Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Игра: "Разтълкувай"

Featured Replies

Четох една анкета и имаше мисли, които са много хубави,но трудно се разбира смисъла им.И ми дойде идеята за такава игра.Значи правилата са следните:

Някой казва израз (дали ще е фразеологизъм или израз, измислен от него, няма никакво значение) и следващият се опитва да разтълкува този израз, независимо дали е прав или не.Тълкува го както той го разбира - така ще се получи много смешно :) (надявам се)

Ако сте съгласни да започваме! Аз не се сещам в момента такъв израз, нека който иска да започне пръв да действа! cool.gif

Редактирано от Neuton Gimic (преглед на промените)

• Отговори 61
  • Прегледи 9,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

'роден си с крила , не прекарвай живота си в пълзене'

(това е от стихотворение на една приятелка.. )

Тази игра звучи доста интересно!

Ами хайде малко импровизация... тълкувам: намеква се на лирическия герой, че не използва възможностите си! ;) Лигавя се, ама то ще стане интересно! :clap:

Израз: "ама че сте смешни" :)

Редактирано от Destiny (преглед на промените)

Тази игра звучи доста интересно!

Ами хайде малко импровизация... тълкувам: намеква се на лирическия герой, че не използва възможностите си!  :) Лигавя се, ама то ще стане интересно! ;)

Израз: "ама че сте смешни"  :nono:

<{POST_SNAPBACK}>

След този изрез, обикновено се фръцваме и си заминаваме. Обикновено се използва се когато сме затапени с логични и разумни доводи и земества "Я си е***е м****а! "

Отосно втория, мога да го обясня с друг подобен " Сърце не тъжи за туй, що не знае"

Израз: "Хвърленият по водата хляб, ти се връща стократно"

Ехеее Рум пак ли ти бре ме заинтригува, не очаквах да ми стане интересно, ноооо

аз ще импровизирам, щото акъл не ми достига, за да съм го чувала туй, ама въображение имам biggrin.gif

Та такааа... това трябва да е приказка в някое рибарско селце, щото хората като хвърлят хляб във водата и така хранят рибата, гоят се тия ми ти рибоци, не се мъчат да търсят храна, само си полюшват лекичко опашка, за да се задържат на едно място във водата, множат се и чакат следващото папане и така на тези хора хвърленият хляб по водата им се връща стократно, щото рибите и в рекордите влизат и хората хранят. ohmy.gif

Предполагам, че можем да включим освен мисли, и изрази, които са станали нарицателни за нещо, така хем ще се забавляваме, хем ще научим нещо, а и ако участникът не е разтълкувал правилно мислъта на предишния, нека следващият да се чувства задължен да обясни моляяя щото тоз хляб по водатаааа....

селата на Потьомкин

Потьомкин май не е притежавал села-т.е. възприемам израза като-"нямаш нищо!"-мисля,че би трябвало да е това

А аз не мога да разбера следното:

Вярвай в трудните моменти, смей се когато тъжиш.

Лесно е да преклониш глава, но трудно е да победиш!

sad.gif (това е девиз на една потребителка от форума)

Вярвай в трудните моменти, смей се когато тъжиш.

Лесно е да преклониш глава, но трудно е да победиш!

Когато ни е тежко, най-лесно е да се затворим в себе си и да мислим само за проблемите. Но... всеки трябва да намери сили в себе си да се бори, да се справя с лошите моменти. Достойнството е в ръцете на тези, които се осмеляват да се борят!

Много хубава тема! :sobbing:

И така, "Битката е спечелена, преди да е започнала". Ами веднага правя асоциация с "Всичко свърши, приди да започне". Може би става дума за нещо очевидно и предопределено. Поне на мен така ми звучи.

Израз: "Страшна мисъл зрее във душата.."

• Автор

''Страшна мисъл зрее в душата''

Може би,ако си направил нещо лошо и не можеш да се примириш с това....

Или пък предчувстваш нещо лошо......

не знам кое от двете е ,но така ми звучи

''Идва и си отива,но това,което наистина си заслужава-остава''

''Идва и си отива, но това, което наистина си заслужава - остава''.

Ами то почти е разтълкувано. Каквото и да става, през каквото и да преминеш, накрая винаги остава това, което наистина си заслужава. Затова не трябва да се съжалява, а да се приеме.

Израз: "Животът е един от най-сложните."

• Автор

''Животът е един от най-сложните''

Животът е една пътека.По пътеката на живота има много ями,локви,пропасти,ровове.Докато си жив,ти изминаваш този път и докато го преминеш може би поне около 70 пъти ще паднеш в някоя прпаст!Надявам се да ме разбра!

''Недей да се страхуваш от ''водата'',''бурите'' и ''бедите''-това сме ние'' ohmy.gif -винаги съм се чудила

''Животът е един от най-сложните''

Животът е една пътека.По пътеката на живота има много ями,локви,пропасти,ровове.Докато си жив,ти изминаваш този път и докато го преминеш може би поне около 70 пъти ще паднеш в някоя прпаст!Надявам се да ме разбра!

<{POST_SNAPBACK}>

Хмм.. интересно. Не съм се замисляла за това.

''Недей да се страхуваш от ''водата'', ''бурите'' и ''бедите'' - това сме ние''.

Според мен става дума за хората и по-точно за влиянието, което оказват. Това, че се характеризират като ''водата'', ''бурите'' и ''бедите'', означава, че имаме контрол върху тях. И не само. Дори понякога и ние сме такива - силни и безпощадни като бурите, много често сами усложняваме живота си - бедите, а водата нищо не ми говори :yanim: . Това е - контрол. Важното е как ще го използваме и за какво.

Израз: "Недей да клатиш лодката, в която плаваш и ти"

Ехеее Рум пак ли ти бре ме заинтригува, не очаквах да ми стане интересно, ноооо

аз ще импровизирам, щото акъл не ми достига, за да съм го чувала туй, ама въображение имам  biggrin.gif

Та такааа... това трябва да е приказка в някое рибарско селце, щото хората като хвърлят хляб във водата и така хранят рибата, гоят се тия ми ти рибоци, не се мъчат да търсят храна, само си полюшват лекичко опашка, за да се задържат на едно място във водата, множат се и чакат следващото папане и така на тези хора хвърленият хляб по водата им се връща стократно, щото рибите и в рекордите влизат и хората хранят.  ohmy.gif

Предполагам, че можем да включим освен мисли, и изрази, които са станали нарицателни за нещо, така хем ще се забавляваме, хем ще научим нещо, а и ако участникът не е разтълкувал правилно мислъта на предишния, нека следващият да се чувства задължен да обясни моляяя щото тоз хляб по водатаааа....

селата на Потьомкин

<{POST_SNAPBACK}>

Радвам се, че си заинтригувана от моята особа :yanim:

А относно мисълта мисля , че това беше казано в библията някъде. Тълкувам си го така:

Човек не трябва да очаква винаги да вижда пряко резултатите от труда си. Положените усилия, хвърлени средства понякога са с невидим резултат,но биват възнаграждавани. Както хвърления хляб по течението ти се струва безвъзвратно загубен така и понякога ти се струва че усилията ти за нещо отиват " за този който духа".

Най-общо тва е, поне според мен :wors:

• Автор

''Винаги мисля,но понякога не става...мога да бъда,но не ми позволяват....,бях там,но те незабелязаха''-ако може цялото а не израз по израз,но ако не стане-израз по израз.

''Винаги мисля,но понякога не става...мога да бъда,но не ми позволяват....,бях там,но те незабелязаха''-ако може цялото а не израз по израз,но ако не стане-израз по израз.

<{POST_SNAPBACK}>

Първо относно "селата на Потьомкин". На името на княз Григорий Потьомкин, (1739-1791) - руски дипломат, генерал-фелдмаршал и фаворит на Екатерина II. За посещенията на Екатерина II в Южна Русия, покрай селата по течението на Днепър, княз Потьомкин е създавал илюзия за благоденствие, стигайки дотам да строи декоративни къщички по местата, откъдето е щяла да мине императрицата - оттук нарицателното “потьомкинско село” - за кулиси, измама.

А за зададеното на Дунди - това сякаш е мисъл на някой човек, който има проблеми със самочувствието и винаги търси вината у другите или в съдбата, а не в самия себе си. За него винаги има едно Но, една спънка, която му пречи да открехне себе си и да се реализира.

за разтълкуване - България

тълкуване на България - минало, настояще и бъдеще на един народ

за тълкуване: Credendo vides или вярвайки човек вижда

Вярвай, за да видиш - вярата открива на хората неща скрити от погледа им, неща, които могат да бъдат "видени" със сърцето, а те са най-истинските :sobbing:

продължавам да очаквам разтълкуване на България (какво означава самата дума) :)

"България" е името на настоящата ни държава.

Самото име на страната ни се състои от две части- корена Бълг и -ария, което в същност представляват два последователни индо- ирански суфикса -ар (Добрев, 1994) и -ийа (Шопов и др., под печат). По същите правила корена преминава в Балкх, което пък е името на столицата и държава на българите до Памир.

А името "българин":

по лингвинистичните правила името Българ(ин) се поизнася от индийците като Балкхар(а) И днес украинците наричат българите "балхар" (Й. Шопов, частно съобщение).

Относно самата ни държава:

Пренасянето на част от старата Велика България отвъд Дунава от Аспарух не е завладяване на нови територии, а завръщане в прастарата прародина ("Мадари" на сродните с прабългарския език санскрит и хинди означава Отечество. Така се казва и един от първите градове построени от кана Аспарух). Тук е било нашето отечество до преди повече от 4 хиляди и петстотин години, когато сме били част от индо- европейските племена (народи?) обитавали тогава нашите земи (Шопов, 1998).

Надявам се,че правилно разтълкувах задчката ти. :P

А сега-моята:

"Харесвам мъже с бъдеще и жени с минало."(Оскар Уайлд)

Харесва ми фразата cool.gif

Аз я тълкувам така:

мъже с бъдеще означава такива които казано на прост български са оправни и се очаква да се развиват - сиреч да просперират и в тъкива мъже може да се инвестира /примерно чувства/

колкото до жените с минало - то е ясно, да не са хванати от гората и най-вече да са имали връзки cool.gif и опит

моят израз : сън спомен не прави

Не проспивайте хубавите мигове, изживейте ги! :)

За България - очаквах някой да знае откъде идва това име и какво означава - на езика на азите-прабългари БъЛъ ГРъ означава Голяма/ Велика Земя.

Ако имаш крила учи се да ходиш, ако нямаш учи се да летиш!

Не проспивайте хубавите мигове, изживейте ги!  :blink:

За България  - очаквах някой да знае откъде идва това име и какво означава - на езика на азите-прабългари БъЛъ ГРъ означава Голяма/ Велика Земя.

Ако имаш крила учи се да ходиш, ако нямаш учи се да летиш!

<{POST_SNAPBACK}>

стремежът човекът да се развива и да се осъвършенства

Живеят само влюбените, останалите просто съществуват

стремежът човекът да се развива и да се осъвършенства

Живеят само влюбените, останалите просто съществуват

<{POST_SNAPBACK}>

Влябените пиленца си живеят с техен си свят. За тях останалите наистина не съществуват и нямат значение ( поне докато не отмине еуфорията и не изпитат нижда от нещо или някой). За останалия сват двамата влиюбени изглеждат като ухилени загледани в пространството хорица.

-> Не вярвай на жената когато я обичаш, вярвай тогава, когато тя те обича.

Редактирано от rrruuummm (преглед на промените)

• Автор

Както се казва ''Чувствата са по-силни,когато са взаимни'' :)

''Не исках да отлети това птиче-ти го прогони-сега е мъртво''

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.