Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настройка на EasyCAP за прихващане на видео - ПРОБЛЕМ

Featured Replies

Здравейте.

Закупих си устройство за прихващане на видео от телевизора. Казва се EasyCAP и е закупено от тук. Направил съм малко снимки, за да обясня нагледно какъв е проблема. Да започваме.

Ето така изглежда:

Публикувано изображение

Ето и по-близа снимка за да се види какво пише на кабелите:

Публикувано изображение

Завъртях си телевизора за да проверя кое как се свръзва. Ето това има отзад:

Публикувано изображение

Ясно се вижда какво има, само, че кабелите на могат да влязат в телевизора по този начин:

Публикувано изображение

Отидох до Технополис и си купих преходник мъжко към мъжко. Изглежда така:

Публикувано изображение

Ето и какво пише по кабелите на преходника:

Публикувано изображение

Вързах преходника към другите кабели:

Публикувано изображение

Включих EasyCAP към USB-то на компютъра ми:

Публикувано изображение

След това другите накрайници от преходника ги включих към телевизора по цветове. Само, че за видео кабела нямаше съответен цвят:

Публикувано изображение

Аудио кабелите R и L ги включих на правилните места в телевизора. Но не знам защо има 3 различни отвора (не знам как се казват, прощавайте) на телевизора, които уж са за видео. Вижте пак снимките. Пробвах го и в трите места - нищо не става. Когато стартирам програма за capture не прихваща нищо - ни аудио, ни видео.

Моля дайте някакви насоки. Къде бъркам? Телевизора ми е сравнително нов LG 32' LCD. Ако някой друг е работил с това устройство нека сподели.

Не съм ползвал такова устройство, но ми прави впечатление, че се опитвате да го включите към входа (IN) на телевизора.

Което е погрешно. Трябва да го включите към изхода (ако има такъв на ТВ).

IN e за свързване на DVD Player, VCR, и т.н. По този начин имате картина и звук която идва от DVD плеъра, например.

Погледнете в ръководството, за какво е точно устройството и как точно се свързва.

Едит: След като се информирах от мрежата: Опцията на устройство е за прихващане на сигнал (видео и аудио) от VCR ((видео плеър), за прехвърляне на видео касета (аналогова) на компактдиск (цифрово), например.

С една дума свързвате го към видеото (с буксите), а др. край към компютъра (USB)

П.П. За да прихванете сигнал от телевизора, не мога да кажа как точно как ще стане.

Най Вероятно през SCART буката (ако има не нея изход) и преходник Scart към камбанки.

Но не съм сигурен, че ще се получи "номера".

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Не включваш правилно устройството и няма как да прихване сигнала от телевизора.За да стане това ти трябва скарт кабел,които може да ти изкара сигнала от ТВ.Т.е скарта да има входове и изходи камбанки или общо 6 бр.(аудио-ляв и десен и видео)съответно вход и изход.И провери в упътването на телевизора дали има възможност да изкара сигнал през скарт буксата(аудио и видео)

Сега първо да си ви призная че съм малко зле с българския относно наименованията на буксите на български. Значи няма да се плашиш. И под двата ти скарта са нарисували стрелкички че са двупосочни  т.е. имаш и изход на видеото което ти трябва за жълтия чинч. Най-елегатния начин е да си купиш преходник който от четвъртития скарт ще ти изкара сигнала за видеото. А може и вече да имаш такъв ако си купувал видеокамери или фотоапарати, понякога дават с тях подобни джаджи, поразгледай из кутиите им. Ако няма от къде са ки купиш лесно и бързо преходник, тогава взимаш един евтин скарт кабел с двата мъжки правоъгълни накрайници и от него ще си изкараш сам от кабелчетат видео сигнал. За целта ти трябва една схема показваща кои краченца от скартовите отговарят на видео изход. И ги режеш тия две кабелчета и ги връзваш за отрезан кабеч с мъжки чинч, като ги изолираш с каквото ти падне, може и с тиксто или лекопласт ако нямаш изолирбанд . Можеш да слошиш плоска пръчка от сладолед между двата кабела за успокоение на духа че няма да ти прави късо между двата. Можеш да ми вярваш че ще стане. Правил съм го тоя номер със взимане на сигнал точно от телевизор. Само че е било изпипано майсторски де. Остава компютърът ти да е достатъчно новичък зъ да върви всичко гладко.

Редактирано от Белгиец (преглед на промените)

И не на последно място, тази машинка работи трудно с Windows 7. Трябва да е EasyCap+. Именно това "+" е важно - те в e-bay си го описват хората!

• Автор

Благодаря ви на всичките за отговорите. Закупих си всичко необходимо, включих го - но за съжаление качеството е отвратително. Принципно няма специален софтруер с който да работи устройството. Може да работи с всичко, което поддържа Capture. С някои програми докарвам поне видеото свястно, но аудиото е лошо - много лошо. Дали може да се дължи, че съм по Win7 ?

Бъди сигурен, че е точно заради 7-цата! Аз бях взел от един колега същото за проба - да видя дали си залсужава и се блъсках сума време. Накрая се порових в нета и разбрах, че има разлика. И при мен проблемът беше точно с лошото аудио, иначе видеото ставаше. Виж обявите в E-BAY хората изрично споменават за тез които са с "+", че са съвместими с Уин 7 и са малко по-скъпички!

• Автор

Бъди сигурен, че е точно заради 7-цата! Аз бях взел от един колега същото за проба - да видя дали си залсужава и се блъсках сума време. Накрая се порових в нета и разбрах, че има разлика. И при мен проблемът беше точно с лошото аудио, иначе видеото ставаше. Виж обявите в E-BAY хората изрично споменават за тез които са с "+", че са съвместими с Уин 7 и са малко по-скъпички!

Много ти благодаря, колега. Ще си сложа едно XP за момента, няма начин :-) По-нататък ще помисля и за по-новият вариант на джаджата. Просто не съм знаел. Като го пробвам ще пиша какво е станало.

btw някой да го е пробвал под убунту?

• 2 седмици по-късно...

Тук намерих няколко линка към драйвъри и енкодери (предполагам с тях се записва видео и аудио потока).

Може да ги погледнете, ако Ви се занимава още със устройството.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.