Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Жива" бира! В кой град, къде има?

Featured Replies

Интересува ме, къде в Пловдив се продава така наречената "жива" бира или позната като "нефилтрувана" или "прясна"? Знам, че в Сани продават такава бира, но има ли някое заведение, в което сервират такава? Гугъл дава резултати за София и Стара Загора, но за Пловдив нищо не намирам, затова ако някой знае нека сподели адресите на тази великолепна напитка! Който знае за другите градове къде има, може ако иска да сподели и за тях! Благодаря!

В София има в Битбургерите, Бирария Лучано на Графа и При Яфата, но за там не съм съвсем сигурен, за другите да, щото наскоро ходих и имаше :)

• 2 седмици по-късно...

За първи път чувам за такава бира. Ако някой знае къде се продава такава в Стара Загора да каже :cool: И какво и е различното от нормалната бира?

Ами първо - мътна е Това е бира, при която дрождите не са умъртвени изкуствено след ферментацията, и няма филтрация. По-хубава или по-лоша - това е въпрос на вкус. Различна е. Харесва ми. За пръв път я пих в бирария Трявна (намира се в Трявна), там си я произвеждат, може да се наблюдава и процеса зад големи витрини. След това се вдъхнових да я търся в Бургас, накрая намерих, но нямаше нищо общо на вкус, докарали бяха само мътния цвят. Попитах тук ли я правят - казаха ми "носят я от Пловдив". Да не помислите само че имам нещо против Пловдив! В процеса на търсене обаче попаднах на доста любопитна статия, за съжаление не помня къде, но това което запомних от нея е следното: Живите дрожди имат склонност (и го правят) да се задържат и натрупват в дебелото черво, където продължават своето съществуване по единствения начин, който им е известен - произвеждат алкохол(май от въглехидрати). Крайния резултат е, че ще имате фабрика за спирт в дебелото черво, което едва ли е препоръчително. Но всеки сам си решава, а и от една бира на седмица едва ли ще е фатален ефекта. Ако не съм ви убил ентусиазма за жива бира - наздраве! Но по-добре отскочете до Трявна, поне ще ви хареса повече вкуса :cool:

По-хубава ли е от обикновената бира? Мнения?

Аз съм пил такава бира на Варненско пиво - има само 8 дни трайност и прекрасен вкус.Водеше се непастьоризирано пиво.Но май вече не я правят.
  • Автор

В живата бира е истината! Ето малко повече сведения за нея: ЦЪК ! Истинска жива бира може да се намери само в бирените фабрики, там е най-истинската, но трудно се намира, освен ако нямаш връзки с някой работник оттам! За тази, която я продават в Але Хаус в Пловдив и София само ще кажа, че много малко се доближава до тази, която е наистина жива и от която съм пил! Така че, успех на късметлиите!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.