Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво да си купя лаптоп или стационарен компютър?

Featured Replies

Когато човек изказва мнение за определен продукт трябва да има представа за самия продукт, а не да говори наизуст само заради спорта.Този тип машини са МОБИЛНИ РАБОТНИ СТАНЦИИ и са доста сериозни машини.Аз ползвам такава машина, само че Fujitsu, от 5 години и мога да ти кажа,че вършат много професионална работа.Няма нищо общо със това, за което ти говориш.Искам да ти кажа съвсем приятелски две неща:

1.Ако ти самият не уважаваш мненията на другите, няма как да искаш от тях да уважават твоето!

2.Фундаментална грешка е да си мислиш, че си по умен от другите!

Бъди жив и здрав. :rolleyes:

Не по умен , а по препатил ! Работил съм в магазин за РС и ако знаеш колко народ е идвал с лаптопи да ми реве - не може ли да м направим ъпгрейд - не може ! Не може ли да се направи нещо батерията да изкарва поне 8 часа - не може ! Не може ли да се подобри охлаждане - може с подложка , но на мен това охлаждане ми е малко ! Това за мобилните работни станции е мит и реклама ! Лов на балъци или както искаш го наречи , но си е чиста измама ! Хайде кажи ми как на твоята работна станция можеш да направиш ъпгрейд а ?! Или ако и изгори видеокартата как ще я смениш а ?! Или ако ти изгори мрежовата карта как ще я смениш а ?! Или колко ще ти струва да смениш HDD , DVD ако се прецака а ?! Да продължавам ли а ?!
  • Отговори 56
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не по умен , а по препатил ! Работил съм в магазин за РС и ако знаеш колко народ е идвал с лаптопи да ми реве - не може ли да м направим ъпгрейд - не може ! Не може ли да се направи нещо батерията да изкарва поне 8 часа - не може ! Не може ли да се подобри охлаждане - може с подложка , но на мен това охлаждане ми е малко ! Това за мобилните работни станции е мит и реклама ! Лов на балъци или както искаш го наречи , но си е чиста измама ! Хайде кажи ми как на твоята работна станция можеш да направиш ъпгрейд а ?! Или ако и изгори видеокартата как ще я смениш а ?! Или ако ти изгори мрежовата карта как ще я смениш а ?! Или колко ще ти струва да смениш HDD , DVD ако се прецака а ?! Да продължавам ли а ?!

Много ми е интересно как ще направиш батерията на настолния да издържа и 5 минути. :rolleyes:
:rolleyes: На един светофар спират един до друг майбах и голф2(червен естествено с пернишка регистрация) и шофьора на голфа свалил стъклото и почнал да маха на този с майбаха.Пуснал и той стъклото и го попитал какво иска. -Абе пич да та питам, доволен ли си от тоя майбах уе? -Да, много.Защо питаш? -Питам, щото не ги карат много......

Много ми е интересно как ще направиш батерията на настолния да издържа и 5 минути. :rolleyes:

Отговора е много прост умнико - качествен UPS който издържа много повече от 5 мин Публикувано изображение Твоя лаптоп рано или късно ще стигне до там , че батерията и 5 мин няма да издържа Публикувано изображение

:rolleyes:

На един светофар спират един до друг майбах и голф2(червен естествено с пернишка регистрация) и шофьора на голфа свалил стъклото и почнал да маха на този с майбаха.Пуснал и той стъклото и го попитал какво иска.

-Абе пич да та питам, доволен ли си от тоя майбах уе?

-Да, много.Защо питаш?

-Питам, щото не ги карат много......

Отново не уцели сравнението ! Моето РС в сравнение с повече лаптопи е горе-долу същото - Аз си имам настолен Майбах , а те си имат мобилен Голф 1 Публикувано изображение

Отговора е много прост умнико - качествен UPS който издържа много повече от 5 мин Публикувано изображение Твоя лаптоп рано или късно ще стигне до там , че батерията и 5 мин няма да издържа Публикувано изображение

Който Юпиес ще струва колкото целия настолен вероятно и ще тежи поне колкото него.

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

Който Юпиес ще струва колкото целия настолен вероятно и ще тежи поне колкото него.

Много е лошо да си профан ! Дори най-скапаният UPS за 80лв изкарва без проблем 20 мин. !

Според моето лично мнение въпросът "Какво да си купя лаптоп или стационарен компютър?" има аналогия с въпроса: "Каква кола да си купя, Prius или Avensis?" 1. Цените на Prius са горе-долу като на Avensis с по-мощен двигател и разни екстри... 2. Prius-a е компактен, икономичен, "Екологичен" и т.н. 3. Avensis може да свърши доста повече работа ;) 4. Prius има по-къс и скъп "живот", батериите се износват и разни други подобни кахъри... 5. Оптималния вариант е, ако можеш да си го позволиш естествено, да си купиш и двете за да не тормозиш едната кола със задачите на другата (да не се чудиш къде да паркираш Avensis-а в центъра и да не ходиш с цялото семейство и багаж с Prius-a) На мен би ми доставило по-голямо удоволствие да карам Avensis, на други Prius... На вкус и цвет товарищ нет :rolleyes: Между другото имам и стационарен комп и 12 инчов лаптоп :rolleyes:

Отново не уцели сравнението ! Моето РС в сравнение с повече лаптопи е горе-долу същото - Аз си имам настолен Майбах , а те си имат мобилен Голф 1 Публикувано изображение

:rolleyes: Кой е казал, че сравнението е за теб?А и кой беше, че нещо не се сещам? :rolleyes:

:rolleyes: Кой е казал, че сравнението е за теб?А и кой беше, че нещо не се сещам? :rolleyes:

Публикувано изображениеА ти кой беше ?! А верно оня с коня Публикувано изображение Не знаех че и конярите разбират от компютрите Публикувано изображение Зоба на коня с лаптопа ли му определяш грамажа Публикувано изображениеПубликувано изображение

Според моето лично мнение въпросът "Какво да си купя лаптоп или стационарен компютър?" има аналогия с въпроса: "Каква кола да си купя, Prius или Avensis?"

1. Цените на Prius са горе-долу като на Avensis с по-мощен двигател и разни екстри...

2. Prius-a е компактен, икономичен, "Екологичен" и т.н.

3. Avensis може да свърши доста повече работа :)

4. Prius има по-къс и скъп "живот", батериите се износват и разни други подобни кахъри...

5. Оптималния вариант е, ако можеш да си го позволиш естествено, да си купиш и двете за да не тормозиш едната кола със задачите на другата (да не се чудиш къде да паркираш Avensis-а в центъра и да не ходиш с цялото семейство и багаж с Prius-a)

На мен би ми доставило по-голямо удоволствие да карам Avensis, на други Prius... На вкус и цвет товарищ нет :rolleyes:

Между другото имам и стационарен комп и 12 инчов лаптоп ;)

Единственото мнение по темата :rolleyes:

Човек започни да гледаш цялат катрина и тогава ще разбереш, че за всеки си има по нещо :rolleyes:

Формула 1 гледаш ли, а други моторни спортове, а и не само при тях се излолзват мобилните станции. Това че в главата ти се върти само ъпдейт и видеокарти не говори добре :rolleyes: Парите, които се дават не са малко, но има защо. Когато започнеш да вършиш професионална работа с компютър, тогава ще разбереш за мобилните работни станции с професионаални видеа за работа, а не за игри ;) Делл да не мислиш, че се издържа от продажбата на Inspiron -и :) Делл са се насочили към бизнеса и се подписват сумати договори за подръжка, осигуряване на техника и всякакви бизнес далавери.

Е затова е хубаво да се гледа отгоре на нещата и да се хванат от край до край :)

Въпрос на собствена преценка и потребности(настоящи и бъдещи) е това,каква/и машина/и да си купи човек.Но не бива пък до такава степен да натрапваме своето лично мнение :rolleyes::rolleyes:

Редактирано от DrHAUZ (преглед на промените)

@crazyfrog С какви характеристики е тва, то и аз да срявня мобилна i7-ца с някое настолно AMD и ще ги изкарам мършави настолните :D А и между 2007 и сега им огромна разлика между компютрите :speak:

@crazyfrog

С какви характеристики е тва, то и аз да срявня мобилна i7-ца с някое настолно AMD и ще ги изкарам мършави настолните :D А и между 2007 и сега им огромна разлика между компютрите :speak:

В началото на клипа са дадени характеристиките на машините.

Що ли не съм виждал хора, помъкнали настолен комп по улиците? :speak:

Аз съм виждал, само че го носят поне двама души .

Аз съм виждал, само че го носят поне двама души .

И по трасето на тролея, с тирантите на жиците :speak:

Ако не ти се налага да го ползваш за работа на различни места при всички случаи стационарен компютър. Аз например се занимавам с поръчкови мебели и ми трябва лаптоп за да показвам моделите на клиентите и няма как без преносим компютър, но ако не е наложително както при мен по-добре е PC. Имах лаптоп HP Compaq за 1300лв и работеше добре, но много загряваше и тогава разбрах, защо трябва да си купя стационарен компютър. Откакто съм си взел PC-то смених кутията, сложих вентилатори, добавих хард диск и рам памет, смених видеокартата...ако беше лаптоп нямаше да мога да направя тези неща, а трябваше да продам лаптопа доста по-евтино, от колкото съм го закупил и да дам една камара пари за нов по-мощен. Това е моето мнение за предимството на стационарния компютър пред лаптопа, но винаги зависи от случая :speak:

Един приятел дойде у нас за 2 дена и си донесе и настолният комп... По темата: Имам и настолен и лаптоп. Вторият ми трябва за университета, защото се събираме да работим екипно, защото трябва на нещо да се изнася и тн и тн. Много ми е удобно и да си седна където искам да гледам филм и 15,6-те инча са ми достатъчни. Предимството на лаптоп-а е мобилността. Далече съм от идеята да играя игри на него! Ясно ми е, че е по-слаб и моят съвет е: Лаптоп си взимайте, само ако наистина имате нужда от него, ако е за гъзария- хвърлени пари на вятъра. Имам и настолен- взех го да ми е по-мощен, по-лесна поддръжка и други такива. Недостатъка му е, че заема място. Но комбинацията от лаптоп+настолен ми се вижда много практична и да покрива всички нужди. Имам и смартфон, но евтин клас- Xperia X8 и да, има скайп, има Wi-Fi и Opera, но не ми е много практичен. Сигурен съм обаче че по-скъпите и с по-голям екран, а и в бъдеще все повече модели ще могат да заместят лаптопа. В момента вече се появява нещо средно м/у таблет и сматфон и то ще мое да замести основните нужди на лаптопа, макар да не виждам как ще може да се презентира на 8-10 инча екран пред 30-40 човека...

:rolleyes: Да, много си прав, зависи от случая и от приоритетите.На някои им помага в бизнеса, на други им е по-удобен, на трети..........А и в парламента раздадоха таблети, за да влизат във фейса, а не настолни.....Кравата дали и пука дали я доят с настолен или лаптоп :cool:

Тук хората са го казали - ако искате да играете най-новите игри - десктоп, за всичко останало - по-добре е лаптоп.

Защо всичко свързвате с игра на най-нови игри :rolleyes: ????

Аз като не играя игри значи ли това, че не трябва никога да си взимам лаптоп? Дори да ми трябва както споменах за университета, а и докато работех на няколко пъти също ми притрябва. Както и множеството ми колеги от провинцията които пътуват често и нямат възможност за настолен и у тях си и в общежитието, но също не играят игри? Това не е единственият критерии. Според мен единственият критерии трябва да е: "имам ли реално нужда". И на 2-ро място остава "ще играя ли игри", защото ако тук отговора е да- десктоп.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.