Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Консултация за upgrade на машината

Featured Replies

Не само ASRock дават 3 годишна гаранция.

http://www.reset.bg/catalog/11/1117/1117001/

Питам се ако наистина едно такова дъно за 214лв. е напълно достатъчно без нужда от две карти,другите фирми щяха да фалират Асус,Гигабайт.Какво ли е качеството на мосфети,кондензатори,транзистори.Портове и слотове е ясно.Cooler Master мисля FSP Group ги правят.Само са брандирани.

Това което цитираш е от 2008г. Предполагам, че имаш представа колко много време е за IT индустрията такъв период и колко много са се променили нещата от тогава? А ако си прочел внимателно какво съм написал, щеше да видиш, че говоря специално за дъната за Sаndy Bridge, a не като цяло за всички. И не, нито ASUS, нито GB ще фалират, понеже имат чудесни маркетингови отдели и повечето хора(включително ти) изцяло се влияят от гръмки наименования, а както и това, че не произвеждат само 1155 дъна, а такива и за други платформи, както и друг хардуер, където AsRock/Biostar/ECS не мога да са конкуренция. Все едно да твърдиш, че BMW и Mercedes ще фалират, понеже OPEL са изкарали тая година много евтин и хубав автомобил. :wors: Не знам дали знаеш, но на някои производители им се случи да фалират понеже подцениха някои пазарни ниши. Сигурно си забелязал, че DFI, Epox, Abit вече ги няма. Както и да е, факт е, че дъно за над 300лв. не предлага много повече от такова за 200лв. освен ако не си предвидил SLI/Crossfire конфигурация или имаш нужда от повече SATA или USB портове. По отношение на овърклока на Sandy Bridge просто е достатъчно дъно с P67. А точно дъната на GB в момента предлагат най-малко като възможност за настройка и овърклок, и все още залагат на традиционния BIOS, докато другите минаха на EFI.

Това което цитираш е от 2008г. Предполагам, че имаш представа колко много време е за IT индустрията такъв период и колко много са се променили нещата от тогава? А ако си прочел внимателно какво съм написал, щеше да видиш, че говоря специално за дъната за Sаndy Bridge, a не като цяло за всички. И не, нито ASUS, нито GB ще фалират, понеже имат чудесни маркетингови отдели и повечето хора(включително ти) изцяло се влияят от гръмки наименования, а както и това, че не произвеждат само 1155 дъна, а такива и за други платформи, както и друг хардуер, където AsRock/Biostar/ECS не мога да са конкуренция. Все едно да твърдиш, че BMW и Mercedes ще фалират, понеже OPEL са изкарали тая година много евтин и хубав автомобил. :) Не знам дали знаеш, но на някои производители им се случи да фалират понеже подцениха някои пазарни ниши. Сигурно си забелязал, че DFI, Epox, Abit вече ги няма. Както и да е, факт е, че дъно за над 300лв. не предлага много повече от такова за 200лв. освен ако не си предвидил SLI/Crossfire конфигурация или имаш нужда от повече SATA или USB портове. По отношение на овърклока на Sandy Bridge просто е достатъчно дъно с P67. А точно дъната на GB в момента предлагат най-малко като възможност за настройка и овърклок, и все още залагат на традиционния BIOS, докато другите минаха на EFI.

AsRock надмина МSI и ECS при дънните платки

AsRock надмина МSI и ECS при дънните платки

28.1.2011 г. 09:58 ч.

Новина от категория Хардуер / Компютри

2010 се оказа перфектна година за добре познатия в България тайвански производител на дънни платки AsRock. Компанията отбеляза най-добрата си година и се нареди на престижното 3-то място в класацията на производители на дънни платки.

Първото място се държи естествено от Asus, макар и от компанията да не успяха да постигнат зададените цели. При план за продажба на 25 милиона дънни платки, Asus успя да продаде "само" 21.6 милиона. Второто място също е бетонирано за Gigabyte с 18 милиона продадени платки. Asrock държи третото с 9 милиона продажби, а след него остават досегашните големи MSI и ECS с по 8 милиона.

Основните продажби на AsRock са в ниския клас под $50, но впечатление прави и тяхната Екстремна серия, която предлага страхотни дънни платки за овърклок с богати възможности на добри цени.

В топ 3 явно отчитат, че 2011 година няма да е от най-добрите за настолните компютри и са си поставили по-ниски цели от очакваното - съответно 22.7, 18 и 9 милиона продадени дънни платки, тоест, без увеличения спрямо 2010г.

Тук си прав.Не мога да си кривя душата.Явно съм предубеден към тази марка.Такова ми е впечатлението от миналото както и твоето.Нямам и претенции,че разбирам повече от теб.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Хора извинете за това че не отговарям на това което е зададено като въпрос но искам да попитам нещо свързано със видеото и процесора.Във момента съм със http://www.multirama.bg/product/8711/protsesor-amd-phenom-ii-x6-1100t-be-3-30-ghz.html и видео карта http://p1.pcworld.bg/Image/2010/1/31/772_02%20-%20BFG%209800GT.jpg , но имам един проблем със захранването.Вече второ захранване гърми , първото беше 400W а второто 450W та искам да попитам колко W захранване ми трябва защото второто гръмна когато стигнах 3000 FPS във Counter Strike Source <---- беше само FPS тест.Така когато разбрах че от видео картата захранването грее искам да попитам за някакви предложения за захранване.

Просто си купи истинско захранване. CHIEFTEC GPS-500A bulk, 500W - 107 лв. Seasonic SS-500ET - 130 лв. Corsair CMPSU-500CXEU, 500W - 130 лв. Seasonic S12 II Bronze SS-520GB - 132 лв. COOLER MASTER SILENT PRO M500, 500W - 146 лв.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Просто си купи истинско захранване.

CHIEFTEC GPS-500A bulk, 500W - 107 лв.

COOLER MASTER SILENT PRO M500, 500W - 146 лв.

Да мерси след време ще стане и това. В момента сме много зле с парите :/

Не си играй с евтини захранвания, че после излиза по-скъпо. Цяло чудо е че при 2 гръмнали до сега, не е заминало и нещо друго. Много често със захранването заминава хард или дъно... Лично според мен не си заслужава риска, а и се сещам за една английска поговорка: "Не съм толкова богат, че да купувам евтини неща", защото евтиното после ти излиза солено....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.