Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптоп HP Pavilion dv7t Quad Edition от САЩ

Featured Replies

Здравейте, приятели, Смятам да си закупя от САЩ този лаптоп чрез приятел, който се прибира в средата на м. Юли. Пичът ще носи само него, така че не вярвам да има проблем с митницата и на летището - ще го декларира като личен, негов. Обаче имам няколко въпроса: - Как да си активирам гаранцията за Европа/България - от сайта на HP не мога да го направя, защото предлаганата гаранция е само за САЩ, а не виждам друга опция. Дали HP България или друг доставчик (Стемо, май) могат да ми помогнат? Доколкото знам този модел не се предлага в България, което май утежнява нещата. - Имате ли идея дали захранването на лаптопа е 110-240W или е само 120W? Това също не мога да открия? При всички положения, ще ми трябва адаптор, заради различните контакти, но не знам дали няма да ми е необхдоима и друга джаджа, свързана с тока. Ще съм благодарен, ако се сетите и за други въпроси/проблеми, които трябва да взема предвид преди да направя поръчката. Ако нещо не се съм се сетил да напиша, можете освен да ме напсувате, да ми пишете да доуточня :-) Много благодаря!

Здравейте, приятели,

Смятам да си закупя от САЩ този лаптоп чрез приятел, който се прибира в средата на м. Юли. Пичът ще носи само него, така че не вярвам да има проблем с митницата и на летището - ще го декларира като личен, негов.

Обаче имам няколко въпроса:

- Как да си активирам гаранцията за Европа/България - от сайта на HP не мога да го направя, защото предлаганата гаранция е само за САЩ, а не виждам друга опция. Дали HP България или друг доставчик (Стемо, май) могат да ми помогнат? Доколкото знам този модел не се предлага в България, което май утежнява нещата.

- Имате ли идея дали захранването на лаптопа е 110-240W или е само 120W? Това също не мога да открия? При всички положения, ще ми трябва адаптор, заради различните контакти, но не знам дали няма да ми е необхдоима и друга джаджа, свързана с тока.

Ще съм благодарен, ако се сетите и за други въпроси/проблеми, които трябва да взема предвид преди да направя поръчката.

Ако нещо не се съм се сетил да напиша, можете освен да ме напсувате, да ми пишете да доуточня :-)

Много благодаря!

Купите ли го от САЩ няма да имате гаранция в България!

...Обаче имам няколко въпроса:

- Как да си активирам гаранцията за Европа/България - от сайта на HP не мога да го направя, защото предлаганата гаранция е само за САЩ, а не виждам друга опция. Дали HP България или друг доставчик (Стемо, май) могат да ми помогнат? Доколкото знам този модел не се предлага в България, което май утежнява нещата.

- Имате ли идея дали захранването на лаптопа е 110-240W или е само 120W? Това също не мога да открия? При всички положения, ще ми трябва адаптор, заради различните контакти, но не знам дали няма да ми е необхдоима и друга джаджа, свързана с тока....

Относно захранването - на адаптера ми (Pavilion dv7-3080ef; Core i7) пише напрежение 100-240V (не вата) :speak: и мощност 120W.

Най-много да се наложи да му смениш щепсела!

Относно гаранцията - мисля, че е международна. Пиши на долния имейл или питай на телефоните им:

Всеки закупил продукти с марката Hewlett-Packard може да използва сервизната мрежа на СИЕНСИС АД в цялата страна или всеки друг оторизиран сервиз на Hewlett-Packard, съгласно указаните в официалната гаранционна карта към всеки продукт адреси и телефони за контакт.

СИЕНСИС е оторизиран сервизен център на Hewlett-Packard за пълната гама продукти на компанията, включително сериите HP Pavilion и Compaq Presario.

Сервизната мрежа от собствени офиси е базирана в градовете София, Пловдив, ...:

* Централен сервиз

гр. София

ул. „Лерин” 39

тел.: (02) 958 36 00

факс: ( 02) 958 30 36

email: [email protected]

* Пловдив

бул. „Цар Борис III Обединител” 67

тел.: (032) 637 863

факс: (032) 637 864

В сайта, откъдето съм го копирал, имаше и за други населени места.

Дано информацията ти е от полза! :ph34r:

• Автор

Относно захранването - на адаптера ми (Pavilion dv7-3080ef; Core i7) пише напрежение 100-240V (не вата) :speak: и мощност 120W.

Най-много да се наложи да му смениш щепсела!

Относно гаранцията - мисля, че е международна. Пиши на долния имейл или питай на телефоните им:

В сайта, откъдето съм го копирал, имаше и за други населени места.

Дано информацията ти е от полза! :ph34r:

направо си перфектен :-) мерси!

Пак ви предупреждавам - излезе ли от САЩ даже и с международна гаранция я губи!

не само че губи гаранция, но и се набутва с боклук... вероятно щото всички hp-та са боклуци, ги дават официално с 1 година гаранция и втората е с доплащане...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Пак ви предупреждавам - излезе ли от САЩ даже и с международна гаранция я губи!

това не го разбирам много - хем има международна гаранция, хем ако излезне от САЩ се губи? Какъв е смисъла тогава човек да си взима гаранция?

това не го разбирам много - хем има международна гаранция, хем ако излезне от САЩ се губи? Какъв е смисъла тогава човек да си взима гаранция?

кой пък ти каза че е международна? кви са тия сиенсис? официални вносители на боклуците на HP са most computers и stemo, всички останали да какзват каквото си щат...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Ако постоянното пребиваване е САЩ няма проблем. Но това е политиката

За HP наистина гаранцията не важи извън САЩ. Марка на която със сигурност важи международната гаранция е Тошиба, но важат условията от САЩ - 1 година гаранция. За другите марки нямам идея, но силно препоръчвам да дадеш 150-250лв повечко и да си вземеш лаптопа от България от компютърна фирма. Не от бакалия(метро), не от книжарница(офис 1), не от Технохххх, а от магазин за компютри. Хем ще имаш дълга гаранция, която ще важи в цяла Европа, хем пък няма да спестиш кой знае колко пари , ако вземеш от САЩ.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.