловете и инсталирам - Новия Уиндоус си работи, но до първото изключване на лаптопа. при новото включване отново се появява черен екран с весдесъщия grub, който казва, че има грешка. през уин 8 видях, че има един неизтриваем дял 350 Мв (пише "резервиран"!).

...............

Брей, даже се намеси и Windows 8? Как изтривате дялове с Windows 7? Преди или след инсталацията? Опишете какво правите, защото не се разбира.

през Gparted се вижда целия диск като един цял нелокализиран и нито една опция не е активна. Нищо не мога да го направя. Преди това беше разделен на 2 части (NFTS) и в началото имаше резервиран партишън 350 Мв. Сега има само един син триъгълник с удивителна! И толкова! Дяловете съм ги трил разбира се преди инсталацията... а след това в диск-мениджъра виждам и скрития - правя го с Буква, а този с инсталацията го правя Активен. След рестарт резервираният си се възстановява и не се пуска уина. Пуска се буута на Сусето. тоест - стоим на чер екран с ГРУБ.. и дотук.

Дяловете съм ги трил разбира се преди инсталацията... а след това в диск-мениджъра виждам и скрития - правя го с Буква, а този с инсталацията го правя Активен. След рестарт резервираният си се възстановява и не се пуска уина. Пуска се буута на Сусето. тоест - стоим на чер екран с ГРУБ.. и дотук.

Преди инсталацията? Дяловете се премахват и създават по време на инсталацията. Нещо бъркате...

Как изтривате дялове с Windows 7? Преди или след инсталацията?

според въпроса - и отговора! сега ще се хващаме за думата ли?

ако беше питал: "по време...или след.." - щях да ти отговоря по-точно!

според въпроса - и отговора! сега ще се хващаме за думата ли?

ако беше питал: "по време...или след.." - щях да ти отговоря по-точно!

Ами затова попитах, понеже не се изразявате точно. Дотук не се разбра дали е използвана опцията за триене на дялове и създаването им. Ето тук пише как става, виж от точка 6 надолу (Click "Drive options (advanced)"). Това ли направихте?

точно това правя. Не ми е за първи път да инсталирам уиндоус. проблемът е в линукската система, която не се трие и е "скрита" в буутсекторите. оправих го най-сетне през Лайф СД с линукс. Трябваше просто да ми кажете, че в линукс трябва първо да се направи нова досовска таблица и чак тогава да се форматира. просто не съм отварял никога Линукс и не му разбирам Налучках в тази програма GРarted (с риск да прецакам харда или нещо такова). сега вече има само два дяла. Дано де. Докато не инсталирам и не рестартирам и се зареди пак уина, а не линукса - не съм сигурен че съм се справил! след 30 минути ще знам дали е ОК!

точно това правя. Не ми е за първи път да инсталирам уиндоус.

проблемът е в линукската система, която не се трие и е "скрита" в буутсекторите.

оправих го най-сетне през Лайф СД с линукс.

...............

Аз обаче се съмнявам в това, което пишете. Успех!

точно това правя. Не ми е за първи път да инсталирам уиндоус.

проблемът е в линукската система, която не се трие и е "скрита" в буутсекторите.

оправих го най-сетне през Лайф СД с линукс. Трябваше просто да ми кажете, че в линукс трябва първо да се направи нова досовска таблица и чак тогава да се форматира.

просто не съм отварял никога Линукс и не му разбирам Налучках в тази програма GРarted (с риск да прецакам харда или нещо такова).

сега вече има само два дяла. Дано де. Докато не инсталирам и не рестартирам и се зареди пак уина, а не линукса - не съм сигурен че съм се справил!

след 30 минути ще знам дали е ОК!

След като в 8 поста си написал, че правиш всичко и не става, ние от къде да знаем ти аджеба кво знаеш и кво не. Можеше да сложиш и няколко скрийншота със стъпките които правиш, за да ти се обясни грешката. Ама нали трябва да сме нервни и да подскачаме.

пп: И кво ше му прецакаш на диска, ше му бръкнеш в окото и ше го изкьоравиш ли?

Мдааа... пак същото! След рестартиране на Уин7 - отново не се зарежда той, а дава черен екран с Груб! Странното е, че след инсталацията вече ДискМениджъра не открива резервиран партишън (все пак съм го махнал поне него), но пак има следи от линукса (буутваща програма си е там)! Най-тъпото е, че понеже не разбирам на линукс - не знам какво да напиша на този ГРУБ за да ми стартира вече инсталирания Уин7 и оттам да го мъча, а не да инсталирам всеки път нов уин, че се губи много време. Някой разбира ли на Сусе? Пиша > find /boot/winload.exe - ама дава грешка 15: няма такъв файл! Утре пак отново ще го мъча!!!! Някой няма ли да даде един СКАЙП за консултация?

Някой няма ли да подскаже нещо полезно?

http-~~-//youtu.be/BgMNRt11ybU

Калояне да ти споделя и моето мнение по въпроса. Работя с Хайрен и Акронис диск директор може би от 6 години и до тоя момент няма опция да не може да се изтрие целия диск без значение какви партиции има и дали са скрити или не. Лайв дисковете са именно за това да може да се трие всичко.Има една програмка "Парагон партишън мениджер" има я в всичките дискове с Хайрен и с нея ако не изтриеш харда ше ме ядосаш и ще дойда до вас да ти го направя аз :) От лайв диск няма как да се скрие партишън да знаеш .След като извършваш действията запаметяваш ли ги ? Махни всички партиции от скапания лаптопски диск и го остави празен,после при преинсталацията го разцепи както искаш.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Един метод и от мен .по време на инсталация на windows7 изтрий втория хард да има само един,обедини ги. И пак форматирай. пс:как процедирам в подобни заплетени случаи свалям харда слагам го на настолния и му разказвам играта пълна програма

Триене, създаване и т.н. на партишъни преди, по време или след инсталацията на windows няма нищо общо с проблема според мен.

Grub е boot manager който заменя windows MBR, щом след ребуут на windowsa ти се появава GRUB решението е fixMBR! Буутваш от инсталационният диск на windows, избираш repair > cmd prompt и пишеш bootrec /fixmbr и bootrec /fixboot.

Редактирано от pecooo (преглед на промените)

Пичове, как да ви го обясня на прост български, че да го разберете. Много пъти съм инсталирал уиндоус - правя го точно както е на филмчето на К. Всичко си върви добре до първият рестарт след пълната инсталация. Говорим след активация и настройки на У7. Просто всичко вече и готово и може да се работи. Ако не изключвам лаптоап - ще изкара така 100 години с работещ уиндоус. Обаче след като го изключа и се опитам да вляза отново - дава на черен екран GRUB. И не иска да зарежда нито една команда за БУТВАНЕ на УИН 7... Все едно че си търси линукса, макар че съм го изтрил и съм форматирал диска. През ЛайфСД изтрих целия хард и отново го сцепих на две части и ги форматирах на FТNS. Пак инсталирах на първия даск... и пак същия резултат. днес върнах един линукс СУСЕ12. Той се пуска и показва че има три ОС - сусе, сусе, и уин7. едното Сусе не се стартира. Другото се пуска в рикавъри мод, а уина не тръгва по същия начин!

Ти прочете ли горният ми пост където ясно съм написал къде е проблема и какво да направиш?? Коя част от "Буутваш от инсталационният диск на windows, избираш repair > cmd prompt и пишеш bootrec /fixmbr и bootrec /fixboot." не разбра та да я обясниме " на прост български, че да го разберете"?

Редактирано от pecooo (преглед на промените)

Пичове, как да ви го обясня на прост български, че да го разберете. Много пъти съм инсталирал уиндоус - правя го точно както е на филмчето на К. Всичко си върви добре до първият рестарт след пълната инсталация. Говорим след активация и настройки на У7. Просто всичко вече и готово и може да се работи. Ако не изключвам лаптоап - ще изкара така 100 години с работещ уиндоус. Обаче след като го изключа и се опитам да вляза отново - дава на черен екран GRUB. И не иска да зарежда нито една команда за БУТВАНЕ на УИН 7... Все едно че си търси линукса, макар че съм го изтрил и съм форматирал диска.

През ЛайфСД изтрих целия хард и отново го сцепих на две части и ги форматирах на FТNS. Пак инсталирах на първия даск... и пак същия резултат.

днес върнах един линукс СУСЕ12. Той се пуска и показва че има три ОС - сусе, сусе, и уин7. едното Сусе не се стартира. Другото се пуска в рикавъри мод, а уина не тръгва по същия начин!

Проверете в БИОС дали няма опция за защита на сектора за зареждане, едно време имаше такова за предпазване от буут вируси. Ако защитата е активирана я деактивирайте и пробвайте отново синсталацията

Проблема се реши за 2 мин с фиксване на MBR от репаир опцията на диска с Windows 7 .

Триене, създаване и т.н. на партишъни преди, по време или след инсталацията на windows няма нищо общо с проблема според мен.

Grub е boot manager който заменя windows MBR, щом след ребуут на windowsa ти се появава GRUB решението е fixMBR! Буутваш от инсталационният диск на windows, избираш repair > cmd prompt и пишеш bootrec /fixmbr и bootrec /fixboot.

Проблема се реши за 2 мин с фиксване на MBR от репаир опцията на диска с Windows 7 .

ПРАВИЛНО! Точно за това е ставало въпрос. Бутващата програма на линукса е обърквала бута на Уина. Трябва да се направи repair - даже стана с автоматичен рипеър - без да пиша в cmd prompt. След това всичко си тръгна (уин7 си се стартира) . Благодаря на pecooo и на AlkatrazBG! Ако някой се сблъска със същия проблем - да знае как става.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.