Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предлагам нов раздел!

Featured Replies

Бих искал да предложа на екипа на Калдата нов раздел "таблети" както и да се самопредложа за модератор. Идеята ми е следната: таблетите навлизат в момента на пазара и тепърва ще станат актуални.Това е цял сегмент,който засегна най-вече лаптопите. Има раздел преносими компютри, настолни, мобилни телефони - но няма Таблети. Искам да се само предложа за модератор защото имам възможност да пиша,стигнах до идеята и искам да съм полезен на хората. Ще очаквам с интерес вашият отговор!

ъъъъ аз не съм от екипа, но каква всъщсност е причината таблетите да не попаднат в разделите "преносими конпютри" и/или "операционни системи" (с трите четирите подфорума)?

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

• Автор

ъъъъ аз не съм от екипа, но каква всъщсност е причината таблетите да не попаднат в разделите "преносими конпютри" и/или "операционни системи" (с трите четирите подфорума)?

Малко по различни са :speak:. Това е нещо средно между телефон и нетбук. Имат също така специфични неща,който не са при мобилните компове

Малко по различни са :). Това е нещо средно между телефон и нетбук. Имат също така специфични неща,който не са при мобилните компове

издири 35 теми с такава тематика и ще се види

• Автор

Оки доки,след малко ще проверя. Отговорих на една тема за Уиндоуски таблет и се сетих,че би било хубаво да се направи и такъв раздел,просто защото те тепърва ще навлизат.Въпрос на време е за да има 35 теми за таблет (ако няма в момента). Аз самият също съм собственик на таблет и виждам бъдещето им,а освен мен - още много хора!Предпочитам да съм Стив Джобс в момента,отколко Бил Гейтс (създавайки уиндоус 8 като конкуренция на андроид и иос4 :bedtime2: )

Оки доки,след малко ще проверя. Отговорих на една тема за Уиндоуски таблет и се сетих,че би било хубаво да се направи и такъв раздел,просто защото те тепърва ще навлизат.Въпрос на време е за да има 35 теми за таблет (ако няма в момента). Аз самият също съм собственик на таблет и виждам бъдещето им,а освен мен - още много хора!Предпочитам да съм Стив Джобс в момента,отколко Бил Гейтс (създавайки уиндоус 8 като конкуренция на андроид и иос4 :bedtime2: )

Aко няма в момента, ще изчакаме и ако има достатъчен интерес, а това ще проличи по броя на темите - ще се мисли по въпроса за раздел, нали ? :doh:

И какво са тия таблети освен преносим компютър.Ся по размер ли ще ги делим.
  • Автор

В Калдата на бързо броене има около 30тина теми.Въпрос на време е.По другите форуми и във видео портал има доста материал по темата! Предполагам,че до месец,два и в Калдата ще има над 50 теми (още повече,че Септември и Октомври хората тръгват на училище/университет)

Преносим компютър, мп3 player с вграден камера за снимки,GPS & WIFi - а понякога и с телефон, жироскоп, сензорен дисплей и така нататък.

Аз бих ги делил на:

* Размер

* Цени

* Дисплей - тип,вид, продуктивност и прочие

* Живот на батерията - най - важното според мен

* Операционна система - в момента са 2 и половина масови (Андроид, ИОС на Ябълката + Windows - разработва се) + собствени на марките - Blackberry, HP и се очакват още

* Аксесоари

И има и още критерии...това е на първо четене!

Редактирано от maver (преглед на промените)

Aко няма в момента, ще изчакаме и ако има достатъчен интерес, а това ще проличи по броя на темите - ще се мисли по въпроса за раздел, нали ? ;)

Док,какво си го захапал този модераторски пост и други искат да са модератори.

Ами да, защо не ;) . Това е всъщност добър критерий. Размера, и начина на ползване.

Това, което има GSM модул, можеш да си го носиш в джоба, да си го долепиш до ухото и да говориш, е GSM. По-големите са вид преносими компютри.

Може би е по-добре да се направи подфорум в "Преносими компютри". А допълнителни модератори да се назначават, ако темите станат толкова много, че модераторите в раздела да не успяват да си свършват работата ;) .

ПП. Лично мнение - не знам какви са изискванията за модератор, но според мен, кандидатът най-малкото трябва да пише грамотно. А не - "специфични неща,който не са при мобилните компове" :P .

Идеята ми хареса за раздела :P , но вече из нета се носи мнение , че таблети ще заместят в голям част лаптопите ;) Така , че е добре малко да изчака и да видим кой кого ще пенсионира ;)

Идеята ми хареса за раздела :P , но вече из нета се носи мнение , че таблети ще заместят в голям част лаптопите ;) Така , че е добре малко да изчака и да видим кой кого ще пенсионира ;)

То ако се вярваше на прогнози, досега почти всичко преносимо щеше да е смартфоноподобно. Сегашните прогнози пък са за таблети, а между тези двете се приказваше за нетбуци...Вече има смартфони с диагонал на дисплея от 4.5 инча(11.43см), даже и поне един модел с 4.7 инча (11.94см), което е повече от диагоналите на PDA устройствата(най-опростено казано дигитални асистенти или джобни компютри) от не чак толкова далечното минало...Ами на мен ако ми се налагаше нещо да правя за из път, смартфон с такъв диагонал на дисплея ще ми е напълно достатъчен - таблетът не влиза в джоб...да не пиша че напоследък има смартфони с двуядрени процесори работещи на 1.5-1.6ГХц., а са анонсирани и първите модели с триядрен процесор...Вече има и сматфони с гигабайт оперативна памет, както и анонс на такива с още по-голям обем. При всички случай сензорите на камерите разположени на гърба на смартфоните от последното поколение, (че и на доста модели от предишното) са с по-добри показатели от тези в таблетите...Напоследък и обемът на вградената памет на смартфоните се измерва в десетки гигабайти(още следващата година ще има и модели с няколкостотин гигабайта), освен това се поддържат и послендни поколения на външни памети с гигантски обеми...Вградените видеочипове в последното поколение смартфони са на доста прилично ниво, имайки предвид колко миниатюрни се налага да бъдат, а също и какви изисквания за разхода на електричество трябва да покриват! Таблет бих помъкнал единствено за работа в изцяло полеви условия, изискваща по-голям диагонал на дисплея.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

......

ПП. Лично мнение - не знам какви са изискванията за модератор, но според мен, кандидатът най-малкото трябва да пише грамотно. А не - "специфични неща,който не са при мобилните компове" :P .

Предложих се за модератор,защото ми хрумна идеята. Все още ми се струва добра идея.Написал съм го така,защото съм искал.За съжаление не съм на 15 години,нито пък някакъв пубер ;). Малко над тия неща съм,а ако пиша понякога грешно - то е защото от години не живея в България. Завистта не е хубаво нещо....

Идеята ми хареса за раздела :) , но вече из нета се носи мнение , че таблети ще заместят в голям част лаптопите :) Така , че е добре малко да изчака и да видим кой кого ще пенсионира :)

Лаптопите не, но за 'netbooks' не гарантирам...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.