Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква "машина" ми трябва за хостинг на гейм сървър

Featured Replies

Капитане, направих сметката с 2-3 модела и изненада, DELL и HP излизат по евтино :whist: Особено DELL !

Капитане, направих сметката с 2-3 модела и изненада, DELL и HP излизат по евтино :whist: Особено DELL !

вярвам ти, защото пазара на Дел и НР е доста по-голям от този на Перси и те могат да си позволят по-масово производство и от там по-ниска цена. А и могат да закупят доста от частите на преференциални цени (памети, процесори)...

• Автор

вярвам ти, защото пазара на Дел и НР е доста по-голям от този на Перси и те могат да си позволят по-масово производство и от там по-ниска цена. А и могат да закупят доста от частите на преференциални цени (памети, процесори)...

Капитане, още разучавам въпросите и очаквам отговори от познати, познати на познати и т.н. Надявам се днес вечерта да мога да ти пиша един пост с отговорите на въпросите ти по-горе. :lol6:

Капитане, още разучавам въпросите и очаквам отговори от познати, познати на познати и т.н. Надявам се днес вечерта да мога да ти пиша един пост с отговорите на въпросите ти по-горе. :lol6:

Няма проблем. Само да спомена че е хубаво данните да са близо до истината и да разчиташ на експерти и да не се доверяваш на познати на познати на познати :cool:
  • Автор

Няма проблем. Само да спомена че е хубаво данните да са близо до истината и да разчиташ на експерти и да не се доверяваш на познати на познати на познати :speak:

Веригата е толкова дълга, само защото чак тогава се стига до професионалист, надявам се да ми даде точна информация, защото ще става модератор в Близард и се е занимавал с това доста дълго време :Д

Редактирано от jorkata32 (преглед на промените)

Веригата е толкова дълга, само защото чак тогава се стига до професионалист, надявам се да ми даде точна информация, защото ще става модератор в Близард и се е занимавал с това доста дълго време :Д

извини ме, но нещо не намирам връзка между модератор и професионалист :speak:

Модератор е длъжност, не професионална квалификация

• Автор

Няма проблем. Само да спомена че е хубаво данните да са близо до истината и да разчиташ на експерти и да не се доверяваш на познати на познати на познати :speak:

Капитане, имам още един въпрос. Ако си купя само сървърното шаси, което е за два процесора, и дънната платка (понеже Перси предлагат такава възможност) и отделно си закупя рам, хдд и процесори няма ли да е по ефтино и да е със същата ефективност?

Капитане, имам още един въпрос. Ако си купя само сървърното шаси, което е за два процесора, и дънната платка (понеже Перси предлагат такава възможност) и отделно си закупя рам, хдд и процесори няма ли да е по ефтино и да е със същата ефективност?

Да, ще е по-евтино, но се връщаме се почти в началната точка. Преди да извадят на пазара една машина фирмите правят сериозни тестове за съвместимост, стабилност и т.н. и това е нещо, което един потребител не може да си разреши
  • Автор

Да, ще е по-евтино, но се връщаме се почти в началната точка. Преди да извадят на пазара една машина фирмите правят сериозни тестове за съвместимост, стабилност и т.н. и това е нещо, което един потребител не може да си разреши

Знам, знам обаче в Перси пише кои са най-добре съвместими просто мога да ги видя и да си ги купя отделно. Няма ли да стане? По-точно там може от 1 сървър да махаш части. Аз ги махам и си взимам същите от друг магазин?

Знам, знам обаче в Перси пише кои са най-добре съвместими просто мога да ги видя и да си ги купя отделно. Няма ли да стане? По-точно там може от 1 сървър да махаш части. Аз ги махам и си взимам същите от друг магазин?

Така ще стане, но не мисля че ще има особена промяна в цената

Например, минималните изисквания са 480МВ рам и 2GHz процесор, upload 120 кбит/сек за слот за 1 CS сървър . Всичко нагоре от тези стойности се приветства. Например, P IV - 2.5GHz c 512MB рам памет спокойно ще носи 3-4 CS сървъра. Такъв компютър едва ли струва днес втора ръка повече от 100лв. Остава да подкараш FreeBSD, CenOS, Debian, Archlinux и си готов. Това е безплатно. Counter-Strike отдавна е написан за Linux, остава да добавиш нужните библиотеки и да ги конфигурираш, защото изброените горе системи ги обединява едно, но отвътре се различават. Визирам Linux, защото там всичко е по-просто, по-надеждо и по-изпипано.

..

Визирам Linux, защото там всичко е по-просто, по-надеждо и по-изпипано.

С едно дребно допълнение - на линукс е добре да се пусне RT ядрото да са се осигури по-добра реакция от страна на сървъра

И още 1000+ дребни допълнения :cool: Като RAID, защото четенето е интензивно, мениджмънта на паметта с по-къси буфери и още и още... "Остава да подкара" е интересен похват :)

И още 1000+ дребни допълнения :cool:

Като RAID, защото четенето е интензивно, мениджмънта на паметта с по-къси буфери и още и още...

"Остава да подкара" е интересен похват ;)

За буферите не знам, звучи разумно, но тогава специализирани контролери за offload обработка на дискови и мрежови комуникации е добра идея :)

Ами папал съм я тази попара преди 10-на години. Нали знаеш, вариантите са два - или четеш ръководства, или си чупиш главата с try-n-try. Сега мисля, че има много, много информация от сериозни източници, просто трябва човек с малко професионален опит да седне да чете и да знае какво точно прави.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.