Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра ми загрява !

Featured Replies

Здр-те на всички преди 3-4 месеца си купих чисто ново, охлаждане на процесора но неска забелязах когато играя фифа температурата, на процесора достига 50 градуса. Веднага сложих нова термопаста температурата на процесора, падна само с 1 градус и е 49 преди с страрото ми охлаждане, компа се изключва ше сам от температурата на процесора нз що пак така става някфи идей. ??? ето ги и характеристиките на компа: Уиндоус 7 ултимате,2 ГБ рам памет,Видео карта Nvidia geforce 9500 GT (512 МБ) и процесор AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+ 2.59 GHz Нз от какво става така затова ще съм ви благодарен, ако ми помогнете.

Редактирано от ex7azyy (преглед на промените)

• Автор

Почистих целия компютър захранване,процесор,охлаждане сичко но пак е така !!!

Този процесор е с критична температура 71 градуса, твоят работи на 50 под товар. Вижда ми се нормално. Наясно си, че твърде много или твърде малко термопаста води до повишаване на температурите. Да не би случайно да си прекалил? И какъв е охладителя?

• Автор

С това охлаждане съм, ----> http://unexbg.com/index.php/komponenti/fan/cm-hyper-101-pwm-universal.html ------> и сложих някаде толкоз термопаста ама не точно толкова де +/- снимка с термопастата ------> http://dox.bg/files/dw?a=2122f6566b

Температурата ти е напълно нормална. Нямаш повод за притеснения :rolleyes:

• Автор

Ама се притеснявам пак да не започне да ми изключва през 5 мин. като миналата година лятото и зимата когато климатика работеше !

При тези темепратури няма да започне да изключва ( поне не и заради процесора )

• Автор

Забелязах и друго когато не правя нищо температурата на процесора е 34-38-39 когато правя нещо например: съм в скупе,факебоок и се качват до 40-43 но тая фифа нз достига до 49-50 не съм видял когато играя цс колко е ама цс-ес-а е слаб да не е от уиндоус-а да товари нещо ????

Е кое е неприемливото за теб в случея ?

• Автор

ми ддз...... притеснявам се пак да не започне с изданките като преди лятото когато е топло и зимата когато климатика работи ....

Критична температура: 71 градуса - това ще рече че на тази температура ще изключи. Твоя температура: 49 градуса - това под товар! Което значи, че имаш още 22 градуса буфер! Ти какво искаш? Времето се затопля, нормално е температурите да тръгнат нагоре и на компонентите. 34 градуса покой е добре, 49 под товар също е добре. Все пак колкото повече се натоварва компютъра, толко повече работи процесора и той отделя повече топлина. Игрите си искат ресурс... За охлаждането не е важно само охладителят ами и въздушният поток в кутията. И не на последно място- самият процесор ти е горещ... (по спомени) тази серия си работят на по-високи температури и им викаха преди вместо Атлони- Котлони.... Място за притеснение няма. Температурата на всички ни се вижда нормална.

• Автор

Ахам разбрах благодаря на всички за помоща а и въздушния поток нз как ми е смис имам само 1 вентилатор на задния капак и съм отворил страничния капак !

Да вземеш да почетеш малко ли? ВИЖ ТУК!!! Най-голямата грешка е да отвориш капака, защото компютъра ще се задръсти с прах и после трудно се чисти...да не говоря, че за последните 3 месеца вече 3 компютъра на приятели карам на ремонт, поради повреда именно от прахоляха по тях. По-добре си почисти компютъра много добре сложи си 2-3 вентилатора и затвори капаците. Прочети темата, която ти дадох и ако има нещо неясно питай пак :yanim:

На времето леля Оля изгоря микровълновата печка, а в същото време им умря вентилатора на процесора и с чичо Бонбон стигнахме до гениалното решение, да свалим вентилатора на микровълновата. С планки и нитачка импровизирахме закрепване. Свързахме вентилатора. Той се захранва директно от мрежата. Бучеше като месершмитд, но никакво загряване. Баси оверклокърите се извъдихме. Въртяхме мафия на Duron 900MHz. Кутията стоеше на земята и чичо Бонбон си хладеше краката през лятото. Яка работа.

• Автор

хахаха нещо не можах да свана но нз как става сичко това с закрепването и каде се закрепва и каде да го сваржа ..... пак в сервиз за това ми искат 75 лева за 1-2 вентилатора

на старата кутия си изрязах капака и слижих 120мм перка обаще ти препоръчвам да сложиш или 2х120 или направо един 20см вентилатор с някакъв филтър за прахоляха... а колегата Profruit имаше в предвид, че има ли желание има и начин :yanim:

Редактирано от kichuka (преглед на промените)

• Автор

ахам сега разбрах но нз каде точно да ги сложа и ще може ли да ми препорачате някой вентилатор ??? утре ще снимам капаците да ги видите и да дадете съвет каде да ги сложа искам да попитам какво е това MCP??? <-----> 78 градуса.

MCP е микрочипа на дънната платка(чипсета). Това 78 градуса е много, нещо не ми се вярва да е реално. :)

Моя показва 110 :) Нз защо, ама много често се бъгват тия датчици там...

• Автор

А бе от както смених термопастата и изчистих захранването зе нещо да трака като трактор нещо тътътътът някаф такав звук помогнеете плсс

• Автор
Някой ще ми помогне ли аа и за MCP-то ето: MCP 77 °C (171 °F) виж до колко ми стига тфа е слабо преди малко беше до 80 градуса

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.