Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

SEAGATE в последно време много се дънят(имам 1тб с 42 лоши сектора,а е най-новият ми диск-няма и 6 месеца Беше гаранционно заменен и новия е пак с проблеми).Препоръката ми е WD Blue .Компонентите си ги поръчваш онлайн от Никем.Доставката би трябвало да е според тарифата на куриера.На мен до Русе ми излезе 26лв. за компютър с цена 465лв.с Еконт.

The_Reaver Би ли показал коя част от конфигурацията ми не е балансирана.Искаш ли да се обзаложим ,че с 5670 ,атлон 250 и 4гб рам игри може да се играят.

пп Дъното,което съм предложил има функция за отключване на ядра и кеш. При късмет ,ако вземе 3 ядрения атлон може да се сдобие с 4 ядрен.

Като казвам, че е по-добре дадена конфигурация да бъде балансирана, не съм имал предвид тази, която си предложил ти, или някоя друга конкретна. Говоря в общия случай, за обикновения домашен потребител. За дадени приложения си иска повечко RAM, за други по-бърз процесор и т.н. И не, не искам да се обзалагам. Защото и на Athlon 3000, 1 GB RAM и 4650 също може да се играят игри. Всеки си има предпочитания - за някой Crysis 2 под 60 fps не е игра, други са доволни и на Minesweeper. Извинявам се за оффтопика.

Мисля,че спорът е конструктивен.Аз също съм на мнение,че компютърът трябва да бъде балансиран,защото скоростта му зависи от бързината на най-слабият компонент.Мисълта ми е,че и за 500лв може да се събере нещо,с което да се играят нови игри.

Айде и аз да предложа нещо малко по-различно с вградено видео с перспектива за добавяне на видеокарта на по-късен етап:

G840 2.8GHZ/3MB/LGA1155/BOX 138.50 лв.

ASROCK H61M-GE /H61/LGA1155 113.96 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA 56.98 лв.

500GB HITACHI SATA2/16MB 69.33 лв.

CM ELITE 371, BLACK NO PSU 66.57 лв.

PSU SEASONIC SS-380GB/380W/APF 84.67 лв.

Обща стойност: 530.01 лв. с ДДС

Доста интересна конфигурация Lyudmil. Имаш ли някаква информация за този Pentium на 1155? Виждам, че е нещо ново и е доста евтин за Intel, но не намерих ревюта и сравнения. До колкото разбрах разликата със i3 е липсата на HT и по-малкото кеш, но информацията е оскъдна... Как се представя спрямо Атлон Х2 и Х3?

Би трябвало да се справя по добре от амд процесорите в този клас, но ако не иска да рискува да търси повече информация.

http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=53490,53422, Има разлики, но и цената е доооста по-ниска спрямо i3-2100. Наистина все още няма ревюта, но по мои предположения ще е около 15-20% по-бавен от i3-2100 в игрите. Вече в други приложения може и повече да е разликата, но пак ще е по-добър от Athlon II 2xx.

Според мен се получи интересна тема, макар и леко оспамена от мен лично за което се извинявам. По въпроса за дисковете мога да вметна, че за последния месец имам три изгърмели диска Хитачи от точно препоръчваната серия и в тази и съседни теми, при положение, че не работя в хардуерна фирма или магазин за чаркалъци това е прекалено и сякаш не е случайно. И трите след около половин до една година след гаранцията. WD ми бяха любимци преди години. След поредните им издънки в един период преди време вече нямам любимци. Същата история се повтори поне два пъти във времето и със Сийгейт (за последните десетина години визирам) Опитвам да следя кой прави по-здрави и сполучливи модели към момента и препоръчвам/купувам. Преди месец/два събрах машинка с нещо като този проц - G620 2.6GHZ/3MB/LGA1155/BOX, не си спомням какъв беше точно, но беше от новите им екзотики тип ремастеред лаптоп на ейчпи :clap: с най-евтиното дъно по пазара. Заради по-ниската цена и защото клиента бе интелски фен. Но не бях очарован от резултата. Автора на темата трябва да си реши дали ще прави бъдещ ъпгрейд и дали ще налива пари в тая машинка. За да си избере вариант. Ако няма да налива мъни - варианта на Митеси, ако налива - да си избре АМД или интела на Людмил. Успех в избора

Темата е наистина интересна и освен спора за коя конфигурация била по-балансирана от 1-вата страница, то тука тези дискусии са полезни вече.

Трябва да се отговори на въпросите:

Ще се клоква ли машината?

Ще се прави ли скоро ъпгрейд?

Колко време се смята да се ползва?

Не случайно Athlon X3 3,3 GHz бие Atlon X4 3,0 GHz в игрите, защото самите игри не са оптимизирани за работа с повече от 2 ядра и тогава по-високата честота на процесора с по-малко ядра повежда с едни гърди напред. Обаче след година положението ще е друго. Броят на ядрата ще е далеч по-важен! За това трябва да се отговори като време в което се смята да се ползва машината. Ако е за по-дълго логичният избор за този бюджет е Athlon X3, защото ще има 1 физическо ядро в повече от другите предложения в тази тема.

Но ако е "да се закърпи положението" и по-натам ще се мисли за ъпгрейд на машината трябва да се помисли за предложението с Intel 1155 и този странен Пентиум G840. Просто на същото дъно след време може да се сложи i3-i5 процесор, защо не и i7 ако има пари, макар че на такова дъно не си е работа... Пред тази конфигурация възможностите за надграждане в бъдещето ще да доста.

За клок ако ще говорим, Intel отпада от всякакви сметки... Ако е на принципа както при "i" процесорите, да ти трябва буква К след номера на процесора, то тези Пентиуми определено няма да може да се клокват. А според мен това е важно, ако ще се ползва по-дълго време компютъра. След време ще почне да издиша процесора и един клок би удължил морално неговият живот.

Като че ли плюсовете клонят към AMD, но не е така. AMD със сокет AM3 може да се каже, че са застаряващи, защото съвсем скоро ще излезне AM3+, които ще са вече реалният конкурент на Intel 1155... Реално в момента сравняваме новата технология на Intel със старата на AMD... Лично аз не смятам, че сега е момента да се взима нов компютър. Просто самите цени трябва да паднат със новите процесори на AMD, защото първо Intel ще имат вече конкуренция и второ- защото старите процесори от сокет AM3, каквито предлагаме в момента на човек, ще поевтинеят. Поне това е моята логика към момента.

А според мен Intel G840 прекият му конкурент към този момент е Athlon X3, защото са около 135-140 лв и двата. Аз бих избрал Атлона, защото има 3 ядра и по-голямо бъдеще като процесор, и Пентиума ако искам нова технология и възможност за ъпгрейд по-натам. При този избор, предложената конфигурация с Atlon Х2 не мисля, че е удачен избор. Да не забравяме, че с повечко късмет Атлона може да се отключи до 4 ядра, но пак това си е игра на тото и няма гаранция за успешно отключване.

Сега автора да прочете всичко, да го претегли според собствените си нужди и да избира.

А според мен Intel G840 прекият му конкурент към този момент е Athlon X3, защото са около 135-140 лв и двата.

Да де, ама не съвсем. G840 току-що влиза на пазара на цена от 130-140 лв., а Athlon-а е от колко време там и цената му е паднала доста от момента, в който се е появил на пазара. Пак оставяме настрана факта, че са различни архитектури и т.н., но ценовото му позициониране определено говори за доста бюджетен модел. Докато X3 спокойно може да се има предвид и при не толкова претенциозна геймърска конфигурация, като едно от предложенията по-рано.

• Автор

Темата е наистина интересна и освен спора за коя конфигурация била по-балансирана от 1-вата страница, то тука тези дискусии са полезни вече.

Трябва да се отговори на въпросите:

Ще се клоква ли машината?

Ще се прави ли скоро ъпгрейд?

Колко време се смята да се ползва?

Няма да се клоква !

Няма да се прави скоро ъпгрейд !

Колкото се може повече време! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Редактирано от аctivate (преглед на промените)

Айде и аз да се разпиша:

ASROCK H61M-VS /H61/LGA1155 - 1 бр. - 89.29 лв.

G840 2.8GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 138.27 лв.

2GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 29.54 лв.

500GB HITACHI SATA2/16MB - 1 бр. - 69.38 лв.

CX-5859 /SILVER/NO PSU - 1 бр. - 24.81 лв.

PSU FORTRON SAGA II 400 - 1 бр. - 60.84 лв.

SAPPHIRE HD5670 512 GDDR5 HDMI - 1 бр. - 115.25 лв.

Обща стойност - 527.38 лв. с ДДС

Вярно, кутията не е особено добра, но като за този бюджет става.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.