Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво да си купя лаптоп или стационарен компютър?

Featured Replies

Разбира се , че лаптоп е за предпочитане, защото дори да се купи настолен рано или късно по някаква причина ще му се прииска да си купи и лаптоп, докато обратното не е вярно.

В това изказване няма никава логика. :hush:

Не по умен , а по препатил ! Работил съм в магазин за РС и ако знаеш колко народ е идвал с лаптопи да ми реве - не може ли да м направим ъпгрейд - не може ! Не може ли да се направи нещо батерията да изкарва поне 8 часа - не може ! Не може ли да се подобри охлаждане - може с подложка , но на мен това охлаждане ми е малко !

Това се получава, защото хората не са информирани, а този, които предлага лаптопи, не е лошо да даде тази информация на клиентите си, за да знаят какво може да се прави с един лаптоп и какво не може. ;)

• Отговори 56
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Що да информират. Нали може реклама "Геймърски лаптоп за 900 лв.!" Като любимците от един технически маркет, голям... Или МутиДрама: "Искам ДДР3 памет" -"Имаме чудесна ДДР2 на промоция, искаш ли да я видиш?"...

В това изказване няма никава логика. :hush:

Мълдър, защо да няма логика - виж колко питания има във форума "какъв лаптоп да си взема" и колко са за "какъв десктоп" и ще видиш за какво иде реч.

Що да информират. Нали може реклама "Геймърски лаптоп за 900 лв.!" Като любимците от един технически маркет, голям... Или МутиДрама: "Искам ДДР3 памет" -"Имаме чудесна ДДР2 на промоция, искаш ли да я видиш?"...

Ами това е манипулация. ;)

Друг е въпросът, че много хора купуват компютърна техника, без изобщо да са наясно какво взимат и защо го взимат. Следствието е, че в момента много хора си взимат лаптопи предимно за гъзария и без да са много наясно как трябва да работят с лаптопа, така че да нямат проблеми с него - то горе-долу така стоят нещата и с геймърския лаптоп за 900 лв. :hush:

Мълдър, защо да няма логика - виж колко питания има във форума "какъв лаптоп да си взема" и колко са за "какъв десктоп" и ще видиш за какво иде реч.

Това показва само, че хората не са много ориентирани с лаптопите. :)

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Преди 3-4 години, когато бях 12-ти клас реших да се "изгъзаря" с новоизлюпените нетбуци. Купих си ACER ZG5, на който подкарах autocad 2009, разни игрички и т.н. В училище беше голям хит - разглеждахме сайтове, цъкахме игрици и беше голяма гъзария наистина :) След като завърших си купих голям лаптоп,защото ми трябва да чертая, но го зарязах (естествено заради загряване при натоварване) и си купих конфигурацията от подписа, която претърпя серия от промени. Вече имам и друг лаптоп, на който вървят mafia II, Assasin's Creed и т.н, но го ползвам единствено за работа извън вкъщи,защото не ми се купува нов след година :cool: На мен ми се налага да имам лаптоп заради професията ми, а гъзарийката от кафетата и училище изчезна доста бързо :cool: Сега мини лаптопа ползвам по купони извън града ( море, вила и т.н), като върши перфектна работа с богатата си колекция от музика :) Като доста опитен потребител мога да кажа още веднъж в темата, че от PC-то по-добро няма. Приятелката ми ползва лаптоп за чертане в университета и и е много удобрен в прехода Пловдив-София всяка седмица. Един мой приятел обаче, също студент в София си купи лаптоп да играе игри, което е класика напоследък. Естествено с недостатъчния бюджет от 1200лв сега сами можете да се досетите, че температурите са "красиви". Вървят му новите игри на почти максимални настройки, но и на почти критични температури. Сега ми реве да му намеря подложка, което изобщо няма да реши проблема. "ще играя на минимални настройки за да не загрява" - което убива удоволствието от играта. Лаптоп за работа (или университет) е наложително все по-често, но за игри е глупаво според мен. Извода ми е, че не трябва да се хвърляте на евтин лаптоп, който ще се използва постоянно над възможностите си. Най-малкото, хора с ограничени възможности няма да могат да си позволят да заплатят щетите от един прегрял или развален лаптоп, а доста често се купуват на изплащане или с последните спестявания.

Редактирано от kichuka (преглед на промените)

И като гледам моето мнение е потвърдено от мнозинството ! Ако не ти се налага и не е свързано с работата ти - залагай на десктоп ! Ососбено като става въпрос за домашен компютър ! Лаптопа е измислен само с една цел - за хората които са в движиение и в същото време работата им го изисква да имат компютър винаги със себе си ! Така , че хора които купуват лаптопа защото им трябва го разбирам , но да си купиш лаптоп за да разглеждаш страници (интернет може и през смартфон) и да цъкаш игри в кафенето е глезотия ! Дори мога да дам пример за нещо което е по-малко от лаптоп и но и в същото време е десктоп - Fit PC - това идеално решение за студенти :ph34r: макар да не е много масов за момента :whist:

Най добре според мен е ако си ги имаш и двете.

А иначе, много зависи от семейно положение, работа.. общо казано за какво ще се ползва..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.