Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на лаптоп

Featured Replies

Приятел е решил да си купува лаптоп спрял се е на тези два модела http://pcstore.bg/сравни/1736/2031 ако може даите съвет кой да вземе.Благодаря ви предварително.

До тук добре , но за какво ще го ползва лаптопа ?! Вероятно няма да сади картофи с него нали :baby:

1. Лаптопа за какво, ще се използва (филми,игри,песни и т.н.) 2. С колко бюджет разполагаш? 3. Спрял ли си се на определена марка или произволно ?

Редактирано от ThunderGo7 (преглед на промените)

• Автор

Ще се ползва главно за филми,игри ,музика и сърфиране в нета. Не се е спрял на определена марка,а бюджета е към 1300лв.

1. http://pcstore.bg/laptopi/LENOVO-9/Lenovo-ThinkPad-Edge-E520-NZ337BM-Black-15-inch-4GB-2179 такав лаптоп има братовчед ми мн е доволен от него. 2. http://www.technomarket.bg/products/09108471/hp-pavilion-dm4-1350en-lc778ea този е над бюджета който си дал но е мн хубав лаптоп гарантирам ! 3. http://www.technomarket.bg/products/09091804/acer-aspire-7745g-434g1tmn или този, този също е доста добър но аз лично ти препоръчвам първия. Но един хубав лаптоп които ще се използва за игри варират над 1700 лв. до колкото знам ....

Наистина тези не са за игри. Не тормозете машинката. Че ще ги подкарва, ще ги подкарва на някакво ниво, ама ще ѝ съкратите животеца много бързо... За игри трябва да се отдели едно 2000 +/- 200 лв.

Приятел е решил да си купува лаптоп спрял се е на тези два модела http://pcstore.bg/сравни/1736/2031 ако може даите съвет кой да вземе.Благодаря ви предварително.

Момче, няма база за сравнение между двата лаптопа, майна...не виждаш ли?

Ейсъра е с 1066 честота на рамта а Делът - 1333, не че е кой знае какво, но Делът е по-актуалната машина, чат ли си?

Другото, което е видеото на Дел е на АТИ, което е по-сполучливо, докато Джей форсите при лаптопите ги отбягват хората, щото често дефектират, майна.

Просто са по-проблемни и е добре за твоя другар да бяга от тях.

Така, че изборът е ДЕЛ.

Ако е заложил на игрите Ейсъра ще го бие заради по-обемното видео...все пак е 2 гиги срещу 1.

Редактирано от C.O.M.O.D.O (преглед на промените)

Ако държите на качеството бих препоръчал HP ProBook 4530s , ThinkPad Edge E520 и Dell STUDIO XPS L502x , ако не държите може и ACER 5750, DELL Inspiron 5110. Гледайте да е с новите процесори на Intel Sandy Bridge другите са стари вече :ph34r:

Ако държи на качество и лаптопчето да е при него, а не по сервизите - Дел или Леново...тва трябва да му е ясно. Всичко останало е компромис...да знам, че съм много краен, но това е реалността.

Ако държи на качество и лаптопчето да е при него, а не по сервизите - Дел или Леново...тва трябва да му е ясно.

Всичко останало е компромис...да знам, че съм много краен, но това е реалността.

Чак пък такива крайни и непрофесионални мнения .....

Аз пък мога да ти кажа че от серията Inspiron на DELL има бая материал по сервизите, поради лошото охлаждане, което е направено с цел постигане на по-ниска цена, или пък серията Pavilion на HP, а пък Lenovo доскоро произвеждаха толкова "качествени" модели в ниския и средния си клас, че даваха 60 дни гаранция на пантите, които към третия месец се чупеха обикновено.

Така, че недей го засилва без да имаш представа как стоят нещата.

Всеки производител има различни класове машини , предназначени за различни ценови сегменти (за различно богати хора).В ниския ценови сегмент няма почти никаква разлика в качеството на изработка на лаптопите, произведени от ОСНОВНИТЕ производители, не от някакви измислени фирми.

Купуването на лаптоп в ниския клас на която и да е фирма-производител ( може би с изключение на Apple) освен всичко е и голяма доза късмет.

Редактирано от shanto (преглед на промените)

Аз имам едно HP с Турион, нисък клас, ама си работи безотказно. Лично за марката имат много сполучливи серии имат и много калпави. Наистина крайните изказвания не са хубаво нещо. Относно Apple- техните нисък клас се равняват на среден клас на основните производители според мен.

Въпросче. Колебая се между лаптоп чиято видеокарта споделя RAM и има DDR3 3G ram, или лаптоп с DDR3 2G и видеокарта със собствена памет 1G. Дали ще има съществена разлика и кое е за предпочитане ?

Въпросче. Колебая се между лаптоп чиято видеокарта споделя RAM и има DDR3 3G ram, или лаптоп с DDR3 2G и видеокарта със собствена памет 1G. Дали ще има съществена разлика и кое е за предпочитане ?

Е кои са тия карти? Кои са лаптопите, за какво ще се ползва точно... Така никой не може да ти отговори.

Отговорът зависи от това за какво ще го ползваш лаптопа.Ако ще го ползваш за обща употреба -скайп,филми,браузване,офис работа - първият.

Ако ще играеш игри - вторият.

Но всичко това е много общо казано, защото зависи от модела на лаптопа.

За сега съм се спрял на този,ама паметта леко ме притеснява,пък от друга страна си е на добри пари според мен :)

Това ли ти е бюджета? АМД не са харесвани много в лаптопите, макар че вече не греят толкова. Но има по-нови поколения процесори от двата производителя. Та колко е бюджета и за какво ще се ползва лаптопа?

Туй е бюджета. За хората ще им е първи лаптоп и разчитат на мен като "по-вещ" :) да ги ориентирам в лаптоповата джунгла.

Туй е бюджета. За хората ще им е първи лаптоп и разчитат на мен като "по-вещ" :) да ги ориентирам в лаптоповата джунгла.

А дали не е джунгла към тези пари. Всичко е ... мъка там. А за какво ще се ползва този лаптоп - печка дали си имат за зимата, ако нямат ще уредим нещата.

Сега малко по-сериозно - аз бих ги посъветвал да дадат некой лев отгоре и да вземат това Lenovo IdeaPad G570A - ново е, мощно е, батерията кара дълго, леново е. 30% над бюджета, но според мен каквото и да се вземе за 700лв ще...а и вече е остаряло. :ph34r:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.