Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с Опера

Featured Replies

Здравейте колеги, от доста време имам един проблем с операта, но все не намирам време да потърся решение. Често, когато затворя прозореца, браузърът не се затваря, явно, и се налага да го спирам от таск мениджъра, за да го отворя пак.

И аз имам същия проблем от време на време програмата не се затваря ,а все още работи и използва ресурси просто когато е натоварено pc-то понякога се получават такива неща.П.С май става така само на хп

Редактирано от ElectroniX (преглед на промените)

Вчера за първи път ми се появи този "проблем" но за мен не е нищо кой знае колко дразнещ, защото се случва изключително рядко.

При мен го няма. Ъпдейтвате ли редовно? Най-добре сложете отметката за автоматичен ъпдейт. Имал съм какви ли не проблеми със стари версии, но по принцип се оправят след 1-2 ъпдейта. Освен това е добре веднъж човек да се реши на чиста инсталация, като затрие всичко старо, освен поща, емисии и отметки. Проблемът с паролите, ако има такъв, е малко по-сериозен и точно затова му е трудно на човек като мен да се реши да делне всичко. Обаче след една чиста инсталация, нещата тръгват нормално. Внасяте си отметки, поща и сте ОК. Е, малко време ще трябват за настройките на браузера, но това е цената.

Аз съм с най-новата версия на Опера и нямам такива проблеми. Със старите преди ми крашваше редовно. Опитайте с най-новата версия и не би трябвало да има такива бъгове вече :)

Винаги инсталирам като портативна от опциите при инсталиране. От по-стари версии пренасям кукита, настройките на външния вид, блокирането на реклами и флаш плеъра. Синхронизирам и всичко е ок след още няколко минутки по настройките. Винаги изключвам автоматичното обновявяне и проверката за нови версии - няма смисъл, след като го правя ръчно.

Винаги инсталирам като портативна от опциите при инсталиране. От по-стари версии пренасям кукита, настройките на външния вид, блокирането на реклами и флаш плеъра. Синхронизирам и всичко е ок след още няколко минутки по настройките. Винаги изключвам автоматичното обновявяне и проверката за нови версии - няма смисъл, след като го правя ръчно.

Ти изключваш автоматичното обновяване, но хора, които не си ъпдейтват софтуера навреме, почват да задават подобни въпроси. А казах преинсталация на чисто, което включва само отметките и евентуално пощата, ако ползва такава с Опера. Аз лично от 2004 година карах само на ъпдейти и прехвърляне настройките до края на 2010 година, но проблеми имах много. Включително чести крашвания напоследък. Една чиста инсталация реши всичко, без прехвърляне на каквито и да е настройки за външния вид. Иначе се повтарят старите проблеми.

с автоматични ъпдейти съм, ще пробвам с портабъл да видя как ще е

...

Настройките които копирам са за бутоните и се намират в един текстови файл и ми спестяват няколко минутки ръчно добавяне. Друго не копирам, защото след толкова сменени версии, изгледа и настройки ги правя почти автоматично. Винаги правя чиста инсталация, ако може така да се нарече портативната. Преди да се появи като опция, инсталирах на виртуален компютър. На практика, от години нямам инсталиран браузър. Флаш плеъра също не инсталирам, добавям нужните файлове в папка на Опера. При нова версия сменям файловете. За финал виртуализирам с ThinApp, за по-голяма сигурност. Синхронизацията използвам от както се появи - в момента пиша от телефона и оценявам предимството отметките да са навсякъде с мен, независимо от телефон или лаптоп пиша.

Настройките които копирам са за бутоните и се намират в един текстови файл и ми спестяват няколко минутки ръчно добавяне. Друго не копирам, защото след толкова сменени версии, изгледа и настройки ги правя почти автоматично. Винаги правя чиста инсталация, ако може така да се нарече портативната. Преди да се появи като опция, инсталирах на виртуален компютър. На практика, от години нямам инсталиран браузър. Флаш плеъра също не инсталирам, добавям нужните файлове в папка на Опера. При нова версия сменям файловете. За финал виртуализирам с ThinApp, за по-голяма сигурност. Синхронизацията използвам от както се появи - в момента пиша от телефона и оценявам предимството отметките да са навсякъде с мен, независимо от телефон или лаптоп пиша.

Това с отметките го ползвам отскоро и честно да си кажа, тия дни се побърках. Имам две Опери на двете операционни системи. Проблемът е, че като вляза с Windows XP, отметките се синхронизират, заедно с бутоните, изгледа и каквото има там. След това влизам с Windows 7 и о чудо. Браузерът ми е изцяло подменен, като прозорците за бързо стартиране дори се дублират, а част от тях изчезнали. Не знам вече какво се синхронизира. Най накрая двата браузера като че ли се уеднаквиха, но ако реша да направя някаква промяна в единия, изобщо си нямам представа какво ще стане с другия. Опитах се да ползвам една програмка AM-DeadLink, за да изтрия и оправя неработещите и дублиращи се линкове. Загубих може би половин час . След това тая синхронизация ми разказа играта. Върна всичко по старо му. Пробвах втори път. пак загубих доста време. Пак същата работа. накрая ми писна и взех да трия директно в браузера. Тая синхронизация е голяма напаст. Изобщо си нямам понятие как работи и какво се опитва да направи. Вместо да ми помага, тя ми пречи. Ай съм изтрил нещо, ай го е възстановила. Ха, ха...

Луд станах, брат :brick wall:

Това с отметките го ползвам отскоро и честно да си кажа, тия дни се побърках. Имам две Опери на двете операционни системи. Проблемът е, че като вляза с Windows XP, отметките се синхронизират, заедно с бутоните, изгледа и каквото има там. След това влизам с Windows 7 и о чудо. Браузерът ми е изцяло подменен, като прозорците за бързо стартиране дори се дублират, а част от тях изчезнали. Не знам вече какво се синхронизира. Най накрая двата браузера като че ли се уеднаквиха, но ако реша да направя някаква промяна в единия, изобщо си нямам представа какво ще стане с другия. Опитах се да ползвам една програмка AM-DeadLink, за да изтрия и оправя неработещите и дублиращи се линкове. Загубих може би половин час . След това тая синхронизация ми разказа играта. Върна всичко по старо му. Пробвах втори път. пак загубих доста време. Пак същата работа. накрая ми писна и взех да трия директно в браузера. Тая синхронизация е голяма напаст. Изобщо си нямам понятие как работи и какво се опитва да направи. Вместо да ми помага, тя ми пречи. Ай съм изтрил нещо, ай го е възстановила. Ха, ха...

Луд станах, брат :)

Най-добре редактирай отметките в //my.opera.com/твоя акут/account/link/bookmarks/.

Аз пък правя друго: Спирам синхронизирането,отивам в Opera\profile и трия bookmarks.adr.После отварям //my.opera.com/моя акут/account/link/bookmarks/ и редактирам каквото е нужно. След това пускам синхронизацията.

Ако инсталирам чисто нова Опера, първата ми работа е да изтрия всички оригинални отметки(тия които идват с инсталацията), и чак тогава пускам синхронизацията.

Редактирано от krali (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.