Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с HDD

Featured Replies

Здравейте, предварително се извинявам ако има подобна създадена тема! Проблема ми е следния имам харддиск Maxtor 120GB , на много години е и един ден просто отказа. Айде да беше отказал напълно,че да ме откаже и мен, но след като го свържа чувам, че тръгва. Ясно ми е, че има проблемни сектори, но немога да ги открия и поправя.Целта ми е да измъкна възможно най-много информация от този хард, защото имах много важни документи.От статии в интернет прочетох, че Flobo Hard Disk Repair и HDD Regenerator са програми,които помагат точно в случаи като моя, но при мен проблема е, че когато свържа харддиска (съответно за 1ви диск слагам друг) компютъра ми не тръгва.Пробвах да стартирам компютъра без харда и да го включа в последствие, но в момента в който го свържа компютъра забива.Ако някой има идея какво да направя за да си спася информацията от харда, моля да пише.

ако информацията тие много ценна има фирми които се занимават с това , но се плаща !

• Автор

ако информацията тие много ценна има фирми които се занимават с това , но се плаща !

Наясно съм, и доколкото знам заплащането е много сериозно. Надявам се в домашни условия да се справя с този проблем.Все пак информацията не си заслужава сума от рода на 800$ както четох в няколко форума.

Наясно съм, и доколкото знам заплащането е много сериозно. Надявам се в домашни условия да се справя с този проблем.Все пак информацията не си заслужава сума от рода на 800$ както четох в няколко форума.

няма такова нещо ! тези са луди бе ! ето тук !
  • Автор

Ами това е крайният вариант, но тъй като не съм много навътре в IT-технологиите реших първо да питам тук дали някой може да ми помогне с идеи.Дано се намерят такива хора, и благодаря за дадената информация!

По спомени, в този ценоразпис пишеше някъде: При опити за връщане на информацията от друг х2 цената". Диагностиката ти е 10-20 лв, отиди 1-во да видят къде е проблема, да ти кажат колко ще ти струва и да си прецениш тези твой документи заслужават ли си парите или ще се мъчиш сам.

пробва ли да потърсиш от някой USB външна кутия за HDD и да видиш тогава да ли ще блокира !

• Автор

пробва ли да потърсиш от някой USB външна кутия за HDD и да видиш тогава да ли ще блокира !

не съм се сетил, ама и не се сещам откаде да си намеря такава ...

В биоса вижда ли се диска?

Вижда се, отчита го като 2ри хард диск, но когато е свързан ми излиза нещо от сорта на HARD DISK DRIVE FAILURE.PLEASE INSERT A SYSTEM DISK
  • Автор

На този, старият, хард има ли инсталиран Уиндоус ? А на новият, който добавяш, пак ли и ма инсталнат Уин?

Има на стария, въпреки че след като ми направи проблем реших да преинсталирам win-a но на 47% от форматирането на Ц-то спря и започна нещо вътре да чатка.А "новия" е пази боже 10GB но си има Win XP, даже в момента съм с него :cool:

Видях, че си писъл, че си задал другия диск като първи, но на мен ми прилича, сякаш компютъра бутва от стария диск. Няма ли възможност да избираш откъде да бутнеш? На някои дъна е с F8, общо взето си пише при стартиране на компютъра. ЕДИТ: Ама ти форматирал ли си го вече? Задай по-малък размер на C дяла, така че да не започва да чатка диска. По-точно задай 40% от стойността, която си задал до сега.

Редактирано от tahumba (преглед на промените)

• Автор

продават се :cool:

Дам, току що намерих една за 50лв. , но не ми се дават с едната "надежда" че ще тръгне.

tahumba и аз отначало си мислех че буутва стария, ама не е така. Свържа ли 2та ми дава HARD DISK DRIVE FAILURE.PLEASE INSERT A SYSTEM DISK . Свържа ли само стария пак същото. Сложа този с който съм в момента и тръгва, дори пробвах да заредя Win и тогава да свържа стария, но тогава компютъра забива. А при положение че нямам никакъв достъп до тоя стария хард, как да му задам по малък размер на дяла ?

Е, как нямаш достъп? Нали пишеш, че като го форматираш на 47% почва да трака? При инсталацията изтриваш този дял, (нали вече си го форматирал и няма информация на него), и създаваш нов, но по-малък. Например ако стария е 100GB, създаваш нов дял 40GB. Инсталираш Win на него и ще видиш дали имаш достъп до него (втория дял, диск D). За по-сигурно си махни 10GB диск.

Дам, току що намерих една за 50лв. , но не ми се дават с едната "надежда" че ще тръгне.

tahumba и аз отначало си мислех че буутва стария, ама не е така. Свържа ли 2та ми дава HARD DISK DRIVE FAILURE.PLEASE INSERT A SYSTEM DISK . Свържа ли само стария пак същото. Сложа този с който съм в момента и тръгва, дори пробвах да заредя Win и тогава да свържа стария, но тогава компютъра забива. А при положение че нямам никакъв достъп до тоя стария хард, как да му задам по малък размер на дяла ?

ето ти един за 20лв. :cool:
  • Автор

Е, как нямаш достъп? Нали пишеш, че като го форматираш на 47% почва да трака?

При инсталацията изтриваш този дял, (нали вече си го форматирал и няма информация на него), и създаваш нов, но по-малък. Например ако стария е 100GB, създаваш нов дял 40GB. Инсталираш Win на него и ще видиш дали имаш достъп до него (втория дял, диск D). За по-сигурно си махни 10GB диск.

Ще пробвам и ще пиша после :cool:

Зарежи тия дялове и пр. глупости ! Постави джъмпера на "новия" хард на Master , на стария на SLAVE ! Дискът с ОС го закачи за първият IDE на дъното, вторият на вторият IDE ! След това опитваш да пуснеш компютъра. Ако не си омазал bootloadera на новия ти диск ( ако си инсталирал Уиндоус на него, като в същото време е бил закачен и стария хард) , компютърът ще тръгне, ще зареди ОС и старият ти диск ще се появи , или поне този дял от него, който не си пипал ( форматирал и прочие). Ако при така подредените джъмпери и дискове по слотовете , старият ти диск не се покаже в Уиндоус ................. или се сбогуваш с него, или го даваш да ти вадят информацията.

Защо ще пипа Master/Slave, след като ще ги слага на различни IDE? Човека казва, че ви вижда в биоса!

Защото ако и дялът на стария харддиск е форматиран на 47% ( условно ги наричам стария и новия диск - старият е повредения, новия е работещият) , то този дял остава активен и Уин се опитва да зареди ОС от него . Още повече, че не е ясно как са конфигурирани дисковете -т.е. дали не са закачени на един кабел и на един слот, както и не е ясно джъмперите им в какво положение са. Не се знае и дали при инсталацията на новия диск, старият не си е бил закачен и той в компютъра. Изобщо - възможно е да се е получило едно голямо мазалои за това компютъра да блокира при опит за старт ! А, идеята да се включва вътрешен харддиск при работещ компютър никак не е приемлива !

• Автор

Значи, имаме резултат... донякъде.Tahumba направих точно както каза, в случая C-то ми беше 12ГБ, сега е 4,5гб и имам на него инсталиран Уин.Поразходих се набързо из харда и си работи за момента, проблема ми сега е че не си пазя драйверите за дъното.Пробвах да пусна и 2та харда, ама пак ми дава SYSTEM FAILURE.PLEACE INSERT INSTALL DISK. Сега съм с новия хард(който ако някой не е запомнил е 10гб :Д ) Ще си потърся драйвери за дъното, инсталирам ги на стария, за който искрено ви благодаря че ми помогнахте да оправя, и ще я карам така, докато не спре на цяло. А утре почвам да си записвам информацията на ДВД дискове! Ако някой има идея как да направя така че да ми вървят и 2та хард диска едновременно да пише!

Аз по-нагоре съм написал как става :) Подреждаш дисковете и джъмперите по хардовете и слотовете, стартираш Уин от новия ти диск, изтриваш дяла, на който ти е ОС на стария ти диск, създаваш го наново и превръщаш същия дял от Primary на Logical. Длед това формат и компютъра ти ще работи с Уин от новия ти диск, а стария, заедно с информацията, ще бъде достъпен в Уиндоус. Или направо форматираш първият дял на вторият ( старият) диск и го превръщаш в Logical. Това при положение, че си направил упражнението с джъмперите и слотовете предварително.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Ами виж какво ти е написал kokomil. С Master/Slave историите запознат ли си?

• Автор

Там е работата че не съм запознат, но май като гледам е време да се запозная.Досега бях в стария хард и инсталирах програмки, започна пак да чатка след което рестарт и обичайното съобщение. :С

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.