Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за отбелязване на Bad секторите

Featured Replies

Ако на един хард има бад сектори които са физически как мога да ги отделя възмойно ли е изобщо и как точно?!

Ако на един хард има бад сектори които са физически как мога да ги отделя възмойно ли е изобщо и как точно?!

<{POST_SNAPBACK}>

Има една програмка казва се spinrite. Работи под ДОС и възстановява доста голяма част от лошите сектори, но за съжаление не съм я срещал скоро. Трябва да я потърсиш. А най-лесният начин е като ворматираш диска под ДОС - така ще се отбележат секторите като лоши и няма да се използват.

Но моят съвет е щом са възникнали лоши сектори на харда ти - смени го :yanim:

Друг вариант,освен предложените е да използваш HDD Regenerator от пакета на Hiren,s Boot Cd,която също не работи в Windows среда./За да я намериш използвай търсачката /.

<{POST_SNAPBACK}>

1. Веднага си прехвърли важните данни на друг хард.

2. Направи си нови партишъни на диска различни по размер от старите.

3. Направи Full Format под ДОС или ХР.

Провери за лоши сектори - най-добре под ДОС - със scandisk-a за дос на Windows 98.

Ако нямаш лоши сектори - добре - продължавай нормално да работиш.

Ако ти намери лоши сектори - значи диска ти е пътник и се замисли да го сменяш, просто вече е ненадежден за важна информация.

Успех! :bye:

До тук само глупости са казани - от години оправям дискове с лоши сектори - някои стават , някои не - въпрос на късмет.

горните програми не бих ги ползвал - проблемини са и лъжат чеоправят проблемите. ( особено hddreg- така забавя диска че не е истина ,а после след формат - пак се появяват )

До тук само глупости са казани - от години оправям дискове с лоши сектори - някои стават , някои не - въпрос на късмет.

горните програми не бих ги ползвал - проблемини са и лъжат чеоправят проблемите. ( особено hddreg- така забавя диска че не е истина ,а после след формат - пак се появяват )

<{POST_SNAPBACK}>

Би ли бил така добър да конкретизираш каква глупост според тебе е написана в поста ми. Но го направи аргументирано и без да се биеш в гърдите като аватара си.

Щото иначе без нищо конкретно написано по темата съобщението ти не е нищо повече от СПАМ. :newspaper:

<{POST_SNAPBACK}>

Е мистър Техно,явно че си професионалист в тази област,за което свидетелстват и думите ти > "някои стават , някои не - въпрос на късмет"...един професионалист винаги разчита на късмета,та ще те помоля да споделиш с нас,кои програми използват профитата за тази цел.А също така съм много любопитен да знам,как оправяш физически лоши сектори.

Аз ли съм сляп,но като,че никой от досега изказалите се не е написал,че оправя физически лоши сектори...А,че Mr.TECHNO е специалист в областта,това не подлежи на съмнение.Лично мнение,базирано на продължителни наблюдения и по други форуми.

Редактирано от pland (преглед на промените)

Темата е интересна и за мен.Възможно ли е някакво отделяне на бад-секторите, така че диска да се ползва.И как стои въпроса с бад сектори в МБР.

благодаря предварително

ivoto, модел и обем на диска icon14.gif Как разбра, че са физически icon14.gif Физическите водят до "синята смърт".

Темата е интересна и за мен.Възможно ли е някакво отделяне на бад-секторите, така че диска да се ползва.И как стои въпроса с бад сектори в МБР.

благодаря предварително

<{POST_SNAPBACK}>

по-принцип всичко е възможно! ;)

с малко математика става

Пускаш един досовски скандиск.

В таблицата, която ще ти покаже е 15х44 реда/колони

Като маркира лошите сектори (времето зависи от големината на харда) - преброяваш квадратчето, което е маркирано като лош сектор и го разделяш на 660. Полученото число го умножаваш по размера на харда и така се получава мястото на лошия сектор.

После с програма от рода на Acronis Partition Expert или Norton Partition Magic си правиш два отделни дяла, като оставяш малко толеранс за лошия сектор. А ако е в самото начало, просто го изрязваш(началото) и си като нов. :yanim:

Пример: Да предположим че имаш маркиран като лош сектор стотното квадратче. Разделяш 100 на 660(това е 15х44 реда/колони), полученото число го умножаваш по размера на твоя хард диск(да кажем 80ГБ) и се получава горе-долу приблизителното място(12.12ГБ), което е маркирано като лош сектор.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.