Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Добър избор ли съм направил с покупката на принтер

Featured Replies

Здравейте, днес си купих един принтер и понеже съм гола вода в тази област искам да ви помоля за мнения около избора ми. Надявам се, че е добър. Купих ето този пинтер (То е мултифункционално устройство ама за мен си е принтер...): http://www.multirama.bg/product/8740/multifunkts-u-vo-epson-sx125.html Но иначе се колебаех между този: http://www.multirama.bg/product/8152/multifunkts-u-vo-hp-2050.html И този: http://www.multirama.bg/product/5789/multifunkts-u-vo-canon-mp250.html HP-то го нямаше в наличност не взех Canon-а, защото нямаше отделни глави за мастилата. Според мен е тъпо да сменям наново всички цветове само, защото един се е изхабил. За това и закупих EPSON-а.

Редактирано от anonim (преглед на промените)

Колега, честито но не знам какво очакваш, понеже ако някой се изкаже негативно или отправи обосновани критики, ти вече си го купил. :) Иначе истината е в лазерните принтери и мулти устройства, поне моя HP, ми излезе златен и не искам да се разправям с него. Със здраве да го ползваш!

Изборът на принтер винаги зависи от това, за какво ще се използва. За мен мастиленоструйните принтери не са оферта, защото консуматива им е доста скъп. На времето /преди 10 г./ си бях взел Lexmark за около 80 лв., а консуматива му струваше 100 лв., при това за около 200 копия. Супер неизгодно. Сега събира прах под кревата. Фен съм на Kyocera! Защо? Защото барабаните им изкарват над 100 000 копия, достигащи до 140 000. Тонер касетите са за по 6000 копия, при другите обикновено са за 2500-3000 при сходни цени. Т.е. дори и малко по-скъпи като начална инвестиция, във времето се изплащат от консуматива и най-важното, почти не се налага смяна на барабана, което е доста сериозно перо.

Да беше добавил още някой лев и да си беше взел лазарен принтер ! Е черно-бял щеше да е , но поне щеше да ти е рентабилен !

Вече си го купил, та не виждам какъв е смисъла да питаш... Като гледам, колебал си се между 3-те най-евтини устройства. Лошото е, че евтиното излиза скъпо, особено когато се отнася за принтер. Не казваш обаче нито за какво и как ще го използваш, нито бюджета с който си разполагал. Inkjet имах преди десетина години и веднъж съм го зареждал. Подарих го след като си съсипах едни дънки и обувки Levi's накапвайки ги с тонер. Другото е, че не обичам 3в1 устройства. Лично за мен, направил си лоша покупка, аз бих предпочел да се разхождам до първия офис център когато ми трябва да отпечатам нещо пред това, да купя Inkjet 3в1, а и щеше да е по рентабилно. Лошото е, че всичко друго като решение е поне два пъти по-скъпо, но не казваш с колко си разполагал или в бъдеще си можел да спестиш, но като гледам от къде си го купил, нищо чудно да си разполагал с пари и да си се обърнал за съвет към "експертите" от най-скъпия нагъзин за техника в България.

... Фен съм на Kyocera! Защо? Защото барабаните им изкарват над 100 000 копия, достигащи до 140 000. Тонер касетите са за по 6000 копия, при другите обикновено са за 2500-3000 при сходни цени. Т.е. дори и малко по-скъпи като начална инвестиция, във времето се изплащат от консуматива и най-важното, почти не се налага смяна на барабана, което е доста сериозно перо.

Поинтересувах се за цените сравнени спрямо моя цветен лазерен (Canon i-SENSYS LBP5050n) и това, което видях, никак не ми хареса, като нямам предвид началната инвестиция, а цената на консуматива, която вярно че е за 4000 копия, а на моя за 2500 по спомен, но разликата е повече от два пъти...

Хайде да не отваряме темата за Kyocera че мога много да говоря... и то все лоши неща за съжаление...

пълен боклук ...

Това "принтерче" принтира бавно и скъпо, сигурно ще сдаде багажа много бързо.

За следващият път да знаеш, да питаш преди да купуваш иначе пак така ще се получи.

Живко ... това е специално за теб, а и е съвет не само към автора, но и към всички други искащи евтин и добър принтер:

Аз ползвам от доста време Brother HL-5250DN, все още не се е счупил и мога спокойно да го препоръчам. Не е принтер от висок клас, но за хора като мен, които от време на време принтират някоя друга статийка, стига. Консумативите са сравнително евтини (в сравнение с този евтин боклук, който ти наричаш мултифункционално устройство, само барабана е скъп, но въпреки това си заслужава смяната).

http://www.amazon.de/Brother-HL5350DNLTZU1-HL5350DNLT-monochrom-Laserdrucker/dp/B001U0GPLW/ref=dp_ob_title_ce

Хайде да не отваряме темата за Kyocera че мога много да говоря... и то все лоши неща за съжаление...

Лоши неща за Kyocera ... и аз мога да говоря много но нищо нехативно.

Имам 12 Kyocera 1100KX (мрежови варианти, дуплекс варианти), 1x Kyocera KM1650KX, 1x KM4050KX

Поинтересувах се за цените сравнени спрямо моя цветен лазерен (Canon i-SENSYS LBP5050n) и това, което видях, никак не ми хареса, като нямам предвид началната инвестиция, а цената на консуматива, която вярно че е за 4000 копия, а на моя за 2500 по спомен, но разликата е повече от два пъти...

А дали наистина колкото броя копия пише, толкова ще са реално, защото на мастилено-струените това съвсем не е така, ако пише 150, я те изкара 60, я не...

P.S. На един модел на Samsung лазарно м-уство пише че тонера държи 1000 копия, което за лазарен ми се вижда малко.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

А дали наистина колкото броя копия пише, толкова ще са реално, защото на мастилено-струените това съвсем не е така, ако пише 150, я те изкара 60, я не...

P.S. На един модел на Samsung лазарно м-уство пише че тонера държи 1000 копия, което за лазарен ми се вижда малко.

Обикновено ги продават с демо касети, лазерните и другите... Моя го взех по спомен за около 550 лева тогава, с дилърска отстъпка. За около година му свършиха боичките и трябваше да купувам нови, по спомен около 450 лева дадох за пълен комплект, а принтера в момента гледам е малко повече от 400 лева... И пак е по-добре, много качествено печата, аз съм доволен. С малко по-скъпа хартия печата по-добре от качествено списание.

На Samsung за цветен лазерен, пък и за черно-бял, не бих се доверил. За едноцветен ползвам два различни модела на HP и нямам забележки, от цветните на HP имам някакво наблюдение, в един и същи клас с моя, според мен моя е по-добър като качество на печат.

Обикновено ги продават с демо касети, лазерните и другите... Моя го взех по спомен за около 550 лева тогава, с дилърска отстъпка. За около година му свършиха боичките и трябваше да купувам нови, по спомен около 450 лева дадох за пълен комплект, а принтера в момента гледам е малко повече от 400 лева... И пак е по-добре, много качествено печата, аз съм доволен. С малко по-скъпа хартия печата по-добре от качествено списание.

На Samsung за цветен лазерен, пък и за черно-бял, не бих се доверил. За едноцветен ползвам два различни модела на HP и нямам забележки, от цветните на HP имам някакво наблюдение, в един и същи клас с моя, според мен моя е по-добър като качество на печат.

Явно и там излиза "солено" да се подменят касетите...

Явно и там излиза "солено" да се подменят касетите...

Пак е в пъти по-евтино, пък и много е печатано на този принтер... За качеството на печат, според мен просто няма сравнение, в полза на лазерния, разбира се. Не съм сигурен за цената на снимка примерно, колко точно излиза, но дори това не е най-скъпото, като прибавиш и цената на съответната качествена хартия и ламината, но това на каквото и да печаташ го имаш като разход. Сега, с пълните касети предполагам, че за следващите 3-4 години няма да имам проблем. Ако това, което е принтирано на лазерния трябваше да го принтирам на Inkjet, предполагам, че щяха да са няколко хиляди разходите.

Наистина много зависи за какво ще се ползва. Аз преди ползвах мастилено-струен принтер „Канон“ и бях доволен от качеството на принтирането (на български отпечатаното), но като консуматив ми излизаше много скъпо. С времето почнах да отпечатвам все по-рядко и мастилата почнаха да засъхват, с което и качеството падна. Смених го с един лазарен НР СР 1012 и нещата рязко се промениха. Първоначалната инвестиция е много, но после всичко се връща. На мен ми трябва от дъжд на вятър да отпечатвам, но когато ми трябва искам да е веднага и на място. Така, че иначе скъпия консуматив на мен ми излиза евтино. Пак казвам, много зависи за какво му трябва на човек принтер (печатница :cool: ).

Броя копия зависи от плътността на печата и какъв е процента на изпълване на листа. Естествено ако се печатат сложни рисунки с много наситени цветове и почти 100% изпълване на листа, броя на копията ще падне рязко.

Броя копия зависи от плътността на печата и какъв е процента на изпълване на листа. Естествено ако се печатат сложни рисунки с много наситени цветове и почти 100% изпълване на листа, броя на копията ще падне рязко.

Да, това за плътността на печата го знам и повечето копия са дадени за 5%, поне доколкото знам така е за мастилено-струените.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Колеги, благодаря за отговорите. Много съм доволен от качеството на печат върху обикновена хартия. За снимки на гланцирана все още не съм го пробвал, но предполагам ще остана очарован. За сега съм доволен от принтера, но ми прави впечатление, че като не го ползвам известно време (1 седмица да речем) и след като го включа гледам, че мастилата са поне с едно 30% спаднали въпреки, че не е ползван... Това ми е доста странно...

Редактирано от anonim (преглед на промените)

Искам да имам устройство,което ще се ползва основно за вадене на снимки и отпечатване на някоя станица от време на време,трябва ми нещо до 100 лв естествено не очаквам чудеса от към качество но се надявам на прилично качество на снимките,възможно ли е това? Ще го свържа към лаптоп...очаквам съвети..

Искам да имам устройство,което ще се ползва основно за вадене на снимки и отпечатване на някоя станица от време на време,трябва ми нещо до 100 лв естествено не очаквам чудеса от към качество но се надявам на прилично качество на снимките,възможно ли е това?

Ще го свържа към лаптоп...очаквам съвети..

ще ти излезе в пъти по евтино да си вадиш снимките в цифрово фото ! мастиленоструен за вадене снимки излиза безбожно скъпо !

ще ти излезе в пъти по евтино да си вадиш снимките в цифрово фото ! мастиленоструен за вадене снимки излиза безбожно скъпо !

Все пак някакво предложение ще може ли благодаря а и ме интересува дали ще може да се свърже такъв принтер към този лаптоп-

http://laptop.bg/laptops-asus-K70-asus_K70AB_TY018L

Пиша през ограничен акаунт и кирилизатор извинявамс е

• Автор

Писано е и друг път- принтера прави автоматично почистване на главите на определен период.

Е това е хипер, мега малоумно.... То мастилото ми заминава само за някакво си чистене....

Е това е хипер, мега малоумно.... То мастилото ми заминава само за някакво си чистене....

Изобщо не е малоумно, производителите печелят от продажбата на консумативи, а не от самото устройство :guitar11: Начина да ги надхитриш, е да взимаш евтини заместители, стига да има.

Все пак някакво предложение ще може ли благодаря а и ме интересува дали ще може да се свърже такъв принтер към този лаптоп-

http://laptop.bg/laptops-asus-K70-asus_K70AB_TY018L

Пиша през ограничен акаунт и кирилизатор извинявамс е

Не веднъж го препоръчвам, но какво да направя, като съм много доволна- Brother DCP-195C Неоригиналните мастилници са по 7 лв.

Редактирано от eleena1999 (преглед на промените)

• Автор

Не мога ли по някакъв начин да го контролирам това чистене?

Имаш ли на идея с нови мастилници колко снимки ще извадиш а ?! пробвала ли си ?! дори и при 7лв на мастилница цената на снимка в сравнение с цифрово фото е в пъти по-голяма !

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.