Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да оптимизираме сайта си, за да напредне в Google и другите търсачки!

Featured Replies

Здравейте,

По-изчетох така доста темички, и почти във всяка една, всеки пита, за "директории" "линк билдинг" "СЕО" и т.н..

Е сега ще Ви помогна малко.. :)

Така... Започваме..

Преди да си купите домейн и всичко, трябва да си намерите ключова дума за сайта!

Лично аз ползвам Google Keywords Tool

Намирате си прилична ключова дума, която няма много "Competition" И не милиони търсения на месец.. (гледайте около 5000, така ще е най-добре за начинаещи..)

Второ.. Закупувате си домейн.. Постарайте се домейна да ви съдържа ЧАСТ от ключовата дума.. (ако съдържа цялата, ще е СУПЕР)

Трето.. <title> на сайта трябва да не е много голям, и да съдържа 1-2-3 пъти максимум ключовата дума(2 пъти е най-добре)</title>

Четвърто.. Съдържанието на сайта Ви трябва да е УНИКАЛНО и интересно, за да може бързо да се индексирате.. Google Обожава блогове, свежи статии.. Не копирайте съдържания от други сайтове!!!! Те се водят дубликати и няма да ви помогнат ИЗОБЩО, а напротив.. ще ви навредят само..

Пето.. След като вече сте завършили със сайта, трябва да направите ЛИНК БИЛДИНГ.. За тази цел трябва да си пуснете сайта в директории и социални мрежи :)..

Списък на социални мрежи (ГЛЕДАЙТЕ ДА СА Dofollow)(Какво е Dofollow и nofollow..)

Списък на директории

Форуми.. (Правете регистрации във форуми и си сложете сайта в подписа!И пишете няколко НЕ НЕ НЕ СПАМ ПОСТОВЕ.., ами няколко ПОЛЕЗНИ поста..)

(Прикачих файл, със директории които не изискват чакане на одобрение на линковете.. може да ги ползвате :))

Повече информация относно директории и СЕО, може да намерите тук

Това е само една десета сигурно от оптимизирането на сайта, но все пак е начало! Останалото.. в Google :)..

Направих темата с цел да Ви дам малко директории в които да си пуснете сайта, да ви се изкачи малко в гуугъл..

Пожелавам Ви успех с оптимизирането на сайта!

Ако не можете да си оптимизирате сайта, намерете човек, който ще го направи вместо вас.. :) Естествено срещу заплащане :)

Надявам се да съм помогнал малко :)

Поздрави,

Симеон Тонев

Създател на Онлайн флаш игрички!

Браво ! Страхотна тема :)

• 2 седмици по-късно...

Аз бих искал да попитам, къде следите класирането на сайта си в Google.bg? 

• 3 седмици по-късно...

Да там го следя, но в нов таб, като независим потребител, за да не се влияе от досегашните ми влизания.

• 2 седмици по-късно...

Искам да оптимизирам Този саит може ли някои да ми помогне? Ще съм много Благодарен www.alexx.alle.bg

Искам да оптимизирам Този саит може ли някои да ми помогне? Ще съм много Благодарен www.alexx.alle.bg

Защо не опитате със собствен домейн и хостинг да изградите сайта?

Alle.bg не е лош вариант, но когато става дума за бизнес е много по-добре да е собствен домейна.

Ако си купа домеин по добре ли ще е за на пред в гоогле?

Собствен домейн е възможно най-добрата опция за всеки сайт. Рейтингът и доверието у един сайт се градят на първо място чрез домейна.

В посочения по-горе пример alle.bg е основния домейн, а alexx е поддомейн, който е част от основния домейн.

• 4 седмици по-късно...

Ето и една доста подробно описана статия за факторите, които влияят за класирането на сайт в Гугъл - http://bgseo.eu/top-200-ranking-factors-google/

Статията показва тоталната неспособност на автора й да синтезира информация - 201 фактора!!! :doh:

Статията показва тоталната неспособност на автора й да синтезира информация - 201 фактора!!! :doh:

Отговорът показва тоталната неспособност на коментиращия да чете и разбира написаното  ;)  Както в самата статия пише, цитирам:  "Със сигурност това не е целия списък...Ще се радвам, ако заедно успеем да допълним този списък, и във времето се превърне в ценен ресурс на всички в SEO бранша и на интернет предприемачите като цяло."

Отговорът показва тоталната неспособност на коментиращия да чете и разбира написаното  ;)  Както в самата статия пише, цитирам:  "Със сигурност това не е целия списък...Ще се радвам, ако заедно успеем да допълним този списък, и във времето се превърне в ценен ресурс на всички в SEO бранша и на интернет предприемачите като цяло."

Ти май наистина не разбираш за какво става въпрос. ;)

Когато пишеш статия на такава тематика, се предполага да групираш и синтезираш информацията - т.е. тези 201 фактора да ги унифицираш до 10-20. Или казано с други думи, да можеш да отделяш съществената информация. Ама нали и пишман SEO специалистите трябва да си намерят клиенти, та защо да не напишат 200+ фактора.

Между другото, гугъл енджинът използва алгоритми за машинното обучение, които работят точно на принципа на унифициране.

Ти май наистина не разбираш за какво става въпрос. ;)

Когато пишеш статия на такава тематика, се предполага да групираш и синтезираш информацията - т.е. тези 201 фактора да ги унифицираш до 10-20. Или казано с други думи, да можеш да отделяш съществената информация. Ама нали и пишман SEO специалистите трябва да си намерят клиенти, та защо да не напишат 200+ фактора.

Между другото, гугъл енджинът използва алгоритми за машинното обучение, които работят точно на принципа на унифициране.

Аз много добре разбирам за какво иде реч, смея да твърдя, че знам какво значи глагола "синтезиране" :) Но поради факта, че този пишман SEO специалист, се опитва да събере максимум фактори, целта му далече не е на този етап да унифицира, синтезира или групира факторите. Абсолютно сигурен съм, че всеки SEO гуру, ще потвърди колко много различни варианта на унифициране могат да се направят. От най-простото деление на вътрешни и външни фактори до много по-синтезираното в няколко десетки групи по важност, то синтезирането може да бъде наистина направено. Но кой ли е този вариант на унифициране, който ще е безпогрешен за разбиране на всеки интересуващ се, едва дали аз и ти ще можем да кажем. Най-важното към момента е да се съберат максимум фактори. Най-елементарното и лесно нещо е да се редактира след известно време информацията и да бъде синтезирана. Статията не е за едно четене, а и в България на пръсти се броят сайтовете, които се опитват да оптимизират на максимум сайтовете си.

Нека не опорочаваме темата. Ако някой има предложение - нека пише :)

• 2 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.