Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RAM дава грешки

Featured Replies

Здравейте,

От известно време Windows XP Pro SP3 започна да се държи нестабилно: самоволно се затварят програми, без никакво съобщение, сини екрани (PFN_LIST_CORRUPT, KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED, PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA) и т.н.

Конфигурация:

PSU: Chieftec GPS 350EB-101A (от скоро, беше куча марка 300W)

CPU Type: AMD Athlon XP, 1833 MHz (11 x 167) 2500+

Motherboard Name: ECS KM400-M2 (2 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video)

Motherboard Chipset: VIA VT8378 UniChrome KM400

System Memory: 2048 MB (PC3200 DDR SDRAM) - 2 х 1 ГБ

BIOS Type: Award (08/03/04)

Video Adapter: NVIDIA GeForce 7600 GS (256 MB)

Disk Drive: HDS722540VLAT20 (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)

Disk Drive: ST3120026A (120 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)

Disk Drive: ST340810A (40 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100)

Optical Drive: _NEC DVD_RW ND-4550A

SMART Hard Disks Status: OK

Направих пълна проверка на твърдите дискове - всичко е наред и няма лоши сектори.

Изтеглих MemTest86+ и резултатът ме озадачава:

1. Всяка плочка самостоятелно на всеки от двата слота работи нормално.

2. Двете заедно, независимо от подреждането, дават грешки.

3, Паметите работеха перфектно на друго (по-старо) дъно.

Някакви идеи какво мога да направя, освен очевидното - да ползвам 1 плочка или да сменя дъното?

Само BIOS-а не съм флашвал все още.

Напреженията съм мерил с мултицет и са в нормата, а температурата и а не знам :( - термопастата на CPU е сменена скоро, докато компютърът работи радиаторите на чипсета и на процесора не са много горещи на пипане.

Извинявам се, ако не съм качил снимките по подходящ начин.

Благодаря предварително на всички!

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображение

От картинките, които си дал, най-стресиращото е напреженията на захранването. Т.е. или не е вярно показанието или захранването ти не струва. Много вероятно от там да идва проблема.

• Автор

Благодаря! Ще ги измеря отново, за да съм сигурен какви са стойностите на напреженията подавани от захранването.

Поиграй си с таймингите на паметта в БИОС, защото виждам някакви разминавания между това какво чете Евереста като възможни режими на работа и какво е пуснал БИОСа на автоматичен режим. Еверест: 2.5 4 4 8 @200 2.0 3 3 7 @166 БИОС: 2.5 5 5 7 @200 В твоя случай всъщност няма голям смисъл от памети на 200/400 МХц защото шината ти е 166. Пробвай да им свалиш само честотата на 166/333 и да заредят таймингите на Ауто.

• Автор

Благодаря за предложението!

Паметта е 400 MHz, защото нямаше 333MHz, когато търсих.

Снощи промених настройките в БИОС на честота 166 MHz и 2.0 3 3 7, както изписва Еверест, но тестът на паметта отново се провали. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Не ми остана време да опитам с автоматични тайминги (by SPD), но ще го направя днес вечерта.

За всеки случай измерих напреженията при работещ Windows и стартирани приложения: 5,0 и 12,01 V при черна-червена и черна-жълта съответно. За да измеря останалите, ще трябва да разкача дъното, защото конекторът е на ужасно неудобно място...

Ако имате някакви идеи, ще се радвам да ги споделите (RAM настройките винаги са ми били неясни и затова не съм ги пипал).

Edit: Пуснах тест и при честота 166 MHz с автоматични тайминги (by SPD), но отново дава грешки при същите тестове и адреси. Ето снимки от настройките в БИОС и резултатите (така и не изчаках да стигне до края, след появата на грешките). Първо показва грешки на единия слот, след това и на втория :yanim:

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от tyrmyk (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.