Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Насечени клипчета от сайтове

Featured Replies

Значи искам да попитам според вас защо клипчетата от vbox7, youtube и такива сайтове насичат (картината насича иначе звука си върви добре) днес смених browser-a (принципно съм с firefox , но пробвах и с opera) преинсталирах флаш плеъра , видео драйверите сложих най-новите , но клипчетата все така не вървят нормално . Или е нещо софтуерно което пропускам да видя и подменя или е от компютъра ( 1ghz процесор 256мб рам и 32мб видео ) но при условие че филмите си му вървят добре значи и клипчетата по сайтовете според мен трябва да си вървят добре.... интернета не е бавен ... Имате ли идей от какво може да е ( и някой по-лек браузер че като пусна клипче и процесора се мята на 100% ) Ако ми дадете решения няма да мога да Ви кажа веднага дали е проработило защото компютъра е на село.

Филмите ти вървят, защото ги четеш от диска, но от нета ти трябва малко повече мощ. Фокса ползва доста процесора, освен това 256 РАМ, изобщо не може да се каже, че е добре. Под 1Gb положението е незадоволително.

Много слаба машина... По принцип 1 GHz вече има в телефоните... Макар и да не е правилно това измерване! Единственият ми съвет е да пробваш някаква оптимизация. Все пак кажи точно какви са компонентите. Марка и модел, че така е много общо, това са просто обеми. Все едно да кажеш на продавачката "дай ми 1 литър." Ама кола ли, гроздова ли, шуменско ли, тя да си гадае.

Значи искам да попитам според вас защо клипчетата от vbox7, youtube и такива сайтове насичат (картината насича иначе звука си върви добре) днес смених browser-a (принципно съм с firefox , но пробвах и с opera) преинсталирах флаш плеъра , видео драйверите сложих най-новите , но клипчетата все така не вървят нормално . Или е нещо софтуерно което пропускам да видя и подменя или е от компютъра ( 1ghz процесор 256мб рам и 32мб видео ) но при условие че филмите си му вървят добре значи и клипчетата по сайтовете според мен трябва да си вървят добре.... интернета не е бавен ... Имате ли идей от какво може да е ( и някой по-лек браузер че като пусна клипче и процесора се мята на 100% ) Ако ми дадете решения няма да мога да Ви кажа веднага дали е проработило защото компютъра е на село.

Тази машина е ветеран( да не се обидиш). Време е да помислиш за нова. С тези параметри windows ще ти бави, а за WEB приложения да не говорим.

• Автор

Много слаба машина... По принцип 1 GHz вече има в телефоните... Макар и да не е правилно това измерване! Единственият ми съвет е да пробваш някаква оптимизация. Все пак кажи точно какви са компонентите. Марка и модел, че така е много общо, това са просто обеми. Все едно да кажеш на продавачката "дай ми 1 литър." Ама кола ли, гроздова ли, шуменско ли, тя да си гадае.

Амиии процесора помня че е Интел ама какъв интел не знам

За рама никаква идея нямам

Видеото е Nvidia GeForce2 MX 100 200 32mb

Знам че е ветеранче тоя комп щото е на около 10-11 години , но имах 1 лаптоп с около 700мхз процесор и 8,4мб видео , и 128мб рам и на него през wi-fi си му вървяха клипчетата нормално ИМЕННО затова реших да попитам къде може да е проблема

Амиии процесора помня че е Интел ама какъв интел не знам

За рама никаква идея нямам

Видеото е Nvidia GeForce2 MX 100 200 32mb

Знам че е ветеранче тоя комп щото е на около 10-11 години , но имах 1 лаптоп с около 700мхз процесор и 8,4мб видео , и 128мб рам и на него през wi-fi си му вървяха клипчетата нормално ИМЕННО затова реших да попитам къде може да е проблема

Проблемът е ,че не ти достига РАМ памет на първо време. 256 SD ram вече е недостатъчна. Да не говорим, че в самите WEB браузъри наслагаха толкоз flash и Java приложения което ги прави по-мудни и тежки. А и според мен самата тенденция е да се разработват такива софтуери че едноядрените машини( Компютри с едноядрени процесори) да си заминават!

Ако искаш да разбереш параметрите на машината си инсталирай един Everest Ultimate Edition.

Филми гледаш заради хардуерното ускорение на видеото, което не ти сработва с флаш плеъра и съответно процесора ти не може да се справи по очевидни причини.

• Автор

Проблемът е ,че не ти достига РАМ памет на първо време. 256 SD ram вече е недостатъчна. Да не говорим, че в самите WEB браузъри наслагаха толкоз flash и Java приложения което ги прави по-мудни и тежки. А и според мен самата тенденция е да се разработват такива софтуери че едноядрените машини( Компютри с едноядрени процесори) да си заминават!

Ако искаш да разбереш параметрите на машината си инсталирай един Everest Ultimate Edition.

:cool::D :D :D Знам как да разбера параметри и такива работи за компа , но както казах по-горе компа е на село (демек не е до мен че да надникна ) :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.