Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за кoнфигурация

Featured Replies

• Автор

Знаете ли кой сайт е най коректен и няма измами и тем подобни.

Мисля от sky.bg да пазарувам.

Да,там е най-евтино.Но се поинтересувай за гаранцията на компонентите за да няма изненади.

http://sky.bg/Details.aspx?ID=18163 ASROCK P67 EXTREME4 обаче не е Б3 проблем ли е?

По-скоро тази. Проблем може да е, ако ползваш SATA II (3 Gbit/s) портовете. Но доколкото знам, всички платки от старата ревизия са изтеглени от пазара, така че това, че я има на сайта, не означава задължително, че я имат в наличност. Може да чакат В3 ревизията.

ASRock P67 Extreme4 ревизия B3 socket 1155 - 300 лв.

• Автор

Дънна платка - ASROCK P67 EXTREME4 - 277лв. http://sky.bg/Details.aspx?ID=18163 Процесор - INTEL CORE i5-2500К, 3.30GHz, 6M, BOX, LGA 1155 - 373лв http://sky.bg/Details.aspx?ID=18007 Памет - KINGSTON 2 x 2GB DDR III 1600 HyperX - 82лв. http://sky.bg/Details.aspx?ID=14502 Видео Карта - PALIT 768M GTX460 DDR 5 PCI-E - 256лв. http://sky.bg/Details.aspx?ID=17083 Захранване - COOLER MASTER SILENT PRO M500, 500W - 139лв. http://sky.bg/Details.aspx?ID=15421 Като им се обадя ще разбера дали е Б3 ако не 300лв ще се дават. Само хдд незнам какъв да е 500 гб иначе ми стига и стариа може да сложа, и кутия по хубава. 200 лева за кутия и диск ?

Редактирано от KeepWalkinG (преглед на промените)

• Автор

Хубава кутия - COOLER MASTER STORM SCOUT ACRYLIC PANEL - 122 лв.

Добър 500 GB диск - WD 500GB 7200 16MB SATA III Blue - 68 лв.

(Да си сглобиш сам новата конфигурация - безценно :) )

e точно такава кутия исках изчистена черна перфектно :champagne1:

http://iskampc.com/640gb-western-digital-wd-caviar-black-64mb-cache-sataiii-600.html

а този не е ли най - добър за парите си а кутя за 70 лева.

Този хард, който си посочил наистина е по-добър, но не си заслужава да взимаш него за сметка на хубавата кутия. Няма да усетиш кой знае каква разлика в бързината на харда за ежедневните нужди, а хубава кутия се купува най-рядко, така че силно ти препоръчвам да наблегнеш на кутията. Синия хард ще ти върши чудесна работа, много хора и от форума ползват такъв и впечатленията са много добри.

Малко офф-топик, но може и да бъде от полза за автора на темата: Забелязвам, че в българските форуми когато стане дума да се препоръчват твърди дискове 95% от препоръките са за WD Blue/Black. Аз не разбирам много от хардуер. Преди 1-2 месеца сглобих новия си комп. Първоначално се колебаех м/у Seagate и WD и тъй като тук чета само препоръки за WD, бях решил да взема такъв. Все пак реших да почета повечко по въпроса по чуждите сайтове. Там нещата са малко по-различни, защото Самсунг явно напоследък са набрали популярност. Разгледах доста бенчмаркове и мнения на собственици и в крайна сметка си взех именно 500GB Samsung Spinpoint F3. Тествах го и резултатите наистина са си впечатляващи, а и е много тих. Сега попаднах на тази тема: http://www.overclock.net/hard-drives-storage/758642-spinpoint-f3-caviar-blue.html От една тема във форум не може да се правят заключения, но тази е доста интересна... НИТО ЕДИН глас за WD. Та, въпросът ми е защо почти никой тук не споменава Самсунг? Знам, че се предлага в много малко наши сайтове, но след като има по-добри показатели от синия, че дори и от черния, защо не ви е привлякъл вниманието?

Малко офф-топик, но може и да бъде от полза за автора на темата:

Забелязвам, че в българските форуми когато стане дума да се препоръчват твърди дискове 95% от препоръките са за WD Blue/Black. Аз не разбирам много от хардуер. Преди 1-2 месеца сглобих новия си комп. Първоначално се колебаех м/у Seagate и WD и тъй като тук чета само препоръки за WD, бях решил да взема такъв. Все пак реших да почета повечко по въпроса по чуждите сайтове. Там нещата са малко по-различни, защото Самсунг явно напоследък са набрали популярност. Разгледах доста бенчмаркове и мнения на собственици и в крайна сметка си взех именно 500GB Samsung Spinpoint F3. Тествах го и резултатите наистина са си впечатляващи, а и е много тих. Сега попаднах на тази тема:

http://www.overclock.net/hard-drives-storage/758642-spinpoint-f3-caviar-blue.html

От една тема във форум не може да се правят заключения, но тази е доста интересна... НИТО ЕДИН глас за WD. Та, въпросът ми е защо почти никой тук не споменава Самсунг? Знам, че се предлага в много малко наши сайтове, но след като има по-добри показатели от синия, че дори и от черния, защо не ви е привлякъл вниманието?

Виж сега скоростта не е всичко при твърдите дискове, гледа се като цяло надеждността на диска. Един диск може да е по-бърз от друг, но не след дълго да даде дефект били лоши сектори или известната при твърди дискове - "внезапна смърт". Наистина серията Spinpoint никак не е лоша, но забележи колко по-евтини като цяло са дисковете на Samsung, спрямо тези на WD.

Моя грешка, че не споменах надеждността. Бих казал, че скоростта на диска не е важна за мен. Когато го избирах най-важно беше да е надежден, защото работя с ценни за мен файлове, тоест скоростта идва като бонус. Това беше и основната причина да не взема един Сийгейт, който ми попадна на много добра цена, защото видях, че има малко повече оплаквания от тях. Въпросът обаче е, че въобще не попаднах на данни, че самсунга е по-ненадежден от WD Blue/Black, а не е от вчера в продажба. Ако имаш някой сериозен източник, който да показва, че е по-малко надежден дай го, че скоро смятам да си взема още един (този път вероятно 1TB).

Нямам точна информация, но аз също като Вас съм се ровил във форуми и съм попадал на не много добри отзиви за Samsung HDD. Иначе ако ставан а въпрос предимството на Samsung е, че в моделите по 1TB, използват 2, вместо 3 плочи, само това ме "блазни" при тях.

Аз говоря (пиша) само и единствено за F3 моделите, въпреки че напоследък явно Самсунг са си подобрили реномето и при твърдите дискове. Така че моето предложение към автора е именно Samsung Spinpoint F3 (въпреки че не вярвам да се вслуша в мен :baby: ). П. П. Ясно е, че няма много потребители у нас на тези дискове, но ако някой има какво да добави по въпроса F3 c/у Blue/Black да го направи...

• Автор

Аз говоря (пиша) само и единствено за F3 моделите, въпреки че напоследък явно Самсунг са си подобрили реномето и при твърдите дискове. Така че моето предложение към автора е именно Samsung Spinpoint F3 (въпреки че не вярвам да се вслуша в мен :) ).

П. П. Ясно е, че няма много потребители у нас на тези дискове, но ако някой има какво да добави по въпроса F3 c/у Blue/Black да го направи...

да но черния western digital има 5 години гаранциа все пак.
:) Знаех си! Аз също трудно се реших да взема Самсунга след като почти всички тук знаят само WD. Вече си взел решение, така че каквото и да ти кажа все тая. Но: 640ГБ с 5 г. гаранция за 118 лв срещу 1ТБ за 106-110 лв. и 3 г. гаранция http://www.pazaruvaj.com/tvyrdi-diskove-hdd-c3103/samsung/spinpoint-f3-1tb-32mb-7200rpm-sata2-hd103sj-p38675139/ Гаранцията е хубаво нещо, но аз не съм го взел с мисълта да се възползвам от нея, защото тя няма да ми върне загубената информация, така че това лично за мен е от по ниска важност. Ако Самсунга показваше по-ниска надеждност нямаше да го взема. Ако искаш ще направя тест и ще ти покажа резултата на моя, а някой може да покаже на WD-ла.

Игнорирайки подписа ми,не всички "знаят" WD тук.И никой не твърди,че тези дискове са супер-мега-хипер добри.Просто фактора надежност-цена-качество е по-доказал се за тях някак си.Четейки темата,се сетих за една статия в Overclockers.ru,където бяха споменали световна статистика за процента дефекти на различните марки дискове.Не можах да я намеря в момента,но по памет челната тройка е: 1.Htachi - почти без дефекти 2.WD 3.Samsung

Както споменах не се интересувам много от хардуер, но последните месеци редовно чета темите в този раздел (защото ми е интересно) и убедено мога да се повторя, че "почти всички тук знаят само WD" - факт! Не ме разбирай погрешно не само тук, но и в чуждите сайтове синята и черната серия на уестърн диджитала се ползват с добро име, но Ф3 на Самсунг ги бие по отношение на цена/обем/производителност - факт, и явно не отстъпва по надеждност.

Редакция: За всеки случай уточнявам, че под "знаят" имам предвид, че в момента признават само WD.

Редактирано от HristoX (преглед на промените)

Както споменах не се интересувам много от хардуер, но последните месеци редовно чета темите в този раздел (защото ми е интересно) и убедено мога да се повторя, че "почти всички тук знаят само WD" - факт! Не ме разбирай погрешно не само тук, но и в чуждите сайтове синята и черната серия на уестърн диджитала се ползват с добро име, но Ф3 на Самсунг ги бие по отношение на цена/обем/производителност - факт, и явно не отстъпва по надеждност.

Редакция: За всеки случай уточнявам, че под "знаят" имам предвид, че в момента признават само WD.

Когато някой препоръчва на някой нещо,това значи че го е пробвал и е доволен.Аз съм имал само 1 хард този от подписа 7години и 3 компютъра са минали през него и още работи като нов.Следващия хард пак ще е на Seagate. :ph34r:

Редактирано от Williams (преглед на промените)

До известна степен си прав - препоръчва се категорично (WD).За Samsung-a,като надежност нямам наблюдения,оставам с резерви (лично мнение).Та препоръките явно са свързани повтарям с нещо доказало се.После WD се предлага много по-масово,по-малко фирми имат в прайз листата си Samsung.Нищо против нямам срещу марката,но не вярвам само фактора

"инерция" да влияе на препоръките.... :nono:

• Автор

Добре разбрахме за твърдиа диск за мен той е на последно място от всички компоненти. Предложете охлаждане по хубаво от стоковото се пак веднага няма да клоквам де, и да ве питам в кутия http://sky.bg/Details.aspx?ID=17549 ще ми се саберат ли всички компоненти. Захранването добро ли е 500 вата и за напред така искам да си е да не го сменям?

Добре разбрахме за твърдиа диск за мен той е на последно място от всички компоненти.

Предложете охлаждане по хубаво от стоковото се пак веднага няма да клоквам де, и да ве питам в кутия http://sky.bg/Details.aspx?ID=17549 ще ми се саберат ли всички компоненти.

Захранването добро ли е 500 вата и за напред така искам да си е да не го сменям?

1.Няма веднага да клокваш ама,после като решиш? Затова Cooler Master 212 Plus,ако ти се виждат много 45лв - Cooler Master ТХ3.

2.Хубава е кутията,ще се съберат.

3.Като не искаш да сменяш за напред захранване - CM Silent Pro M700,за да можеш да си клокваш,пък току виж си решил,че ти е слабо видеото (по-нататък).

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.