Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настройка на рутер Linksys wrt54gc v3

Featured Replies

Здравейте!

Имам следният проблем, който не мога да реша от 3 дни и за това реших да се обърна към вас: http://imageshack.us/f/16/unledlm.jpg/ При дадените данни от интернет доставчика, които съм написала, какво трябва да е ип-то на рутера? Благодаря предварително!

???? Външния адрес е 10.10.24.33 (даден от доставчика) А вътрешното (Local IP Address) айпи е подобно в твоя случай... 10.10.24.100 Което е погрешно и ще създава проблемации за интернет. Направи го примерно 192.168.33.1 и работата е готова ?

Локален адрес - примерно от рода на 192.168.0.1 за рутера и 192.168.0.2 ... до 192.168.0.99 за статични локални адреси, от 192.168.0.100 нагоре за динамични локални адреси

• Автор

Пробвах и по двата начина и не става. Задала съм от настройките на компютъра да търси автоматично ип. Възможно ли е нещо да е пропуснато?

Пробвах и по двата начина и не става. Задала съм от настройките на компютъра да търси автоматично ип. Възможно ли е нещо да е пропуснато?

Да, да не е пуснат DHCP сървъра на маршрутизатора. Опитайте с ИП на локалната машина 192.168.1.10 да достъпите маршрутизатора на 192.168.1.1

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

IP на рутера за вътрешната мрежа по подразбиране би трябвало да е 192.168.1.1. От там през браузера влезте в рутера и извършете необходимите настройки.

IP на рутера за вътрешната мрежа по подразбиране би трябвало да е 192.168.1.1. От там през браузера влезте в рутера и извършете необходимите настройки.

Ама не е толкова, пост 1 и 2. Да се провери външния адрес и днс-а на доставчика

Според мен, след като сте записали конфигурацията от снимката рутера е станал недостъпен, така ли е? Ако е така, единственото решение е да го ресетнете от копчето и да го конфигурирате наново! Препоръчвам да не променяте LAN настройките на рутера ако не знаете как да ги конфигурирате или ако не ви е 100% необходимо. Успех

ЕДИТ: При вас LAN настройките са в графата: "Network Setup"

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

Ама не е толкова, пост 1 и 2. Да се провери външния адрес и днс-а на доставчика

Мдаа, мисля че единствения начин е ресет и преконфигуриране отново. И този път за вътрешна мрежа да се осбере нещо като предложеното (192.168.....), защото така както го видях на снимката е 99% сигурно че няма да работи
  • Автор

Здравейте отново!

Много благодаря за бързите отзиви!

Рутерът го рисетвах и конфигурирах до безпаметност с данните за вътрешна мрежа, които сте ми дали- 192.168.1.1 и 192.168.33.1, и 192.168.0.1... и пак не ми се получаваше. Звънях на исп-то да ми засекат мак адреса евентуално, но оттам един любезен младеж ми предложи да го конфигурират те, на място. Обаче вече се бях заинатила, все пак от дни се борех с този рутер и хич не ми се искаше да се предавам така лесно,за това реших да се оправям, както мога. Днес по обяд пак звънях и пак нищо. Преди малко пак го рисетнах и конфигурирах, обадих се и стана чудо! Мак адресът ми беше засечен, но този път от една любезна девойка.

До преди време бях на друг интернет доставчик и там всички настройки ставаха автоматично.Вече доволно мога да се похваля, че една проста мрежа от рутер и два компютъра ми е по силите. Разбира се с вашата помощ!

Имам още един, последен технически въпрос: http://imageshack.us/f/233/unlediy.jpg/ Тъй като посочените настройки направих по скоро на магия и не знам до каква степен влияят върху успешното свързване на рутера, какво мислите?

Здравейте отново!

Много благодаря за бързите отзиви!

Рутерът го рисетвах и конфигурирах до безпаметност с данните за вътрешна мрежа, които сте ми дали- 192.168.1.1 и 192.168.33.1, и 192.168.0.1... и пак не ми се получаваше. Звънях на исп-то да ми засекат мак адреса евентуално, но оттам един любезен младеж ми предложи да го конфигурират те, на място. Обаче вече се бях заинатила, все пак от дни се борех с този рутер и хич не ми се искаше да се предавам така лесно,за това реших да се оправям, както мога. Днес по обяд пак звънях и пак нищо. Преди малко пак го рисетнах и конфигурирах, обадих се и стана чудо! Мак адресът ми беше засечен, но този път от една любезна девойка.

До преди време бях на друг интернет доставчик и там всички настройки ставаха автоматично.Вече доволно мога да се похваля, че една проста мрежа от рутер и два компютъра ми е по силите. Разбира се с вашата помощ!

Имам още един, последен технически въпрос: http://imageshack.us...33/unlediy.jpg/ Тъй като посочените настройки направих по скоро на магия и не знам до каква степен влияят върху успешното свързване на рутера, какво мислите?

Нямате нужда от тази настройка, вече веднъж сте я въвели (както е на екрана от първия ви пост)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.