Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с LCD TV LG 42 LG 5000

Featured Replies

" месеца след изтичане на гаранцията се появи дефект - в горния край на дисплея - на една трета от екрана -ивици/ според сервиза се нарича "бръм в картината" и е неотстранимо, или ремонтът ще струва колкото нов тв.От LG ме сиктирдосаха, понеже гаранцията е изтекла.Излиза , че съм дал 1799 лв, за нещо, което се разваля за 28 месеца.Има ли други оплакващи се като мен?

Аз имах подобен проблем , но със SAMSUNG.Интересното е , че и при започна да прави проблеми точно след като изтече гаранцията... ПП:При мен имаше изгорели пиксели.

Здравейте, защо не опитате да направите снимка на проблема, да видим все пак за какво става въпрос.

Аз имам подобен случай но с плазма Панасоник. Тя е с 3 години гаранция. 6 месеца след като и изтече гаранцията направи широка вертикална лента, която не работи. След ровене по форумите се оказа че на този модел (42PV600) това им е сериен дефект и ако е в гаранция, сменят панела с читав (който няма и не прави такъв проблем) Естествено аз издухах супата, щото ремонта е по-скъп от закупуване на нов телевизор, което и направих. Всички нови и скъпи поклуци са направени да изкарват малко повече от гаранционния си срок!!!! Имам един стар телевизор JVC, който е на 20 години и всичко му работи, даже и дистанционнто е почти като ново, независимо че е ползван 17 години интензивно.

Във една тема от същия раздел точно затова поспорихме с едни колеги относно марковите телевизори и другите като sahg,neo,elit и др.даже един колега ми даде за пример точно Панасоник и как не се повреждал,абе в днешно време ми кажете има ли нещо сигурно и кое къде се прави нооо вие си знаете ама болката е по малка при 600лв.отколкото при 1600лв.нали а в качеството на картината разлики невиждам, разглобявал съм не малко неща и маркови и не такива но качествено направени китаиски дори турски еми нямат разлика. Успех дано си решиш проблема по безболезнено.

За съжаление (на потребителите) през последните години се оказа, че качеството съвсем не е рентабилно за големите производители при тях усилията са насочени предимно в посока на намаляване на разходите за производство, което значи по-евтини материали, по-евтина работна ръка и тн, също така те нямат интерес от продукт, на който животът му е прекалено дълъг. Разбира се производителите поддържат някакъв стандарт за качество, но просто го поддържат, а имаше времена когато отделни производители налагаха свои вътрешни изключително високи стандарти за качество. И сега има такива, но това са предимно по- малки фирми правещи специални продукти. Пример: най-добрите и качествени телевизори през последните години ги правеше Pioneer- съответно много скъпи продукти, обхващащи много малка целева група от потребители. Преди да прекратят производството, този сегмент беше единственият, от който Pioneer търпят загуби- на сайта им могат да се намерят най различни доклади, отчети към акционерите, които аз имам навика да чета. В един момент се оказва, че единственият продукт, който те правят по-добре от останалите производители им носи загуба, а останалите като car audio или home audio и тн, където продуктите им са на нивото на другите производители ( но има и такива, които правят много по- добри неща от тях в тези сегменти) им носят печалба. За големите корпорации днес е важно да поддържат много дълбоки и широки продуктови линии, да се обхванат колкото може повече целеви групи и това да се случи с възможно най-ниски разходи-както успешно прави най-голямата фирма Самсунг. От което може би сме прецакани ние потребителите и то ние, живеещи в държава като нашата, едва ли един люксембургец ще го заболи толкова, че е дал 1000 евро, та това сигурно е 1/4 или 1/5 от месечната му заплатата.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

• Автор

Здравейте, защо не опитате да направите снимка на проблема, да видим все пак за какво става въпрос.

Ето ви снимка на проблема

За съжаление (на потребителите) през последните години се оказа, че качеството съвсем не е рентабилно за големите производители при тях усилията са насочени предимно в посока на намаляване на разходите за производство, което значи по-евтини материали, по-евтина работна ръка и тн, също така те нямат интерес от продукт, на който животът му е прекалено дълъг. Разбира се производителите поддържат някакъв стандарт за качество, но просто го поддържат, а имаше времена когато отделни производители налагаха свои вътрешни изключително високи стандарти за качество. И сега има такива, но това са предимно по- малки фирми правещи специални продукти.

Пример: най-добрите и качествени телевизори през последните години ги правеше Pioneer- съответно много скъпи продукти, обхващащи много малка целева група от потребители. Преди да прекратят производството, този сегмент беше единственият, от който Pioneer търпят загуби- на сайта им могат да се намерят най различни доклади, отчети към акционерите, които аз имам навика да чета. В един момент се оказва, че единственият продукт, който те правят по-добре от останалите производители им носи загуба, а останалите като car audio или home audio и тн, където продуктите им са на нивото на другите производители ( но има и такива, които правят много по- добри неща от тях в тези сегменти) им носят печалба.

За големите корпорации днес е важно да поддържат много дълбоки и широки продуктови линии, да се обхванат колкото може повече целеви групи и това да се случи с възможно най-ниски разходи-както успешно прави най-голямата фирма Самсунг.

От което може би сме прецакани ние потребителите и то ние, живеещи в държава като нашата, едва ли един люксембургец ще го заболи толкова, че е дал 1000 евро, та това сигурно е 1/4 или 1/5 от месечната му заплатата.

Този отговор като че ли най-много се доближава до истината. Като техник, занимаващ се с ремонт на телевизори почти 40 години, все още не съм си закупил нито плазмен нито LCD телевизор. А защо, някой ще се досети. Не че няма качествени такива, но те се броят на пръстите на едната ръка. Да и сред тях е и "Pioneer' "Beng Oliwsen" но цените им коренно се различават от тези, на нашият пазар. При 2000евро заплата /за месец/ никой няма да се занимава с ремонт на телевизор какъвто и да бил той. Някой тук беше попитал колко струва дисплея на телевизора му защото го беше счупил и посочваше цена на телевизора около 1000 лева. Дисплея е 990 а другото 100. Струва ли си ремонт? И още нещо. Поинтересувайте се по-подробно преди колко време са моделите продавани в България. Защо има толкова промоции, и колко от тях са продадени ей така, след работа в магазина примерно половин година.

" месеца след изтичане на гаранцията се появи дефект - в горния край на дисплея - на една трета от екрана -ивици/ според сервиза се нарича "бръм в картината" и е неотстранимо, или ремонтът ще струва колкото нов тв.От LG ме сиктирдосаха, понеже гаранцията е изтекла.Излиза , че съм дал 1799 лв, за нещо, което се разваля за 28 месеца.Има ли други оплакващи се като мен?

Да, има и то, много хора!

"Аз имах подобен проблем , но със SAMSUNG.Интересното е , че и при започна да прави проблеми точно след като изтече гаранцията...

ПП:При мен имаше изгорели пиксели.

Сигурно са ти ги оправили в серваза и си доволен.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.