Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Привет, днес сутрина си взехме LG DVX582H DVD. В магазина го пробвахме, вади субтитрите на малък телевизор перфектно. Като се прибрахме и свързахме, на 20 инчов телевизор изглеждат супер малки. Някаква идея как мога да ги увелича? Благодаря ви предварително....

В магазина какъв филм сте пробвали (DVD или DIVX)? Защото ,ако сте пуснали DVD, (излизат големи субтитри) а сега опитвате с DIVX, (субтитрите са в отделен файл от филма), може това да е отговора на въпроса Ви. Доста модели DVD-плеъри, показват малки субтитри при възпроизвеждането на DIVX филми! Проверете в ръководството, дали има опция за увеличаване размера на субтитрите.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

• Автор

В магазина какъв филм сте пробвали (DVD или DIVX)?

Защото ,ако сте пуснали DVD, (излизат големи субтитри) а сега опитвате с DIVX, (субтитрите са в отделен файл от филма),

може това да е отговора на въпроса Ви.

Доста модели DVD-плеъри, показват малки субтитри при възпроизвеждането на DIVX филми!

Проверете в ръководството, дали има опция за увеличаване размера на субтитрите.

DIVX от флашка пуснаха в магазина. Казаха в магазина, че няма опция за корекция на големината, но няма нужда защото бяха достатъчно големи (да кажем от 15 инча телевизор и 5 метра разстояние се виждаха перфекто), а сега са изключително малки на телевизора в нас. И на DVD и на DIVX пробвахме, няма разлика.... Затова питам тук. В упътването нищо не пише

DIVX от флашка пуснаха в магазина. Казаха в магазина, че няма опция за корекция на големината, но няма нужда защото бяха достатъчно големи (да кажем от 15 инча телевизор и 5 метра разстояние се виждаха перфекто), а сега са изключително малки на телевизора в нас. И на DVD и на DIVX пробвахме, няма разлика.... Затова питам тук. В упътването нищо не пише

Обикновено при възпроизвеждането на DVD филми и DIVX филми, на първите почти винаги размера на субтитрите е по-голям (освен, ако DVD филма е направен с малки субтитри)!

Ако сте гледали филмите на подобен размер телевизор (както в магазина така и у дома), не би трябвало да има голяма разлика,

при показването на субтитрите. :)

• Автор

Така е... Може ли да се оправи? ... или трябва да хода да избирам друг... Просто този модел ми хареса и ми казаха, че досега са нямали проблеми с LG...

Така е...

Може ли да се оправи? ... или трябва да хода да избирам друг... Просто този модел ми хареса и ми казаха, че досега са нямали проблеми с LG...

Опитайте с различни типове субтитри на DIVX филми: .srt и sub.

Погледнете пак, менюто на DVD –плеъра, да не сте пропуснали нещо относно големината на субтитрите.

Ако телевизора Ви е 4:3, погледнете в менюто на плеъра и го настройте картината да е 4:3.

Ако е широкоекранен (16:9. 16:10), пак в менюто на плеъра, настройте картината да е 16:9.

П.П. В крайна смета ,ако не се увеличават субтитрите, най вероятно или плеъра е дефектен (което ме съмнява) или толкова му са

възможностите за визуализиране на субтитри (показва ги малки). И в такъв случай може да си изберете др. DVD-плеър.

• Автор

Ами аз не намирам, затова пиша тук...

Ами аз не намирам, затова пиша тук...

Какво не намирате?

Както писах по-горе в зависимост какъв Ви е телевизора (16:9, 4:3), настройте DVD плеъра по него (във менюто на плеъра)

Погледнете книжката (ръководството) на DVD плеъра, ако незнете къде се настройва картината (16:9, 4:3).

След като направите тази настройка, ако още Ви показва малки субтитри, може да смените DVD-плеъра за друг,

ако желаете.

П.П.Мисля, че достатъчно ясно съм го написал.

• Автор

Не намирам опция, която да промени нещата. Пробвах няколко пъти и с настройка на картината, не помогна. Ръководството е напълно стандартно, нищо конкретно не пише в него. А пък за субтитри се споменава само как да се пуснат на съответния език.

Не намирам опция, която да промени нещата. Пробвах няколко пъти и с настройка на картината, не помогна. Ръководството е напълно стандартно, нищо конкретно не пише в него. А пък за субтитри се споменава само как да се пуснат на съответния език.

В такъв случай се обърнете към магазина (от който сте закупили плеъра), и обяснете за проблема.

Може да Ви го сменят или да си изберете друг евентуално.

Във магазина същия филм ли пускахте или е търговски трик със вградени субтитри ? Аз от 2 години ползвам същия , но не мога да се оплача от малки субки , гледам го на 32 инча и са идеални а на село имам световно известната марка НЕО там положението е плачевно - малки субки и не ги виждам от 2 метра на 21 инча телевизор - решението е само редактиране на субтитрите с главни букви - пробвай и ти и ако ти харесва

• Автор

Ами не мога да кажа дали да били вргадени, за жалост. Просто не видях. А като големина са около 3/4 от нормалните субтитри, както се пускат по каналите. Аз свикнах вече с тях (днес няма да се става от телевизора), но мама и тати са малко кьорави и не съм сигурен дали ще виждат добре. Няма ли начин да станат по-големи буквичките ?

Редактирано от kai_99 (преглед на промените)

Този модел няма , някои модели имат за смяна на цвета а за смяна на големината поне аз не зам да има . На някои се префлашва фирмуера за да станат по големи субтитрите и някой други поправки . Не съм зяпал скоро по моделите , възможно е да са направили вече и такива :) Но пробвай това с главни букви - има лек ефект

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.