Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Много шумен компютър

Featured Replies

компа ми е доста шумен.имам вентилатори на захранването,процесора и видеото.как да разбера кой вдига аларма?

Отваряш кутията и всеки по отделно го спираш с пръст за около секунда-две. Но не повече, че да не стане беля. Така ще изолираш шумният вентилатор. Възможно е шума да идва и от прегряване и задръстване с прах. Ако не е чистенскоро 1-во го почисти и виж как ще работи и ако няма промяна- чак тогава спирай вентилаторите 1 по 1.

Отваряш кутията и всеки по отделно го спираш с пръст за около секунда-две. Но не повече, че да не стане беля. Така ще изолираш шумният вентилатор. Възможно е шума да идва и от прегряване и задръстване с прах. Ако не е чистенскоро 1-во го почисти и виж как ще работи и ако няма промяна- чак тогава спирай вентилаторите 1 по 1.

Цялата тази гимнастика е напълно ненужна - при отворена кутия без проблем ще чуе кой вентилатор шуми повече от другите.

Цялата тази гимнастика е напълно ненужна - при отворена кутия без проблем ще чуе кой вентилатор шуми повече от другите.

Ако шумят всичките и ако човека е леко на вие с тая техника се препоръчва точно метода на бързия Джо :clap:

Аз бих заложил на вентилатора на видеокартата :cool: Изчисти компютъра хубаво със сгъстен въздух / гумаджийница / открий ревящото животно и направо сменяй без излишни гимнастики от рода на смазване и тн. - това е временно решение , понякога за седмица /две :clap:

Смазването си е добра практика, но трябва да е навреме, а не когато замирише вентилатора. Аз ги смазвам с литиева грес - за 2лв. във всеки авто магазин се намира. Удобството е, че не изтича и не омазва наоколо.

Тишината е злато. Буквално. Хубавите и наистина тихи охладители за процесори, и видеокарти, и тихите захранвания са скъпи и има защо. Аз напоследък влага доста повече в тихи охладители/перки, отколкото в безсмислени ъпгрейти, че да си начеша крастата с някоя игра, но пък за сметка на това компютъра ми е супер тих и спокойно го оставям нощем включен без да ми пречи на съня.

Смазването си е добра практика, но трябва да е навреме, а не когато замирише вентилатора. Аз ги смазвам с литиева грес - за 2лв. във всеки авто магазин се намира. Удобството е, че не изтича и не омазва наоколо.

Смазването не е много сигурен начин, защото вентилаторът може да е разбит и затова да шуми. Аз преди 1-2 месеца си смених вентилатора на захранването, за да не стане някоя беля, защото го усетих, че не работи както трябва.

Смазването не е много сигурен начин, защото вентилаторът може да е разбит и затова да шуми. Аз преди 1-2 месеца си смених вентилатора на захранването, за да не стане някоя беля, защото го усетих, че не работи както трябва.

Ако е личен компютър, може всеки ден да му сменяш чарковете, но когато е на друг човек, който не е склонен да отдели някой лев за компютъра, си остава варианта със смазването. Особено вентилаторите на захранванията още на старта започват с трясък. А причината обикновено е, че няма други вентилатори в кутията и захранването върши ролята за извеждане на топлия въздух. Естествено, че му идва нанагорно.

Ако е личен компютър, може всеки ден да му сменяш чарковете, но когато е на друг човек, който не е склонен да отдели някой лев за компютъра, си остава варианта със смазването. Особено вентилаторите на захранванията още на старта започват с трясък. А причината обикновено е, че няма други вентилатори в кутията и захранването върши ролята за извеждане на топлия въздух. Естествено, че му идва нанагорно.

Лично на мен смяната ми струваше 6 лева за вентилатора + 6 лева за работа - общо 12 лева. (Даже удариха и една прахосмукачка на кутията. :lol6:) Можех и сам да си го сменя, но не ми се занимаваше да го разглобявам.

По-добре да даде 6 лева за нов вентилатор, отколкото да се наложи да купува, примерно, ново дъно. Но всичко е въпрос на личен избор.

А и смазването на финна механика е нож с две остриета, защото смазката може да залепи прахта с ефекта на лепило. :eek:

След като установиш кой е виновника за шумът (най-лесно става като спираш перките една по една,както по-горе бяха посочили)имаш няколко варианта.Смяна на перката,смазване или поставяне на фан контролер.Ако виновникът е захранването процедурата с фанконтролера отпада.И трите варианта вършат работа.Лично аз имам 5 перки на кутията,а общо в компютъра ми са 8.Ползвам фанконтролер и най-силният шум идва от тракането на дисковете.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.