Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

конфигурация за HD филми

Featured Replies

• Автор

И може би последен въпрос макар, че си мисля че знам отговора :) мисля да слагам win7 на въпросната конфигурация. Въпроса ми е по добре ли е да е 64 битов. процесора мисля да е тоя http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=23289

32 битов Windows може да разпознае 3,25 GB RAM памет, докато 64 битовия- повече. Ако ще слагаш 4 GB памет по-добре x64 Windows. Всъщност това е явната разлика. иначе набор от инструкции на 64 работи по-бързо и реално ще има и приръст в производителността някаква. Но е по-скоро въпрос на личен избор.

Мхъм при положение че изискванията са за двойно повече рам и няколко ГБ. повече място на харда и с 4ГБ да си пак не е за предпочитане. Разбира се примерно ако всеки ден архивираш големи файлове или използваш някво специализирано приложение би имало смисъл. А 32 бит. си разпознава 4ГБ. http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa366778(v=vs.85).aspx#physical_memory_limits_windows_7 пс. От прочетеното до тук в темата не бих препоръчвал на автора на темата x64. Вече в бъдеще ако реши да ползва компютъра за нещо повече от гледане на филми или сложи втора плочка от 4ГБ. би имало смисъл.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Една добра конфигурация за HD филми трябва задължително да включва и хубав монитор. :yanim:

Една добра конфигурация за HD филми трябва задължително да включва и хубав монитор. :go ahead:

По-скоро трябва задължително да включва хубав телевизор, а може да мине и с монитор за 200 кинта.

Не забравяйте че и кабела е важен. :go ahead: Хубав кабел - http://plesio.bg/audio-video-c-69978285/hdmi-19pin-hdmi-m-m-5m-p-230920.html За съжаление не го намирам в Скай или някъде с по нисичка цена а при тоя бюджет сигурно ще ти е проблем. Не че и на мен ми се даваха толкова пари. Първо си купих един за 15лв. но бях разочарован от качеството и сега събира прах.

По-скоро трябва задължително да включва хубав телевизор, а може да мине и с монитор за 200 кинта.

На мен повече ми харесва един наистина хубав и не много голям монитор - не обичам да гледам филми на големи екрани, които да ми вадят очите. :yanim:

Но ако мониторът/телевизорът не е на ниво, конфигурацията за HD губи своя смисъл. :P

• Автор

телевизор си имам отдавна 40" кабел също DVI-HDMI. Купих го за сегашния ми комп, 6 канален звук си вадя отделно към система 5.1

• Автор

решил съм тая вечер да поръчвам но както си разглеждах си харесах и друго дано. И са се колебая между asrock и biostar на почти сащата сена са със сходни параметри. Дъната са тези: http://www.pazaruvaj.com/dynni-platki-c3128/asrock/880gm-le-p42140305/opisanie.html http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=31597

Аз бих взел AsRock-а. По-качествени са уж. Biostar слагат повече в евтините конфигурации и тия готовите. Ако огледаш темите никъде няма да видиш препоръчано на тях дъно.

• Автор

Компа е готов но имам 2 проблема. 1. сложил съм 4 гб(една плочка) на 64 битова седмица а ми показва инсталирана памет:4БГ(3,75 използваема). На дъното пише че поддържа 8гб на 64 битова ос :wors: Какво ше стане ако сложа 8? възможно ли е да използва 3.75 понеже са само на 1 конектор? 2. Инасталирах всички драйвери а ми поддаржа максимална резолюция 1280/1024. Със старата конфигурация на същия тв. си работеше на 1920/1080 :)

Ако си с вграденото видео - нормално. То си дърпа от оперативната памет. И настрой честотата на опресняване на монитора на 60 херца и тогава виж дали не можеш да увеличиш резолюцията.

• Автор

още 1 проблем туко що останових че като включа телевизора(той е вързан с dvi-hdmi кабел) звука трагва на телевизора през видеото и спира към 5.1 системата. как да си искарам звука през аудиожаковете докато е включен телевизора?

а това за рамта седни и сметни при 1000 байта за мегабайт вместо 1024 и 1000 мб вместо 1024 за гб ... има разлики производителите продават 1000 вместо 1024 :nono: така че не се плаши :nono: като сложиш 8 ще ползваш всъщност малко по-малко от 7,5... :) най-добре си включи 5.1 към саунд картата :) най-добре ще се чува макар и да е вградена :) а отделно ТВ :)

Редактирано от vladolinko (преглед на промените)

• Автор

остана проблема с резлюцията. от къде на сменя херците,че не го откривам при win 7

Десен бутон някъде по монитора и "Catalyst Control Center".

Публикувано изображение

Или пък пак с десен бутон и малко по надолу е "Разделителна способност на екрана".

Публикувано изображение

• Автор

при мен е доста по различно но шсе пак го намерих, пълната резолюция ми я даде чак след като исключих другия монитор и рестартирах компа. са си ги имам всички резолюции но на 1280/720 и 1920/1080 ми реже част от картината. в смисал имам черна рамка и от четирите страни на екрана. А при 1360/768(дава ми я препоръчителна сичко е наред :biggrin:

Ако телевизора ти е FullHD (1920х1080) а картинката на монитора ти (вероятно е от старите 4:3) е с по ниска то няма да излиза на цял екран разбира се.

Като пуснеш филм 16:9 демек с резолюция точно 1280х720 или 1920х1080 не трябва да има черни линии никъде обаче.

На телевизора имам предвид на монитора ще има отдолу и отгоре. И обратното при филм 4:3 на телевизора ще има отстрани а на монитора ще е на цял екран.

Ако ТВ не е FullHD а от по евтините HDReady резолюцията ще е 1366x768.

а това за рамта седни и сметни при 1000 байта за мегабайт вместо 1024 и 1000 мб вместо 1024 за гб ... има разлики производителите продават 1000 вместо 1024 :) така че не се плаши :) като сложиш 8 ще ползваш всъщност малко по-малко от 7,5... :)

най-добре си включи 5.1 към саунд картата :) най-добре ще се чува макар и да е вградена :) а отделно ТВ :)

Само дето при RAM паметта не се използва този стандарт... Това е само при носители от рода на HDD, USB Sticks и тн. Но при рамта го няма този така наречен "проблем"... При него просто вграденото видео на дъното взима 256 MB за да може да функционира...

• Автор

fullhd si e http://www.technomarket.bg/products/09073307/toshiba-40sl733g са съм включил само него и си е същото... кат пусна филм пак. Но чесно казано на 1360/768 е супер качеството. Много съм доволен от машинката в момента гледам hd филм, едновременно с това свалям торент с 6MB/s и инсталирам Need for Speed Shift 2 Unleashed а процесора си е на 60-70% :)

Вероятно монитора е HDReady и това е препоръчителната резолюция за него а не за телевизора.

Вържи кабела към телевизора и рестартирай. Като го детектне влез в настройките и цъкни на мониторчето с телевизора.

Публикувано изображение

Като е избран монитора ми които е стар ето какво става...

но това не означава че другия монитор трябва да се съобразява с него.

Публикувано изображение

• Автор

само че при мен когато са включени двата монитора не може да се избере стойност за дисплей, има си само една и тя е "1/2.няколко монитора". позволява ми да задам HD резолюция само като е исключен малкия монитор, но и тогава не е препоръчителна и не се разтяга на целия екран... най-вероятно драйверите са ми калпави и разпознават тв-то като HDReady. На старата ми конфигурация с същия кабел си слагах 1920/1080 без проблем с 10-15 годишна видеокарта :rolleyes: да пробвам ли с други драйвери и къде да ги търся?

Тук - http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx Не забравяй да махнеш първо старите. Доколкото разбрах си с вградено 4250 и 64 бит. седмица? Демек направо тегли този - http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.