Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бавен и шумен HDD?!

Featured Replies

Здравейте, компютъра е с пентиум 4 процесор , но от както му сложих твърд диск Excelstor j880 започна да работи бавно и да е много шумен , щумът е като драскане както обикновенно работеха старите AMD . Та какъв може да е проблема.

• Автор

Не е в PIO . Ultra DMA 5 e и няма вързано друго устройство на този кабел. При ползване на интернет зареждане на станици се товари много и червеният индикатор свети доста .

Здравейте,

компютъра е с пентиум 4 процесор , но от както му сложих твърд диск Excelstor j880 започна да работи бавно и да е много шумен , щумът е като драскане както обикновенно работеха старите AMD . Та какъв може да е проблема.

Диска е доста стар и нормално да бави, защото си отива. Ако продължаваш с него и сини екрани ще излизат..

Приятелю този диск е доста стар ! Ти преди да го пуснеш пусна ли му някакъв тест за да си сигурен , че работи нормално ?!

щумът е като драскане както обикновенно работеха старите AMD

това нещо не го разбирам , а от 10г имам AMD процесори !
  • Автор

възможно е да е от старост. Въпреки , че целият компютър бавно работи заради него и процесора се товари от най-малкото нещо. 60 % от него е от 4 години пълно . понеже 2006-7 качих едни двд-и филми на него и от тогава не са пипани.

възможно е да е от старост. Въпреки , че целият компютър бавно работи заради него и процесора се товари от най-малкото нещо.

60 % от него е от 4 години пълно . понеже 2006-7 качих едни двд-и филми на него и от тогава не са пипани.

Чакай сега ! Ако се товари процесора, няма да в виновен диска. Ако дискът е бавен, процесорът няма да се товари.

Може да имаш много малко RAM, много ненужни процеси, които натоварват процесора и т.н.

Може да се налага дефрагментиране на дисковете. Правил ли си го скоро ?

Първо трябва да установиш виновниците и причините за бавната работа на машината.

P.S. Компютърът не е като човек - като стане на години и да започне да работи на по-ниска скорост.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Аз имам Excelstor j680 80GB 7200 RPM (компютърът ми е от 2004 год.), но не ми е правил проблеми никога ...

Аз имам Excelstor j680 80GB 7200 RPM (компютърът ми е от 2004 год.), но не ми е правил проблеми никога ...

Прави архиви и чукай на дърво !

Е то само снимките са ми важни и си ги записвам на дискове, а игрите, филмите и програмите не са ми толкова важни :wors: Но откакто си взех маааааалко по-нова видео карта от 1 др. компютър (падна ми се безплатно :hush: ) съм по-доволен и сякаш от време на време малко 80GB са ми малко (старата ми Nvidia 440MX AGP 8x нищо че си е 128MB но без Pixel Shader ... просто си остаря и не ми вършеше кой знае колко работа)

Редактирано от Bobi_96 (преглед на промените)

• Автор

Ами в интерес на истината рам-та е малко .. 256 мб . В таск мениджъра ми изписва , че изполва между 400-425 мб (незнам как става това) . Когато отворя браузера и почна да отварям да речев флащ видео процесора се натоварва , твърдият диск почва да дрънци и червената лампа почва да свети. Общп взето като отворя процесите излиза , че 40 000 к изполва браузера и това е най-тежкият процес.

Ами в интерес на истината рам-та е малко .. 256 мб . В таск мениджъра ми изписва , че изполва между 400-425 мб (незнам как става това) . Когато отворя браузера и почна да отварям да речев флащ видео процесора се натоварва , твърдият диск почва да дрънци и червената лампа почва да свети. Общп взето като отворя процесите излиза , че 40 000 к изполва браузера и това е най-тежкият процес.

Защото използва диска за разтоварване на част от паметта, а там скоростта няма нищ ообщо с тази на RAM паметта.

Сложи повече RAM. Колкото повече - толкова по-добре.

• Автор

На един приятел кошника е с 700 - 800 мх процесор , около 10 мб видео , 128 рам и 80 гб хард .... и пак прилично работи . трябва малко търпение , но става за флащ видео и филми . Предполагам имам някакъв бъг в ОС или някой драйвърите съм омазал ... Да допълня един кондензатор на видеото ми е изсъхнал и го смених , но не го запоих баш като хората та и тя не е много читава. Все пак мерси на всички.

• 3 месеца по-късно...

Извинявам се, че отварям стара тема, но преди малко бях го сложил този диск(Excelstor j880) и е много бавен харда. Не само при мен е така и на други pc-та. Направих тест за бързина, ми той PC направо умря докато го правеше, а при моя хард няма се проблем. edit за някой хора... Benchmark Excelstor - 7MB/s моя хард - 50mb/s

Редактирано от xstep (преглед на промените)

Аз нищо не разбрах от последния пост.

Аз нищо не разбрах от последния пост.

То акъл и мензис не дойдат ли на време хич не ги чакай.

По темата. Исках да се израза в горния си пост, че проблема не е в рам или в процесорът, а в самия хард диск.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.