Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интернет на село

Featured Replies

Здравейте.Какво ми е необходимо, за да хващам wifi на село с моя таблет.Модем ли ми трябва?

Други мнения

1. има ли интернет

2. има ли някакви безжични точки на достъп

3. има ли таблета WiFi

4. ползвате ли маршрутизатор (ако точка 1 е ОК)

Както правилно ти е казал pataran, трябва отнякъде да получиш интернет и тогава да мислиш за безжично разпръскване, ако доставчикът не ти го предлага.

Трябва ти акаунт за мобилен интернет към някой от мобилните оператори, който е най добро покритие във вашето село. USB-стик модем, който се поддържа от ОС на таблета ти. Някои таблети си имат вградени 3G модеми.

Ами това "село" нищо не ни говори... Ако има доставчик на интернет ти трябва рутер да си купиш и ще стане безжичен нет-а. За това: 1. Има ли интернет доставчък или такъв липсва? Какъв е този таблет? Има ли USB вход? Защото тук идва 2-ри въпрос: 2. Имаш ли 3G модем на някой от мобилните оператори и да ползваш интернет през мобилната мрежа... Има ли там стационарни телефони (БТК или по ново му VivaCom). Ако да, можеш да ползваш ADSL от VivaCом, те предоставят и безжичен рутер до колкото знам. Та въпрос номер 3: 3. Имате ли стационарен телефон? Същото важи и за цифровите доставчици на телевизия като Blizoo, ако не се лъжа чрез сателитен приемник може и интернет да се лови, но не съм сигурен! Та да, най-важното е има ли доставчик и какъв е той... Не беше подигравка 1-вият въпрос на pataran...

• Автор

Ами това "село" нищо не ни говори... Ако има доставчик на интернет ти трябва рутер да си купиш и ще стане безжичен нет-а. За това:

1. Има ли интернет доставчък или такъв липсва?

Какъв е този таблет? Има ли USB вход? Защото тук идва 2-ри въпрос:

2. Имаш ли 3G модем на някой от мобилните оператори и да ползваш интернет през мобилната мрежа...

Има ли там стационарни телефони (БТК или по ново му VivaCom). Ако да, можеш да ползваш ADSL от VivaCом, те предоставят и безжичен рутер до колкото знам. Та въпрос номер 3:

3. Имате ли стационарен телефон? Същото важи и за цифровите доставчици на телевизия като Blizoo, ако не се лъжа чрез сателитен приемник може и интернет да се лови, но не съм сигурен!

Та да, най-важното е има ли доставчик и какъв е той... Не беше подигравка 1-вият въпрос на pataran...

Има интернет доставчик.VivaCom

Таблета е с android 2.2 има USB вход.Нямам 3G модем

Има стационарен телефон на vivakom.

Редактирано от radomir4y (преглед на промените)

Щом VivaCom ти е доставчика- поискай от тях Wi-Fi модем или си закупи такъв сам. Така ще имаш безжичен интернет който ще покрива района на къщата, двора. Имам предвид не разчитай на обхват от километри, а по-скоро няколко десетки метра. В зависимост от бюджета ти можем да ти предложим и рутер за целта. Сега на сляпо просто предлагам този: TP-LINK TL-WR1043ND - 79.28 лв.Аз съм с него и съм доволен, но той е сравнително скъп. Има и по-евтини предложения, които са качествени и ще ти свършат идеална работа.

Има интернет доставчик.VivaCom

Таблета е с android 2.2 има USB вход.Нямам 3G модем

Има стационарен телефон на vivakom.

Питай ги дали имат 3Г покритие в твоя район. Ако имат го провери с някой ГСМ дали наистина работи и колко е силен сигнала наоколо. Ако нямаш такъв телефон поискай тази услуга от някой проятел/познат. После е лесно

• Автор

Няма ли вариант да си платя само за 3 месеца интернета и после да си го спра.

Няма ли вариант да си платя само за 3 месеца интернета и после да си го спра.

Не съм много сигурен но май всички искат по един или друг начин по 1 година договор. Дано да бъркам. Цената е съизмерима, ако си купиш устройтвото без договор - пак като за една година ще ти излезе...

Виваком предлагат опция и без договор като тогава цената е с някой лев отгоре, но пък можеш да се откажеш по всяко време!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.