Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рестартиране на интернета D-Link DIR-300

Featured Replies

:) Така ... имам голям проблем , щом започна да играя на онлайн игра която трябва да се свърже със сървър от друга държава става лошо ... Примерно играя StarCraft II , League of Legends и Savage 2 всичките са мулти плеър онлайн и когато вляза в играта започва да ме дисконектва и риконектва от нея ... И сега вече не знам какво да правя това всичко започна след една буря преди 2-3 седмици когато старият ми рутер се прецака и го смених с D-Link DIR-300 плс много ми трябва хелп !!! ;) Аз съм с Windows 7 , 64 bit. Ако ви трябва някаква информация за нещо пишете .

Редактирано от War34EVER (преглед на промените)

хм, според мен вариантите са два:

1. рутера не може да понесе трафика(според мен по-малко вероятен)

2. имаш загуби по трасето (от доставчика)

предлагам два теста:

ping google.com -t >>c:\google.txt
и

ping 192.168.0.1 -l 500 -t >>c:\gateway.txt

горните команди ще генерират съответните файлове. докато това се случва направете няколко опита да играете. след това затворете конзолите на тестовете и публикуваъте файловете.

• Автор

хм, според мен вариантите са два:

1. рутера не може да понесе трафика(според мен по-малко вероятен)

2. имаш загуби по трасето (от доставчика)

предлагам два теста:

ping google.com -t >>c:\google.txt
и

ping 192.168.0.1 -l 500 -t >>c:\gateway.txt

горните команди ще генерират съответните файлове. докато това се случва направете няколко опита да играете. след това затворете конзолите на тестовете и публикуваъте файловете.

Случайно погледнах във вашият "подпис" и забелязах че сте от Плевен и сте на Оптиспринт ? Понеже и аз съм така Д:

И ако това е вашият ИП адрес ... чудно че и моят е същият ...?

Случайно погледнах във вашият "подпис" и забелязах че сте от Плевен и сте на Оптиспринт ? Понеже и аз съм така Д:

И ако това е вашият ИП адрес ... чудно че и моят е същият ...?

:) това е вашият адрес ;)

• Автор

:) това е вашият адрес ;)

Nvm ...

Така ... докато "пингвах" ме дисконектваше през 2 секунди и изобщо не успях да играя иначе файловете

gateway.txt

google.txt

Не е добре, имате загуби до рутера, което според мен е недопустимо. Да имате пуснати други приложения които да "харчат" интернета ви?

• Автор

Не е добре, имате загуби до рутера, което според мен е недопустимо. Да имате пуснати други приложения които да "харчат" интернета ви?

Така ... скайп , utorrent (upload only 400-500 kb/s max)

Така ... скайп , utorrent (upload only 400-500 kb/s max)

спрете торента(затворете програмата) и да направим тестовете пак

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

Спрях торента и скайпа и ето

логовете са добре, а играта как е?
  • Автор

логовете са добре, а играта как е?

ами сега играх на Savage 2 и само 1 път Connection Inturrupted иначе ок ... да само 1 път ме е дисконектнало (в чата има Disconnected from server ... Reconnecting иначе е по 4-5 пъти )

преди бях в League of Legends и тогава и в игра не ме пускаше

http://eu.leagueoflegends.com/board/showthread.php?p=2382180#post2382180

ето тук съм писал

Ако преди сте играл и същевременно са вървяли торентите, а сега има проблем - то според мен просто рутерчето е слабичко и не понася натоварването. Предлагам да изчакате да се изкажат и други съфорумци и тогава да си правите окончателно заключение по въпроса.

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

• Автор

Ако преди сте играл и същевременно са вървяли торентите, а сега има проблем - то според мен просто рутерчето е слабичко и не понася натоварването.

Е как ... 10 пъти по добър е от старият (все още не мога да се сетя модела) >.<...

Ако може нещо от настройките ... и в един от форумите(на игрите) ми казаха да сменя firmware-a

Еми ... тогава ще изчакам до утре ...

Е как ... 10 пъти по добър е от старият (все още не мога да се сетя модела) >.<...

Ако може нещо от настройките ...

Точно с устройства на тази фирма съм имал големи проблеми, не бих се учудил ако това е причината
  • Автор

BTW... Чак тази сутрин прегледах файловете и тогата това означава ли че мога да играя без дисконект но с изключени другите програми (едит: все още чакам други отговори)

BTW...

Чак тази сутрин прегледах файловете и тогата това означава ли че мога да играя без дисконект но с изключени другите програми (едит: все още чакам други отговори)

Явно големия брой връзки претоварва маршрутизатора, така че ако искате да нямате проблеми с връзките пробвайте да ограничите броя им в торент клиента и да не пускате много програми, които поддържат постоянен трафик

• Автор

Точно с устройства на тази фирма съм имал големи проблеми, не бих се учудил ако това е причината

А мислите ли че смяна на firmware-а може да помогне?

ALSO back in the days i used routers, i used to change the default firmware (because it's crappy), to an opensource one, and 99% of times problems were gone.

This is the open source firmware that works on all the routers out there: http://www.dd-wrt.com/site/index . I actually saw some forums were ppl had your exact same issue, and by installing this firmware they solved it, but be advised, use at your own risk, by this i mean read the instalation notes etc.

Description: "DD-WRT is a Linux based alternative OpenSource firmware suitable for a great variety of WLAN routers and embedded systems. The main emphasis lies on providing the easiest possible handling while at the same time supporting a great number of functionalities within the framework of the respective hardware platform used."

От форума на SC II Support .

От форума на SC II Support .

Можете да опитате, но ако нямате опит има голям шанс да брикнете устройството

не видях да пише, че със смяната ще се реши проблема

• Автор

не видях да пише, че със смяната ще се реши проблема

Еми не знам това съм го копи-пейс от темата която бях направил в форума на СтарКрафт 2 ...
  • Автор

Пробвах (и го направих)да си сменя МАК адреса на картата но чудно , че не успях да получа интернет директно в компютъра ...? Малко помощ?

Пробвах (и го направих)да си сменя МАК адреса на картата но чудно , че не успях да получа интернет директно в компютъра ...? Малко помощ?

дайте повече инфо: какво и как сте пробвали и какви трябва да са настройките.
  • Автор

дайте повече инфо: какво и как сте пробвали и какви трябва да са настройките.

Нали от нета ми смениха на кой мак адрес да подават интернет и сега подава към рутера на друг различен от сегашният ми на картата и аз гледах в нета и доколкото разбрах го правя така :

и го сменям с този който сам дал на тези от нета ама нещо не ми дава интернет :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.