Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко вата е този усилвател ?

Featured Replies

Здравейте приятели ! Изкам да ви попитам колко вата и колко ома е този усилвател за кола.Подари ми го един приятел на който са му го подарили .... И той не знае колко вата и колко ома е.А аз не разбирам хич и зато се налага да питам.Ако може някой да ми каже марката и модела или колко вата е и омовете му ще съм му много благодарен :biggrin: .Мерси предварително !

Редактирано от diki96 (преглед на промените)

Няма ли надпис някъде да търсим инф. по него.

На този етап инф. можеш да получиш единствено от някой,

който се е занимавал с посоченото стъпало и го познава отвътре.

Така като му гледам транзисторите 100- маx. 200W да е

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

• Автор

Не нямам му кутията имам само платката,а подозирам,че е от такава туба: http://www.thunder.bg/product_info.php?products_id=252&thunder=4fde9e945144eebb3bbebbcc2c8236f4 Но от този модел има различни ватове http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Редактирано от diki96 (преглед на промените)

Ами както ти казах по-горе 100-200W някъде . Поне ако знаеше инчовете на говорителя да се ориентираш за модела. Ако е Тъндър - моделите са: TR-15А, TR-10B, TR-12B, TR-15В, с номинални Мощности(RMS) за моделите: от 100W до 250W и инпеданс на всички 4 ома.

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

• Автор

Ами както ти казах по-горе 100-200W някъде .

Поне ако знаеше инчовете на говорителя да се ориентираш за модела.

Ако е Тъндър - моделите са: TR-15А, TR-10B, TR-12B, TR-15В,

с номинални Мощности(RMS) за моделите: от 100W до 250W и инпеданс на всички 4 ома.

Аха значи и аз установих,че омовете му със сигурност са 4-ома.Но не знам какво е номинална Мощност(RMS)

Aми по крайните стапала ще може ли да му се определят ватовете ? То има 4 закачени за радиатора,две по голями и две по малки.

Номинална мощност [озн.(RMS)]

Това е мощноста, която говорителя се води, че ще издържи при постоянна работа(свирене).

Ето един метод за измерване на мощност на неизвестен усилвател. (непрецизен метод, който аз лично не съм пробвал)

Като имаш в предвид, че стойността на изправеното напрежение след схемата грец е (корен от 2) или 1,4142 пъти по-голяма.

Като стойността зависи от мн. фактори и може да варира, но приблизително 1,41 я взимаме.

Или там където е показана формулата P=Umax / Rt * Umax/2 би трябвало максималната отчетена стойност да се раздели на 1,41

и тогава да постъпи във формулата. Ако ще пробваш метода- желателно е да тестваш достоверността му със вече известни характеристики на усилвател.

BassBox 6 има преобразувател на V във W и обратно.

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.