Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов телефон (бюджет: 350 лв.)

Featured Replies

Телефона ми, SE C902, сдаде багажа. В края на гаранционния срок е, приеха го за ремонт, но мисля, че ще го направят само да издържи до края на гаранцията... Това не е важно, търся си нов телефон и се чудя на кой да се спра. За сега огледах 3 и ще напиша какво мисля за тях, а се надявам вие да коментирате и да дадете и други предложения. 1. Sony Ericsson Xperia X8- Евтин тъч скриин с андроид, мисля до 2,2 беше последният ъпдейт. Напълно непретенциозен, но интересен телефон. Около 320 лв го гледах в Germanos по спомен. Харесва ми, интересен ми е, но до сега не съм ползвал тъчскриин и не знам до колко ще ми е удобен и практичен, но пък съм го виждал на живо и съм го държал в ръка и останах приятно изненадан от него. 2. Nokia X3-02- Интересен хибрид м/у тъчскриин и физическа клавиатура. Това решава проблема при набирането на текст на тъчскриин-а като добавя и лекотата при ползването му при обикновеният моноблок, но пък е със Флаш система, а не операционна като Андроида... 300 лв в Germanos 3. Sony Ericsson Elm- обикновен GSM, подобен на досегашният ми, като допълнение има Wi-Fi и е нещо на което съм свикнал и не бих имал проблеми при ползването му. Мисля около 260-70 лв да беше? Какво търся? Фен съм на Sony Ericsson, но и Nokia не са лошо. Търся няколко основни неща: 1. Батерия- нека издържа малко повечко! 2. Издръжливост- нещо здраво и сигурно. Май е това. Други екстри като Wi-Fi, интегрирани социални приложения, всякакви такива не са чак от такова значение. Реално телефона го ползвам за разговори и SMS-и и снимки. Също така и музика от време на време, но по-рядко. Бюджета е 350 лв макс за апарат без програма и съм абонат на Globul (да не се налага отключване после). Ще се радвам да чуя и други предложения за телефон, освен тези 3, както и коментар за тези по-горе. Благодаря предварително.

Втория и третия ги имат приятели и честно казано не са лоши модели, но дисплеите им не са достатъчно големи според мен. При Сони-Ериксона има доста ефекти в менютата като при W595, но като цяло си е същото като това в старите модели. Нокията не е лоша, но и малко опростено менюто, трябваше ми известно време да свикна с него, камерата не е лоша. Само от X8 нямам впечатления, 3,2 mpx камера предполагам, че не е лоша (и моята е толкова), но по форумите пишат, че не му е силна страна. Имам тъчскрийн телефон от почти 2 години и още си работи, предполагам че няма да е проблем да издържи още 1-2. Андроида си е голямо предимство, но много по-ефтино ще намериш телефоните в по-малките магазинчета (пак си имат действаща гаранция), мисля че тези в Germanos си сътрудничеха с Глобул и ги кодират. Аз лично ако трябваше да избирам бих взела X8.

Здравей! Аз лично, освен от компютри, се интересувам и от смартфони и се надявам да ти помогна. Имах възможността да ползвам Nokia C3-01, който е другият "хибриден" телефон. Nokia X3-02 е същата, но с различен дизайн на панелите. Не съм доволен. Това, че има тъч, увеличава съвсем малко скоростта на предвижване из менютата, но като цяло не е кой знае какво и съмнителна ползата от тази екстра. Самият телефон си "лети" и работи плавно, алуминиевият корпус (Nokia C3-01) създава усещане за нещо солидно, но без ОС ми се струва осакатен. С малкия дисплей не става за интернет. Sony Ericsson Xperia X8 - също успях да го "докосна". Никак не е лош, а и android ти дава цял нов свят от възможности. От изброените от теб, бих ти препоръчал именно х8. Практичен е става за интернет, скайп и т.н. Sony Ericsson Elm - не съм го ползвал и не мога да кажа нищо, но като го гледам, определено ще е глупост да го избереш пред х8. Да ти каза и за тъч-а. Не се плаши. При мен, като си взех първият такъв телефон, дори нямаше нужда да свиквам. Приятно е, работи се по-бързо, дисплеят е по-голям и е по-удобно. Да не говорим, че наличието на ОС, което е нормално за тъч телефон, дава доста възможности, като различни приложения и "модове" по телефона. В интернет има цели форуми посветени на андроид, дори няколко Български, както и на смартфоните и там можеш да намериш МНОГО неща. Бъдещето е в тъч-а и бих те посъветвал, да си вземеш такъв телефон. Ако си навит на телефон втора употреба - кажи, защото можеш да намериш доста по-добри неща, при това запазени, мога и да ти помогна при избора. За 300-350 лева можеш да си намериш запазени Sony Ericsson XPERIA X1 (но той е от 2008), Motorola Flipout, Motorola DEXT, Motorola Backflip. И това са все телефони със хардуерна QWERTY клавиетура.

Мога да кажа само , че Х8 е добрият избор ! Аз съм с Х10 и съм много доволен ! Все още не излязъл за тях Android 2.2 , но се очаква скоро да се появи Публикувано изображение

• Автор

Значи ще се спра на X8. Даже го намерих във SKY за под 300 лв.- SONY ERICSSON Xperia X8 - 298.92 лв. За съжаление е заключен за M-Tel... А аз съм абонат на GLOBUL. Благодаря на всички.

Бих препоръчал LG GT540 Optimus - мой приятел има такъв от около година и е доста доволен, а самият телефон е по-евтин, отколкото би следвало да бъде - примерно защото не са много телефоните с такъв дисплей за тези пари - еквивалентни модели на HTC и Samsung са с QVGA дисплеи, които ще са ръбати до немай къде.

Бих препоръчал LG GT540 Optimus - мой приятел има такъв от около година и е доста доволен, а самият телефон е по-евтин, отколкото би следвало да бъде - примерно защото не са много телефоните с такъв дисплей за тези пари - еквивалентни модели на HTC и Samsung са с QVGA дисплеи, които ще са ръбати до немай къде.

X8 е с капацитивен дисплей, което е по-добре.

Аз си взех Х8 декември месец и съм много доволен, но батерията му издържа 4-5 дена най-много, защото все пак е смартфон, пък и за да издържа толкова тряя да изключиш доста неща, инъче телефона е много добър, а и андроид е една от най-добрите ОС, а в маркета ще намериш много игри и приложения-инъче си има всички екстри-3G, WiFi, GPS и др-отначало батерията ми падаше за 1-2 дни, но после като прочетох тук там-изключих 3G-то, фоновите данни, намалих яркостта и сега батерията ми издържа много повече, аз го взех от глобул за 230лв с програма, ако искаш ми пиши на ЛС или скайп, да ти разясня повече за телефона или хвърли едно око на пълното ревю на телефона или БГ ревюто но тези ревюта са правени преди да излезе версия 2,1 за андроид

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Забелязал съм, че тук много често когато даден проблем бъде решен и потребителя не казва как точно и тн. По-активен съм в техническата част. Та се чувствам длъжен да си изкажа личното мнение: Вчера го закупих от Глобул за 240 лв. Бях забравил, че ми предстои подновяване на договора и го взех като бонус към новият договор на тази цена. Доволен съм от него. Оказа се, че макар и малък дисплея, пак се пише удобно на него на QWERTY клавиатурата. Ползвам си домашният Wi-Fi, но все още не знам как да задам приоритет- демек как да го означа, когато има Wi-Fi да ползва него, а не GPRS-a. Инсталирах си игри и приложения от Android Market и всичко е идеално. Доволен съм и за парите които дадох, не мисля, че може да се измисли нещо по-добро. Отново благодаря на всички за мненията и съветите. Когато го ползвам повечко време ще пиша за батерия и други впечатления, ако не забравя.

• 3 седмици по-късно...

quickJO, направил си правилния избор, аз се чудя между Sony Ericsson X8 и Nokia C6. Сега да не те разочаровам, ама нали си наясно, че Х8 няма светкавица, автофокус и зуум :) , въпреки това телефона го предпочитам заради Андроида

• Автор

Наясно съм. Бях наясно и преди да го купя. Бях прочел някое и друго ревю. Ето ти няколко снимки да видиш качеството на Xperia-та: Снимка 1, Снимка 2, Снимка 3. При мен обаче се получи нещо друго...

...но до сега не съм ползвал тъчскриин и не знам до колко ще ми е удобен и практичен...

Това от което се притеснявах. Лично за мен се оказа не много удобен тъчскриина, някак си не мога да свикна с това... Нищо против телефона добър е, особено за парите си е чудесен избор, но просто лично аз не мога да свикна с тъчскриин технологията и се замислям да си се върна към обикновеният телефон...

[+] Да добър е, особено за интернет браузвъне и приложения, иначаче и аз досега съм нямал тъч скрийн и не ги харесвах, но заради приложенията и някои игри за тях се запалих...

Добри са снимките, дори и снимката на страницата :) А на малко по-тъмно снимките много некачествени ли са? http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.