Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със свързване към wifi

Featured Replies

С Windows XP professional съм, със serice pack 3, преинсталирах го наскоро, но имам проблем с безжичната връзка към какъвто и да е рутер. Не разпознава рутерите, wifi адаптора е MSI 802.11g MiniPCI Wireless. Като му дам repair ми изписва wireless network unavailable. Как да си помогна, благодаря Ви предварително. А вързан с мрежовият кабел, интернета си работи безпроблемно....

Редактирано от tigarle (преглед на промените)

С Windows XP professional съм, със serice pack 3, преинсталирах го наскоро, но имам проблем с безжичната връзка към какъвто и да е рутер. Не разпознава рутерите, wifi адаптора е MSI 802.11g MiniPCI Wireless. Като му дам repair ми изписва wireless network unavailable. Как да си помогна, благодаря Ви предварително. А вързан с мрежовият кабел, интернета си работи безпроблемно....

А инсталиран драйвер за адаптера имаш ли? Давай по точни отговори, за да можем бързо и точно да отговорим.

Погледни тук, ако нямаш драйвер и винаги пиши точно модела на изделието. "MSI 802.11g MiniPCI" не е само това, нали?

http://www.wireless-driver.com/msi/

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

А инсталиран драйвер за адаптера имаш ли? Давай по точни отговори, за да можем бързо и точно да отговорим.

Погледни тук, ако нямаш драйвер и винаги пиши точно модела на изделието. "MSI 802.11g MiniPCI" не е само това, нали?

http://www.wireless-driver.com/msi/

Къде ли не се рових в Everesta, но не открих тъй необходимите ми букви и цифри след надписа "MSI 802.11g MiniPCI", но ще пробвам и двата драйвера, които са на страницата да видя дали ще подкарам нещата. Къде да погледна за цялото изписване, в биоса? Благодаря ти предварително

Къде ли не се рових в Everesta, но не открих тъй необходимите ми букви и цифри след надписа "MSI 802.11g MiniPCI", но ще пробвам и двата драйвера, които са на страницата да видя дали ще подкарам нещата. Къде да погледна за цялото изписване, в биоса? Благодаря ти предварително

Няма да ми благодариш, но огледай внимателно адаптера. във всеки случай не е първият от фотографията, която ти прилагам отново.

Когато си купил адаптера, към него са ти дали и диск със драйвера, но навярно както всеки, не го пазиш!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Няма да ми благодариш, но огледай внимателно адаптера. във всеки случай не е първият от фотографията, която ти прилагам отново.

Сега в момента се опитвам да инсталирам средният, но нещо не вървят нещата :(

Сега в момента се опитвам да инсталирам средният, но нещо не вървят нещата :(

Сваляш адаптера от слота на компа. Изчистваш регистрите, после правиш инсталацията с инсталатора, който ще те води. Като свърши инсталацията, ще поставиш адаптера отново във слота на компютъра и в систем трея трябва да получиш съобщение, че е открит нов хардуер. Изчакваш, за да го опознае, после рестарт на компа и си готов. Ама извинявайте приятели, но основни неща за компютъра трябва да се знаят от всеки.

Сваляш адаптера от слота на компа. Изчистваш регистрите, после правиш инсталацията с инсталатора, който ще те води. Като свърши инсталацията, ще поставиш адаптера отново във слота на компютъра и в систем трея трябва да получиш съобщение, че е открит нов хардуер. Изчакваш, за да го опознае, после рестарт на компа и си готов. Ама извинявайте приятели, но основни неща за компютъра трябва да се знаят от всеки.

Аз пък съм на мнение, че трябва вече да се иска свидетелство за правоуправление на РС :)

Не може куцо, кьораво и сакато да си купува комп, да преинсталира веднага ОС и да става хакер автоматично !

• Автор

Пробвах и с втория и третия драйвер, но пак стой иконата неактивна, и не иска да намери рутер в обхвата си. Аз съм с лаптоп MSI Megabook M670 (MS-1632).

• Автор

Ако въобще е това чудо, има драйвери на сайта за wireless?

точно от тук си дръпнах драйвера за wireless "msi Wireless Lan_6833B/6855C" , инсталирах го, иконата се появи но е със хиксче и неможе да разпознае рутера, изписва ми, че няма безжична връзка в района.
Това си е стрелба на сляпо, ако искаш пробвай, може да помогне, или много хора да се смеят какво съм предложил :)

точно от тук си дръпнах драйвера за wireless "msi Wireless Lan_6833B/6855C" , инсталирах го, иконата се появи но е със хиксче и неможе да разпознае рутера, изписва ми, че няма безжична връзка в района.

А случайно да се сети, че първо трябва да активираш wireless-а от копчето? Огледай се или има отделно копче или е на някои от функционалнитре бутони.
  • Автор

А случайно да се сети, че първо трябва да активираш wireless-а от копчето? Огледай се или има отделно копче или е на някои от функционалнитре бутони.

да и това го пробвах, гледах в интернет за грешки при този модел лаптопи и там беше опоменато за бутона и това да се погледне. Сега намерих още един драйвер, но прърво ще сваля адаптора и ще почна всичко стъпка по стъпка...

Аз съм тъп и не мога да разбера, адаптер за wi-fi, закачен към лаптопа ли се опитваш да подкараш, или вградения в лаптопа се опитваш да подкараш?

да и това го пробвах, гледах в интернет за грешки при този модел лаптопи и там беше опоменато за бутона и това да се погледне. Сега намерих още един драйвер, но прърво ще сваля адаптора и ще почна всичко стъпка по стъпка...

Чакай сега малко, нали проблема беше, че не можеш да се свързваш(не намираш рутери), какви са тея драйвери дето постоянно ги сменяш. Дефинирай по-точно проблема. Доколкото помня, копчето за Wireless-а свети два цвята - син при разрешен и червен при забранен Wireless:

Публикувано изображение

ЕДИТ: проверих, на този модел не свети копчето, а има отделна лампа(диод) отпред вдясно, при другите лампи.

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

• Автор

Чакай сега малко, нали проблема беше, че не можеш да се свързваш(не намираш рутери), какви са тея драйвери дето постоянно ги сменяш. Дефинирай по-точно проблема. Доколкото помня, копчето за Wireless-а свети два цвята - син при разрешен и червен при забранен Wireless:

Публикувано изображение

ЕДИТ: проверих, на този модел не свети копчето, а има отделна лампа(диод) отпред вдясно, при другите лампи.

а може и да е от бутона, драйверите са си коректни, като натискам бутона за wifi, диода не светва, но се сещам, че преди време точно там беше заливан лаптопа, а аз тези копчета не сум ги използвал до сега освен старт бутона, нямал съм и wireless до сега...

• Автор

System Control Manager за твоя лаптоп би трябвало да може да активира wifi и без бутона.

Успях със System control manager, благодаря на всички за отговорите и за помоща, която ми оказахте, лек и спорен ден

Защо ли ми се струва, че или някой не знае какво говори или предава спомени на слушатели ? Разреши проблема със System Control manager-a, като включи безжичната мрежа ли ?! А преди това (без включена безжична мрежа) виждаше рутърите, а не можеше да се свържеш - хайде бе! И един мармот завиваше станиола...

Защо ли ми се струва, че или някой не знае какво говори или предава спомени на слушатели ?

Разреши проблема със System Control manager-a, като включи безжичната мрежа ли ?!

А преди това (без включена безжична мрежа) виждаше рутърите, а не можеше да се свържеш - хайде бе!

И един мармот завиваше станиола...

Хм, сигурно не чета правилно, щото това подчертаното никъде не го прочетох :)

Хм, сигурно не чета правилно, щото това подчертаното никъде не го прочетох :)

Не разпознава рутерите

• Автор

Защо ли ми се струва, че или някой не знае какво говори или предава спомени на слушатели ?

Разреши проблема със System Control manager-a, като включи безжичната мрежа ли ?!

А преди това (без включена безжична мрежа) виждаше рутърите, а не можеше да се свържеш - хайде бе!

И един мармот завиваше станиола...

Никъде не съм писал, че виждам рутера с проблемният лаптоп, напротив проблема си беше, че лаптопа не засичаше никакъв рутер и се оказа, че е точно от бутона за вкючване на wifi-то, но самото копче се оказа, че не функционира и чрез managera успях да го вкюча.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.