Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква "машина" ми трябва за хостинг на гейм сървър

Featured Replies

Здравейте, планирам инвестиции за направата на игрални сървъри на ЦС и УоУ. Намерил съм си всичко, остана ми само да избера "машините" на която да хоствам сървърите. Дайте отделни предложения за двете игри - ЦС и УоУ. Обяснете ми също малко повече за тези "машини", защото разбрах, че неса просто ПЦ-та. Каква операционна система се слага, имат ли тея машини визуален интерфейс и т.н . Бюджет няма да казвам, понеже и на мен неми е точно известен. Предложете ми не най-скъпите неща, а такива които ще ми свършат работа. Мерси :baby: П.П: Не зная кое е точното място на тази тема, но предполагам че съм я постнал на правилното място. Ако не е така, просто я преместете. ;)

Бая има да почетеш, преди да зададеш конкретен въпрос :baby: Иначе питаш - кара ми се кола, чул съм как става, на какво да се метна ;) Какво си намерил по-точно ?

• Автор

Бая има да почетеш, преди да зададеш конкретен въпрос :sobbing:

Иначе питаш - кара ми се кола, чул съм как става, на какво да се метна :nono:

Какво си намерил по-точно ?

Намерил съм системи за сърварите, човек за сайта, интернет, хора за подръжка и всичко останало. Само най-важното остана :speak: . И все пак ще ми обясниш ли ещо, за да добия представа поне. :speak:

Намерил съм системи за сърварите, човек за сайта, интернет, хора за подръжка и всичко останало. Само най-важното остана :sobbing: . И все пак ще ми обясниш ли ещо, за да добия представа поне. :speak:

1. услуги, които ще се пускат на сървъра

2. ако има бази данни - IOPS, размер, брой, широчина, дълбочина на таблици

3. ако ще има теглене на файлове, колко едновременни, колко големи

4. Приложен сървър, какво приложение, колко едновременни потребители

и още сто неща....

• Автор

1. услуги, които ще се пускат на сървъра

2. ако има бази данни - IOPS, размер, брой, широчина, дълбочина на таблици

3. ако ще има теглене на файлове, колко едновременни, колко големи

4. Приложен сървър, какво приложение, колко едновременни потребители

и още сто неща....

за да ти отговоря на стоте неща трябва да ми ги зададеш, не мислип ли? :sobbing:

Капитане, Капитане - къде отиде, намерил е системи, хора за поддръжка, интернет...само няма сървъри и ОС. Ами хайде тогава Жорка, питай човека, дето ще поддържа гейм сървъра ти, какъв опит има, под каква ОС е управлявал сървър. Почни от там. Иначе лесно мога да ти кажа - DELL R710 (първия, който ми дойде на ум :sobbing: CPU Xeon X2, 24Gb RAM, 6x500Gb G3 SATA....и т.н.

за да ти отговоря на стоте неща трябва да ми ги зададеш, не мислип ли? :sobbing:

ами отговори ми на първите 4

Капитане, Капитане - къде отиде, намерил е системи, хора за поддръжка, интернет...само няма сървъри и ОС.

Ами хайде тогава Жорка, питай човека, дето ще поддържа гейм сървъра ти, какъв опит има, под каква ОС е управлявал сървър. Почни от там.

Иначе лесно мога да ти кажа - DELL R710 (първия, който ми дойде на ум :speak: CPU Xeon X2, 24Gb RAM, 6x500Gb G3 SATA....и т.н.

и з останах с подобно впечатение :speak:

• Автор

Капитане, Капитане - къде отиде, намерил е системи, хора за поддръжка, интернет...само няма сървъри и ОС.

Ами хайде тогава Жорка, питай човека, дето ще поддържа гейм сървъра ти, какъв опит има, под каква ОС е управлявал сървър. Почни от там.

Иначе лесно мога да ти кажа - DELL R710 (първия, който ми дойде на ум :speak: CPU Xeon X2, 24Gb RAM, 6x500Gb G3 SATA....и т.н.

Точно такъв отговор ми трябваше, явно просто не сте се занимавали да разберете повече за УоУ сърварите и затова не можете да ми предложите веднага. А искам също да питам - добре де, ако си сглобя 1 машина с тези характеристики, аджеба, няма ли да излезе по евтино? :sobbing:

Точно такъв отговор ми трябваше, явно просто не сте се занимавали да разберете повече за УоУ сърварите и затова не можете да ми предложите веднага. А искам също да питам - добре де, ако си сглобя 1 машина с тези характеристики, аджеба, няма ли да излезе по евтино? :sobbing:

Явно ти само си чул че има такова нещо като сървъри. Да, ще излезе по-евтино, само че няма да имаш поддръжка, ако нещо изгори сам си го купуваш сменяш, никой няма да ти осигури че частите ще са съвместими, надали това, което ще сглобиш ще работи достатъчно ефективно и надеждно 24/7
  • Автор

Явно ти само си чул че има такова нещо като сървъри. Да, ще излезе по-евтино, само че няма да имаш поддръжка, ако нещо изгори сам си го купуваш сменяш, никой няма да ти осигури че частите ще са съвместими, надали това, което ще сглобиш ще работи достатъчно ефективно и надеждно 24/7

А ако се консултирам с професионалист за зглобяването на машина няма ли да постигна пак добра ефективност на добра цена?

Иначе си прав, само знам че ги има сърварите, но за тях нищо не знам, нали затова е форума, да ми докажете, че си нямам хал хабер. :sobbing:

Едит: И след като ми докажете, чак тогава ще почнете, най-накрая, да ми обяснявате от тук от там в отделни постове. :Д

Редактирано от jorkata32 (преглед на промените)

А ако се консултирам с професионалист за зглобяването на машина няма ли да постигна пак добра ефективност на добра цена?

Иначе си прав, само знам че ги има сърварите, но за тях нищо не знам, нали затова е форума, да ми докажете, че си нямам хал хабер. :)

ако се консултираш с експерт ще стане прилична машина, но не и такава, която може да работи примерно година без да се спира (и рестартира). Това не е като да се купят и сглобят частите. Ненапразно производителите има специални серии за сървъри

Ако започнеш с отговорите на въпросите може и да успеем да помогнем

...

Едит: И след като ми докажете, чак тогава ще почнете, най-накрая, да ми обяснявате от тук от там в отделни постове. :Д

Какво трябва да ти доказваме? Това че имам 35 години в ИТ или че поддържам стотици сървъри? Или че приложенията, които работят изкарват доста пари на клиентите? Я се осъзнай....
  • Автор

Какво трябва да ти доказваме? Това че имам 35 години в ИТ или че поддържам стотици сървъри? Или че приложенията, които работят изкарват доста пари на клиентите? Я се осъзнай....

Бих казал, да ми докажете че си нямам хал хабер, но няма значение. Много агресия вложи в този пост.

Бих казал, да ми докажете че си нямам хал хабер, но няма значение. Много агресия вложи в този пост.

След като ми кажеш за какво служи и как може да се използва при сървъри сервизния процесор. Колко минимално мрежи се алокират при различни клъстерни софтуер, защо?

Бързите отговори на горните въпроси ще ми докажат че имаш някаква идея от сървъри

В общи линии, ако трябва да ти се обясни, това е "дисертация" Второ (сигурно сам знаеш) с това се вадят много пари. Искаш ей така, м/у другото, know how ? И накрая, форумите са за да попиташ - абе тук ми излиза едно съобщение еди-що-си, дайте идея какво мога да направя. Това са моите 2 ст. по въпроса. ПП:Отговора ми бе на Жорката, не на Капитана.

Редактирано от Topper (преглед на промените)

• Автор

След като ми кажеш за какво служи и как може да се използва при сървъри сервизния процесор. Колко минимално мрежи се алокират при различни клъстерни софтуер, защо?

Бързите отговори на горните въпроси ще ми докажат че имаш някаква идея от сървъри

Бих се оправдал, че нямам време сега, но предпочитам да си призная, че незнам, и без това щеше да ме хванеш (по-нагоре съм посочил, че незнам). Очаквам някакви препоръки, от сорта на - къде да прочета, защото искам да разбера всичко, понеже искам да направя добра инвестиция. М/у другото наистина нямам време, но ще изчакам отговора ти. :)

Редактирано от jorkata32 (преглед на промените)

Бих се оправдал, че нямам време сега, но предпочитам да си призная, че незнам, и без това щеше да ме хванеш (по-нагоре съм посочил, че незнам). Очаквам някакви препоръки, от сорта на - къде да прочета, зашото искам да разбера всичко, понеже искам да направя добра инвестиция. М/у другото наистина нямам време, но ше изчакам отговора ти. :)

За да се сайзне сървъра се иска доста информация за това, какви точно приложения и какво натоварване ще има. По-горе зададох няколко прости въпроса. Ако на тях нямаш отговор не мисля че и аз бих могъл да отговоря точно. защото машината, която мога да препоръчам е от 800 лева до примерно 28000 лева (и повече)
  • Автор

За да се сайзне сървъра се иска доста информация за това, какви точно приложения и какво натоварване ще има. По-горе зададох няколко прости въпроса. Ако на тях нямаш отговор не мисля че и аз бих могъл да отговоря точно. защото машината, която мога да препоръчам е от 800 лева до примерно 28000 лева (и повече)

Разбрах, ще се конултирам с хора, които се занимават с това и утре пак ще пиша тук. За сега мога само да ти пожелая приятна вечер и лек нощ от мен, също и да ти кажа "Мерси" (все пак стигнахме до някъде). Надявам се малко по малко да се ориентирам в сървърите. :)

За това попитах, какво си осигурил. Ако имаш специалист, който се е занимавал наистина с поддръжка на такива сървъри - питай него какво му трябва. М/у другото Дел-а е към 6500 и си заслужава парите. Както аналози на HP.

• Автор

За това попитах, какво си осигурил. Ако имаш специалист, който се е занимавал наистина с поддръжка на такива сървъри - питай него какво му трябва.

М/у другото Дел-а е към 6500 и си заслужава парите. Както аналози на HP.

Извини ме, че те игнорирах така. Утре ще си говори, повече. За сега едно "Мерси" и на теб, прияна вечер и лека нощ.

Добър вечер. Извинете ме че се намесвам в темата голям запалянковец сам по Компютрите и технологиите, живея в друга държава не съм в България и бих искал да направя нещо като сървър за определен кръг от приятели можете ли да ми поможнете да се запозная по добре как да го направя това.

Здравейте, планирам инвестиции за направата на игрални сървъри на ЦС и УоУ. Намерил съм си всичко, остана ми само да избера "машините" на която да хоствам сървърите. Дайте отделни предложения за двете игри - ЦС и УоУ.

Обяснете ми също малко повече за тези "машини", защото разбрах, че неса просто ПЦ-та.

Седни да прочетеш малко, защото с тези неща, за които питаш, някои хора си изкарват парите. Аз лично не бих си дал хляба на някой, просто така. Ако имаш конкретен въпрос - няма проблем, но надали някой ще седне да те учи на занаят.

В интернет има "ТОНОВЕ" информация за сървърите, само чака някой да я прочете. Потърси в гуугъл и ще разбереш, защо не са "просто ПЦ-та"

CS се играе добре, хостван и на обикновен компютър, който има двуядрен процесор, на прилична честота и достатъчно рам.

Цени на сървъри виж тук: http://persy.com/bg/ . Също така виж цените и на сървърите под наем. Замисли се какви пари имаш и дали ще ти се изплати. Помисли и за сървър втора употреба.

Не ме бъркат парите Заплатата ми е добра работя в Фирма и взимам над 2000 евро заплата, Благодаря ви за отзифчивоста аз не искам да го правя това нещо за пари а просто за удовилствие, запознат сам с цените им.всяка вечер се събираме да играем различни игри по разни сървъри и плащаме всики които колко иска затова реших да направя това, Благодаря ви ще прочета още въпреки че съм чел не малко но доста неща не са ми ясни затова реших да попитам. Лек ден и приятна работа на всички.

Ама вярно тук стана говорилня - как да зе'а си направя сървър.

Че мааалко от малко да вземе да се почете! Не може от А до Я, това е много труд, материали, знания и опит! Да не говорим, че темите са от избор на хардуер, конфигуриране на мрежови у-ва, запознаване със сървърни технологии, инсталиране на сървърни ОС, приложения, сървизи, конфигурации, специфични решения, оптимизация, fail over, load balancing и това го умножете по 10 варианта!

Сигурно звучи объркващо, но от някъде трябва да се почне

Не е толкова трудно, да седнете да прочетете нещо от рода на http://www.cstrike-planet.com/tutorial/1-Introduction - как се прави HLDS, вижте какви анализи са направени, задайте си сами въпросите, отговорете си сами и като стигнете до проблема "Аджеба, този AMX MOD на мен трябва ли ми, какво ще ми даде" - моля, форума е за това. Макар че и на това е отговаряно сигурно 100 пъти.

Нещата не са се променили с тези гейм сървъри от 10 години, информаци има бол, има добри практики, ръководства, примери, а не както бе - само с проби и грешки и апокрифна литература.

Само дето сега техниката е с километри напред и сега всеки може да си позволи дори Xeon с 4 ядра и 24Gb RAM за да хоства ако иска и 2 сървъра, ама нали трябва да знае що е това сървърна машина и за какво е толкова скъпа.

Айде успех на бъдещите администратори на GS.

• Автор

Седни да прочетеш малко, защото с тези неща, за които питаш, някои хора си изкарват парите. Аз лично не бих си дал хляба на някой, просто така. Ако имаш конкретен въпрос - няма проблем, но надали някой ще седне да те учи на занаят.

Ако се занимаваш с хостинг на гейм сървъри и по-точно на ЦС и УоУ, ИЗВИНЯВАЙ, не искам да ти вземам хляба, няма да ти се расърдя ако откажеш да ми помогнеш...

Ако се занимаваш с хостинг на гейм сървъри и по-точно на ЦС и УоУ, ИЗВИНЯВАЙ, не искам да ти вземам хляба, няма да ти се расърдя ако откажеш да ми помогнеш...

Доколкото аз разбрах silicon valley по-скоро коментираше че да се избере/събере/пусне сървър независимо какво ще работи на него си е много труд. Между другото погледни офертите на Перси (по-горе) имат много интересни предложения :whist:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.